Derfor er Werner så viktig for Frank Lampard

Timo Werner har bommet på noen klare muligheter de siste kampene, men statistikken viser faktisk at tyskeren har scoret mer enn forventet fra åpent spill og for Lampard handler uansett ikke alt om antall mål scoret. 

Timo Werner har mottatt kritikk fra en del hold for å ikke sette ganske klare sjanser de siste kampene. Han bommet på to store sjanser både mot Newcastle og Rennes. 

Men statistikken sier noe annet. Den såkalte "expected goals (forventede mål)"-statistikken viser at hans XG fra åpent spill (det vil si utenom straffespark for eksempel) denne sesongen er 4 og han har scoret 5 mål fra åpent spill. Totalt har han åtte scoringer. 

Det betyr altså at han overpresterer i den fasen av spillet, noe han også gjorde i RB Leipzig og han ble sett på som en av de mest effektive spissene i Europa. 

Frank Lampard støttet tyskeren i pressekonferansen etter Rennes-kampen og tviler ikke på at flere mål er på vei. 

- Han har scoret mye mål allerede og tilpasser seg en ny liga. Den sjansen i dag vil han score, men ballen dabber i det den kommer mot han og jeg vet selv at de avslutningene ser mye enklere ut enn det de egentlig er. Det er normalt at en spiller av hans kvalitet kan forbedre seg. Han kommer seg i posisjon til å score hver kamp. Målene vil komme, sa Lampard. 

Det er tvilsomt at Werner vil oppnå samme tall som han gjorde for RB Leipzig, men han spiller også en annen rolle under Frank Lampard. Selv om han har vært spiss i noen få kamper, har han som oftest vært plassert ute på vingen, med Abraham i storform på spissplassen. 

Han har 2.31 skudd pr 90 minutt denne sesongen, mens Tammy Abraham har 3, Christian Pulisic har 2.86 og Hakim Ziyech har 2.35. I Leipzig hadde Werner klart flest skudd på mål med 3.78. 

Det er helt tydelig at Lampard ser på 24-åringen som en av hans viktigste spillere og han har spilt mest av samtlige spillere denne sesongen, for på vingen er det ikke nødvendigvis bare målpoeng han bidrar med, men også en konstant trussel for motstanderens forsvar. 

Det er sannsynlig at Werner spiller ving også mot Tottenham på søndag, men det er en motstander han liker å score mot. Han har scoret for både RB Leipzig og Chelsea mot nettopp Spurs og får en ny sjanse søndag ettermiddag. 

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.