Chelsea med overbevisende seier mot defensivt Southampton

Chelsea hadde få problemer med å ta tre poeng på St Mary´s Stadium

Southampton 0-0 Chelsea 

Sist gang Southampton og Chelsea møtte hverandre var i april hvor Chelsea var heldige som fikk med seg tre poeng. Siden den gang har mye endret seg i begge klubbene, men spesielt for Chelsea har mye endret seg. Chelsea har sparket Antonio Conte og ansatt Mauricio Sarri, mens Southampton har mistet mye av den nye energien Mark Hughes gav i starten av hans Southampton karriere. De står med bare stusselige fem poeng på åtte kamper og må trolig belage seg på en lang sesong. For Chelsea derimot så viste denne kampen hvor langt de har kommet på veldig kort tid under Sarri. Overgangen fra en veldig defensiv- og kontringsorientert spillestil i mange år, har gått veldig knirkefritt og overraskende bra. Sarri´s innføring av "Sarriball" har bydd flotte scoringer med raske kombinasjoner og en Eden Hazard i fyr og flamme. 22 scoringer har allerede blitt scoret under Sarri og den offensive innstillingen har ført Chelsea opp på en sterk andreplass, kun bak Manchester City på målforskjell. 

Chelsea gjorde ni bytter på laget fra forrige kamp i Europa League mot Vidi FC. Kepa og Willian var de eneste som beholdt en plass i startoppstillingen etter Europa League kampen på torsdag. 

Tok styringen fra start

Chelsea startet kampen i kjent stil med at David Luiz sentret en langpasning i retning Marcos Alonso. Dette satte tonen for hvordan første omgang skulle bli. Chelsea gikk rett i angrep og hadde veldig mye ballinnehav uten å skape de store mulighetene. Chelsea var veldig dominerende i de første 20 minuttene, men det var Southampton som fikk den første store muligheten i kampen. Den kom etter et veldig bra innlegg fra Ryan Bertand som serverte Danny Ings på sølvfat fra fire meters hold, men den tidligere Liverpool-spilleren maktet ikke å sette ballen i mål. Etter halvtimen spilt så vant Barkley igjen ballen og spilte gjennom Eden Hazard alene mot keeper. Hazard satte ballen sikkert i mål bak en sjanseløs McCarthy i Southampton målet. Det var Hazard´s niende mål på de siste 11 kampene. 

Første mål for Barkley

Etter pausen så var Southampton litt mer på notene, men det var Chelsea som skulle øke til 2-0. Et frispark fra Willian fant Giroud som brassesparket ballen inn i feltet til en umarkert Ross Barkley som hadde en enkel jobb å sette ballen i mål på blank kasse. Det var Ross Barkley´s første mål for Chelsea og 24-åringen viste tegn i denne kampen at Chelsea fansen kan forvente seg mer av samme sorten fra Ross. 

Ny Morata scoring 

I det 93.min så dukket Alvaro Morata opp alene med McCarthy etter et nydelig fremspill av Hazard og chippet ballen elegant i mål. Scoringen kom etter at han hadde misbrukt en stor mulighet kun noen minutter i forveien. Kampen viste antydning til at Morata har fått seg litt mer selvtillit og at dette kan være en begynnelse på bedre tider for spanjolen.  

 

0
0
0
s2sdefault

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving - Fotballreiser

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.