På en torsdag: Tro, håp og ærlighet

 

 

Kun dager igjen! Vi hår håpet. Har vi troen? Men har vi ærligheten til å innrømme at dette kan gå «alle» veier?

Foto: ChelseaFC.com

«Så blir de stående, disse tre: tro, håp og ærlighet.

Men størst blant dem er ærligheten»

Fritt etter Paulus

DEN KOMMENDE MANDAGEN er den 228. dagen dette året. Margot, Mary og Marielle har navnedag. Vi markerer 247 årsdagen for Napoleons fødselsdag, og Liechtensteins nasjonaldag, og så har vi en svær, feit rød ring i kalenderen.

Dette har vært dagen vi har tenkt på mang en gang: Da terminlisten ble sluppet. Da sluttsignalet i EM-finalen markerte det siste av skikkelig fotball på en stund. Da Leicester City hevet trofeet som bekreftelse på at Premier League var over. Og alle gangene hvor Chelsea var skrekkelige forrige sesong og vi tenkte som de gjør i Liverpool hvert år: «neste år». Nå er vi der, og det er ikke noe vits i å snakke om glede og spenning, for alle vet hvordan det føles.

BEGYNNELSEN PÅ SESONGEN markerer en tid for tro og håp for alle supportere. Og for Chelseas trofaste, handler det litt om ærlighet – ærligheten til å si at vi egentlig ikke aner, og at det er med uvanlig stor spenning vi vil se 11 blå trille i gang sesongen på Stamford Bridge. For hva har denne sesongen egentlig å by på for oss?

LA OSS STARTE MED HÅPET. Håpet er der alltid som supporter, og er blant annet enn nøkkelfaktor for at Liverpool- og Tottenham-supportere fremdeles eksisterer etter alle disse år.

Vårt håp i år er at det blir bedre enn forrige sesong – og det må det jo nesten bli. Håpet er at Antonio Conte treffer planken fra dag én, med en taktisk tilpasningsdyktighet og kløkt som kompenserer for at vi har en stall som kanskje ikke er helt 100 prosent. Håpet er også at Nemanja Matic tar avskjed med den Matic vi så forrige sesong, og har gravd frem gammel storform. Håpet er at Michy Batshuayi har bestemt seg for å ta ligaen med storm etter litt rolig oppvarming i forsesongen. Håpet er at Eden Hazard skal ha den beste sesongen noen spiller noen gang har hatt i England.

TROEN ER KANSKJE IKKE LIKE STERK. De såkalte ekspertene kommer i disse dager med alle sine tips. Noen har faktisk Chelsea på førsteplass, andre har dem på tredjeplass. Faktum er naturligvis så banalt at ingen vet, men troen er nok ikke like sterk som håpet denne sesongen. Hvis det går slik vi håper, kan det altså gå hele veien – Chelsea har jo blant annet ingen kontinentale forstyrrelser å ta hensyn til – og vi skal huske at de andre lagene skal kjempe seg i mellom også. Leicester vant ligaen i våres mye fordi de var sabla gode, men også fordi lagene som vanligvis skal krige om topplassen ikke klarte å ta seg sammen. Det sammen kan skje i år også, og siden konkurransen er hardere enn noen gang kan man oppleve at alle tar poeng fra alle.

Men det kan også gå gal vei. Skal man i år snakke om topp to-lagene, topp fire eller kanskje til og med topp syv? Det er mange å konkurrere med; hva om Tottenham fortsetter utviklingen fra året før? Hva om Jürgen Klopp har brukt sommeren til å bygge et sterkt kollektiv som kan plage mang en konkurrent? I verste fall kan det fort bli en sjetteplass på Chelsea dersom alt går «åt skogen»… Det virker heldigvis ikke veldig sannsynlig – ei heller førsteplass – så vi får tro det mest sannsynlig blir en fjerdeplass?

SÅ SITTER VI IGJEN MED ÆRLIGHETEN. Ærligheten går på at vi vet mindre enn på lenge. Vi vet ikke hva vi skal tro. Men vi vet hva vi håper.

Ha en blå helg!

- Alperton

PS! Det har vært en del skriverier om TV 2s tilbud foran denne sesongen. I praksis minner situasjonen om når fotballklubber setter opp prisen på billetter, drakter og andre ting vi som supportere holder kjært. I skrivende stund er det altså slik at kanalen har satt opp prisen, slik at du som Sumo-kunde nå må ut med 4.788 kroner i året – for et dårligere tilbud. Championship og de to cupene er ennå ikke avklart, og fra høsten forsvinner også Tippeligaen. Prisen 33 prosent opp, mens kvaliteten på det du betaler for er noen prosent ned. TV 2 skylder sikkert på at rettighetene er dyrere enn noen gang (og trøster med at vi får se mye av Brede Hangeland…), men det kan ikke vi som kunder bry oss om. Nytt av året er også at TV 2 aldri kan sende mer enn én kamp samtidig (slik det frem til nå har vært i hovedrunden klokken 16 på lørdager). Med andre ord reduseres tilbudet når det er midtukekamper, på Boxing Day og hvis flere enn ett lag spiller for eksempel på søndag klokken 17. Som kunde har vi kun ett verktøy som fungerer: Snakke med lommeboken. Det hjelper ikke å sutre på Facebook hvis man faktisk ikke gjør alvor av truslene sine og sier opp TV 2 Sumo. Kanalen selv har hevdet at den ikke har merket noe rush av oppsigelser, og det forteller dem at kombinasjonen prisøkning og svekket tilbud er noe kundene svelger. Da er sannsynligheten stor for at dette skjer igjen. Det er vondt å vurdere – vi vil selvfølgelig se mest mulig Chelsea – men alle som har mulighet til å se kamper ute, bør sterkt vurdere å si opp sitt abonnement. De som ikke har noe alternativ må selvfølgelig fortsette som abonnenter, men fortell da gjerne TV 2 om hva man synes. Et grovt regnestykke for de voksne: Drar du på puben og kjøper en øl (til 70 kroner) under hver av omgangene, vil det over 38 runder koste deg 5.300 kroner. Det er ti prosent mer enn Sumo koster over ett år, og mye mer sosialt. Regnestykket er mer komplisert enn som så, men vil man sende TV-bransjen et signal, må det koste litt på kort sikt.

0
0
0
s2sdefault

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving - Fotballreiser

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.