Pedro matchvinner etter ekstraomganger

Chelsea slo Leicester etter ekstraomganger. I semifinalen venter Southampton.

Pedro ble matchvinner mot Leicester (Foto: chelseafc.com)

Leicester - Chelsea 1-2 (eeo.)

Bakayoko tilbake fra start

At Antonio Conte gjorde noen endringer bare dager etter at Barcelona sendte Chelsea ut av Champions League, var ingen overraskelse. At han valgte å gi Tiemoué Bakayoko, som har slitt siden overgangen fra Monaco i fjor sommer, sjansen fra start for første gang siden han ble utvist mot Watford, var derimot overraskende.

Willy Caballero har vært viktig for Chelsea i cupene denne sesongen, og fikk sjansen fra start.

Álvaro Morata fikk også muligheten til å avslutte sin måltørke.

Moratas første siden Boxing Day

Det første kvarteret skjedde det lite av interesse på King Power Stadium. Kampen bølget frem og tilbake, men ingen av lagene maktet å tilrive seg initiativet fullt ut eller produsere noen store sjanser.

N'Golo Kanté var særlig frisk fremover i banen, og forserte en rekke Leicester-spillere ved flere anledninger.

Caballero måtte i aksjon for første gang da tjue minutter var spilt. Ballen falt ned til Wilfred Ndidi, som fikk god kraft bak skuddet sitt, men det var for langt unna stolperoten til å utfordre Chelseas argentinske keeper.

Tre minutter før en halvtime var unnagjort i Midlands, fikk Morata avslutte fra 18 meter, men Kasper Schmeichel reddet.

Det gjorde dansken ikke kvarteret senere. Det var egentlig Leicester som skulle kontre, men en dårlig ball fra Kelechi Iheanacho til Riyad Mahrez sørget for at Chelsea fikk sine spillere tilbake på riktig side av ballen. Mahrez gikk seg inn i trøbbel, og da Marcos Alonso vant ballen, fikk Chelsea den fort til Willian. Brasilianeren var 20 meter fra eget mål da han satte fart. Etter å ha forsert en banehalvdel spilte han Morata alene gjennom med Schmeichel. Dansken hadde ingen sjanse til å stoppe spanjolen, som plasserte ballen i det lengste hjørnet som om han aldri hadde gjort annet.

Scoringen var Moratas første siden han scoret i 2-0-seieren over Brighton på Boxing Day.

Vardy sørget for ekstraomganger

Rett etter hvilen slapp Chelsea med skrekken da Caballero klarerte ballen rett i beina på Mahrez, som fremfor å sette ballen i det tomme buret, heller sendte den opp på en tribunerad langt unna.

At scoringen hadde gitt Morata ny selvtillit kom det prov på tidlig etter hvilen. Hazard spilte gjennom til spanjolen, som forsøkte å lure Harry Maguire med en overbevisning Chelsea-supporterne har savnet i lang tid.

Leicester burde ha utlignet da Ndidi fant pannebrasken til en helt upresset Jamie Vardy, men engelskmannen headet på uforklarlig vis høyt over og til side for mål.

Marc Albrighton forsøkte seg fra skrått hold etter en kort corner, men skuddet gikk rett på Caballero.

I den andre enden av banen stod Schmeichel frem med en viktig inngripen da Victor Moses svingte ballen inn foran mål i retning Morata. Hadde det ikke vært for danskens lange hånd, hadde spanjolen fått muligheten til å doble Chelseas ledelse.

Kvarteret før slutt utlignet istedenfor hjemmelaget. Om man vil tilskrive Leicesters scoring en uvanlig stor dose flaks eller dårlig forsvarsspill av Chelsea, får være opp til hver enkelt. Innlegget fra Mahrez gikk via foten til Alonso, før det falt ned til Vicente Iborra. Hans første skuddforsøk ble stoppet av Azpilicueta, mens hans andre forsøk fra kloss hold ble stoppet av Caballero. Dessverre maktet ikke argentineren å holde ballen i fast grep, og dermed fikk Vardy en enkel jobb med å sette ballen i åpent mål fra fire meter.

Scoringen ga Leicester ny motivasjon i jakten på en tur til Wembley, mens ekstraomganger ikke akkurat stod høyt på ønskelisten til Chelsea heller, bare noen dager etter Champions League-tapet mot Barcelona.

Morata fikk en god mulighet noen minutter før slutt, da han kanskje var i offside da Willian spilte ham fri, men Schmeichel var med på notene.

Pedro med hodet

I den første ekstraomgangen sendte Pedro, som kom inn for Willian etter ordinær tid, Chelsea i føringen på ny. Fàbregas spilte til Morata, som la ballen igjen til Kanté. Franskmannen løftet ballen inn i feltet, hvor Pedro vant duellen med Ben Chilwell og headet ballen forbi Schmeichel, som for en gangs skyld befant seg på halvdistanse.

Hjemmelaget løftet ballen i retning Chelsea-målet, litt for ofte uten mål og mening, og maktet ikke å sette Chelsea under det helt store presset.

Chelsea til Wembley

Chelsea skal dermed spille semifinale i FA-cupen på Wembley. Der venter Southampton.

0
0
0
s2sdefault

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving - Fotballreiser

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.