Offisielt: Thomas Tuchel er Chelseas nye manager

Chelsea har ansatt Thomas Tuchel som sin nye manager.

Thomas Tuchel er Chelseas nye manager. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside tirsdag kveld. 

Tuchel har signert en kontrakt på 18 måneder, med valget om å forlenge med ett år. 

- Jeg vil takke Chelsea FC for tilliten til meg og staben min, sa Tuchel. 

- Vi har alle den største respekt for Frank Lampards jobb og historien han skapte i Chelsea. Samtidig, kan jeg ikke vente med å møte mitt nye lag og konkurrere i den mest spennende ligaen i fotball. Jeg er takknemlig for å nå være en del av Chelsea-familien - det føles fantastisk!

Han trente Paris Saint-Germain fra 2018 til 2020, der han vant to ligatitler og to cuptitler, samtidig som han tok laget til deres første Champions League-finale i historien. Han tok over for Jürgen Klopp i Mainz i 2009, mens han erstattet samme mann i Borussia Dortmund i 2015. 

Han kom på andre og tredje plass i hans to sesonger i den tyske klubben og vant DFB Pokal - den tyske cupen - i hans siste sesong som Borussia Dortmund-manager. 

Frank Lampard fikk sparken som manager for Chelsea mandag morgen og klubben annonserte nyheten mandag formiddag. Assistenttrenerne Anthony Barry og Joe Edwards ledet en enkel trening mandag 14:00. 

Trioen som kom fra Derby, Frank Lampard, Jody Morris og Chris Jones, var ikke på treningsfeltet mandag og er alle ferdig i klubben. 

Chelsea-spillerne fikk vite at Tuchel var deres nye manager på samme dag som de ble informert om Lampards avgang. Tuchel, 47, ankom Cobham tirsdag kveld og har hatt sin første treningsøkt med spillerne. 

Han vil lede laget mot Wolverhampton. 

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.