Kamprapport: Swansea - Chelsea 0-0

Ligacupens første semifinaleoppgjør endte med 0-2 tap mot Swansea. Onsdag kveld gjestet Chelsea Liberty Stadium for å forsøke å sikre seg en finaleplass, men returoppgjøret inneholdt alt annet enn mål.

Kampen åpner rolig, men etter seks minutter starter dramaet. Demba Ba kommer seg vakkert gjennom Swansea-forsvaret, før han blir felt av Ben Davies. Chelseas nyervervelse roper på straffespark, men reprisen viser at Davies trekker vekk foten rett før Ba passerer ham. Godt forsvarsarbeid av Davies, og en god dommeravgjørelse av Chris Foy, som ikke gir Ba straffespark.

Minuttet senere kommer Swansea på en kontring. Wayne Routledge får ballen fra høyre side, og smeller til på volley. Cesar Azpilicueta hiver seg frem og blokkerer strålende. Like etterpå blir Michu spilt gjennom. Et flott skudd av spanjolen, og Petr Cech må ut i full strekk for å avverge en scoring for det walisiske laget. 

Lite effektiv

Bortelaget stanger, men sliter med å komme til store sjanser. Nærmest er Oscar etter en halvtime spill. Brasilianeren kommer seg løs, og er nær med å pirke inn en Chelsea-scoring fra rundt fem meters hold. Dessverre for unggutten følger Swansea-forsvarer Ashley Williams med på notene, og griper inn før Oscar får muligheten til å avslutte.. 

Rett før dommeren blåser til pause er Demba Ba på ferde igjen. Ashley Cole slår inn fra venstre og to Swansea-spillere kolliderer idet de skal klarere. Ballen ender opp hos senegaleseren, som fyrer av. Avslutningen er dårlig, og ballen fyker høyt over Swanseas sisteskanse Gerhard Tremmel.

Ingen hull på byllen

Swansea sparker i gang andre omgang på Liberty Stadium. Den første store sjansen kommer på en Chelsea-kontring, hvor Eden Hazard setter fart fremover. Ikke langt fra mål spiller belgieren ballen til Ba, og midtspissen skyter godt. Chelsea makter ikke å score denne gangen heller, og ballen sniker seg like utenfor stolperoten.

72 minutter ut i kampen kombinerer Demba Ba og Juan Mata. Sistnevnte slår ballen mot Ba, før han får ballen i retur like innenfor 16-meteren. Mata drar til, men Tremmel varter opp med en god redning. 

Meget kontroversiell avgjørelse

Fem minutter senere brytes lydmuren på stadionen. Ballen går ut av spill, og Eden Hazard springer for å hente ballen. En ballgutt tar opp ballen, og holder den vekk fra Hazard. Ballgutten legger seg så oppå ballen, og prøver desperat å drøye ut tiden. Hazard forsøker å få tak i ballen, og blir til slutt meget provosert.

Belgieren reagerer med sparke vekk ballen, som for øvrig ligger under ballgutten. Hvorvidt ballgutten blir truffet av Hazards høyrefot eller ikke er usikkert, men gutten ruller rundt og vrir seg i smerte. Flere spillere stormer til for å hjelpe ballgutten, og Hazard står igjen som den store synderen. 

Etter flere minutters pause i spillet, hvor blant annet kaptein Frank Lampard har vært borte hos både ballgutten og dommerne, begynner alvoret for fullt. Det hele virker nesten tragikomisk da en smilende Eden Hazard mottar direkte rødt kort av dommer Chris Foy. En meget kontroversiell avgjørelse, og Hazard kan muligens vente seg lang karantene. 

Svekket Chelsea-lag

Et måljagende Chelsea-lag setter forgjeves inn spillere som Ryan Bertrand og Fernando Torres. Bortelaget har blitt tydelig svekket etter utvisningen, og kommer ikke til flere store sjanser i løpet av kampen.

Nærmest mål på tampen av kampen er Nathan Dyer. Fire minutter på overtid får den lille engelskmannen skyte fra 20 meters hold, og Cech må igjen ut i full strekk. En god redning av tsjekkeren, som var muligens Chelseas beste spiller denne nitriste kvelden. Kampen blåses av etter over seks minutter på overtid, og Swansea er klar for ligacupfinale på Wembley mot nivå fire-laget Bradford City. 

Chelsea overbeviser ingen, og ryker ut i semfinalen etter å ha tapt sammenlagt 0-2 mot Swansea. 

Hva synes du om den kontroversielle utvisningen? Rødt kort eller ikke?

  • Hits: 1224

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.