Dette er bare begynnelsen

Eden Hazard har seks mål og seks assist så langt i sesongen og ble nominert til gullballen, og han vil bare fortsette å forbedre seg.

Debatten blandt Chelsea-fansen har for det meste omhandlet Juan Mata og Oscar denne sesongen. Oscar har startet over spanjolen flere ganger og det er det flere som reagerer på, men det er ikke mange som diskuterer om mannen på bildet ovenfor skal starte eller ikke. Er det en som bør spille fast, er det Eden Hazard.

Hazard er Chelseas toppscorer og står med seks mål. Han har samme antall målgivende, som betyr han er direkte involvert i 43 prosent av målene til Chelsea denne sesongen, men det er ikke bare statistikken som snakker for 22-åringen.

Det vi ikke alltid legger merke til er den uendelige løpingen ut på kantene, oppbevaringen av baller i trange områder og måten han trekker til seg motstandere, som gir andre sjansen til å imponere. Det er så mye du kan observere om du ser på spilleren. Neste kamp, følg med på gutten med nummer 17 bak på drakten. Selv om han har en dårlig kamp, kommer du til å la deg imponere.

Potensialet er virkelig ikke vanskelig å se. De følsomme pasningene, harde og plasserte skuddene, fintene, farten, jobbingen, Han har alt og er bare 22 år.

Les også: Hazard: - Min beste kamp

Eden skal naturligvis utvikles mer og skal bli en bedre fotballspiller, men slik han spiller nå, er han den viktigste spilleren vi har i troppen.

Det er heller ingen som drar opp overgangssummen til den lille magikeren, i motsetning til referanser til Fernando Torres - noe som illustrerer at belgieren må ha imponert.

Chelsea-fans hadde være enig i det jeg skriver før Sunderland-kampen også, der han virkelig markerte seg med to mål, en assist og flere imponerenede inngripener, for hvis man ser hver kamp Eden Hazard spiller, da vet man hvilken spiller han er.

Kampen mot Sunderland var likevel et veldig godt eksempel på hva denne mannen kan utrette. Han hadde egentlig en vanlig Hazard-kamp, som er meget viktig for Chelseas angrepsspill, men det er så morsomt å se han faktisk få mål ut av det gode spillet. Fikk du ikke se kampen, gå i alle fall å se på høyepunktene. Innlegget på Lampard sin scoring var bare starten på en strålende fremføring av to-måls scoreren. 9,0 på børsen til SkySports og 10,0 på WhoScoreds må være godkjent. Jeg påsto jeg så litt av Cristiano Ronaldo i han under kampen, og det mener jeg. Sunderland måtte ha tre spillere for å stoppe han. Jeg vil ikke legge press på han, men denne mannen kan bli en av verdens beste spillere. Han er egentlig allerede det, men han skal helt opp i toppen. Det er så deilig å se han i en blå drakt!

Det eneste man kan utsette på Hazard er at han ikke er stabil nok. Vi må se mer av det dominerende spillet om han skal bli så god han kan bli. Jeg er sikker på at dette kommer med tiden.

Les også: Mourinho hyller magiske Hazard

 

Kilder og referanser: SkySports, WhoScored, Opta og Phil Lythell

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.