Chelsea seiret på Turf Moor

Chelsea var best på Turf Moor da Burnleys utlikning i andre omgang ikke var nok til å sikre poeng for hjemmelaget.

Foto: chelseafc.com

Burnley 1-2 Chelsea

Chelsea tok det første stikket da Kevin Long var uheldig og puttet ballen i eget mål, men Burnley utliknet før Victor Moses satte inn seiersmålet for Chelsea i andre omgang.

Debut for Emerson

Thibaut Courtois fikk sin 150. kamp for Chelsea i dagens affære, mens Emerson Palmieri ble tildelt sin Chelsea-debut. 

Timeoué Bakayoko var tilbake i startoppstillingen sammen med Pedro og Antonio Rüdiger. På topp startet både Alvaro Morata og Olivier Giroud.

Både Eden Hazard og Willian ble hvilt, da Chelsea skal ut i den viktige FA Cup-semifinalen mot Southampton til helgen.

Burnley stilte med samme ellever som slo Leicester City forrige helg.

Klønete selvmål

Chelsea startet best, men omgangen startet forholdsvis rolig. Før ti minutter var spilt ville Chelsea og Giroud ha straffe etter at franskmannen ble taklet bakfra av Kevin Long inne i boksen uten å være nær ballen, men Bobby Madley vinket bare spille videre.

Alvaro Morata sto for kampens første mulighet da spanjolen kom gjennom, og avsluttet fra spiss vinkel. Nick Pope fikk en fot på ballen og reddet ut til en corner for Chelsea.

Drøyt 20 minutter ut i kampen kom Victor Moses seg fri på høyresiden og la inn. Inne foran mål sto Kevin Long som fikk ballen nærmest bokset på seg av keeper Nick Pope, og ballen spratt inn i mål. 1-0 til Chelsea etter dårlig kommunikasjon mellom Long og Pope.

Chelsea fortsatte å være det førende laget, men skapte ikke særlig mye. Et Chelsea-frispark fra drøyt 30 meter ble skuslet bort av Pedro.

Burnley kom på en sjelden visitt mot Chelsea-målet og var ikke så altfor langt unna utlikning like etter halvtimen. Ashley Barnes strakk foten fram mot ballen etter et lavt innlegg, men nådde aldri helt frem, og Courtois fanget ballen.

Like etter kunne Morata doblet Chelseas ledelse da spanjolen ble spilt igjennom av Giroud, men Pope kom bra ut og Moratas avslutning ble reddet.

Etter en lengre periode hvor Burnley slet med å spille seg ut, hadde de noen minutter med lettere press, men det ble aldri noen sjanser å snakke om.

Det stod dermed 1-0 til Chelsea ved halvtid på Turf Moor.

Matchvinner Moses

Ti minutter ut i andre omgang fikk Morata en gylden mulighet til å øke til 2-0 etter å ha blitt spilt helt alene gjennom av N'golo Kanté, men heller ikke denne gangen klarte Morata å score. Avslutningen gikk like utenfor.

Et stort problem denne sesongen har vært Chelseas evne til å holde på 1-0-ledelser, og også denne kampen skulle det vise seg å være problematisk. Johann Gudmundsson skjøt fra distanse, men islendingen traff Ashley Barnes som så ut til å prøve å komme seg unna. Ballen endte med å endre retning å suse perfekt inn i motsatt hjørnet, og det stod dermed plutselig 1-1.

Kun fem minutter senere var det Chelseas tur til å angripe. Moses fikk ballen fra debutant Emerson, og nigerianeren druste ballen inn i nærmeste hjørnet, og Chelsea var kjapt tilbake i førersetet. Fullt fortjent.

Med tjue minutter igjen å spille kom Eden Hazard inn, og belgieren satte umiddelbart preg på kampen. Nydelig bevegelser, flott ballkontroll, og umenneskelig smidighet gjorde ham til en viktig brikke til å holde på ballen og få tiden til å gå Chelseas vei.

Chelsea skapte flere potensielle overgangsmuligheter, men valgte å roe ned som oftest. Innbytter Davide Zappacosta headet utenfor etter et flott innlegg fra Victor Moses mot slutten av oppgjøret.

Burnley klarte ikke å sette noe trykk på Chelsea i sluttminuttene og det endte dermed med tre poeng i Chelseas andre strake borteseier i ligaen.

Nå venter Southampton i FA Cupen på søndag. Vinneren der vil møte enten Manchester United eller Tottenham i finalen.

0
0
0
s2sdefault

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving - Fotballreiser

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.