Chelsea må bygge under suksessen til Chelsea U19

Chelsea U19 vant nettopp Uefa Youth League (Champions League) for andre gang på rad. Skal akademiet være en utstilling for andre lag eller skal Chelsea begynne å utnytte det? 

I den neste uken kommer U19 til å møte Manchester City over to kamper for den største prisen i juniorfotball: Fa Youth Cup. 

Det blir den sjette finalen av de siste syv for Chelsea U19 og det blir eventuelt den femte gangen Chelsea vinner finalen.

Klarer de å vinne mot Manchester City har de toppet sesongen med å ha forsvart Ueafa Youth League-tittelen og vunnet FA Youth Cup.

Kasey Palmer setter inn Chelseas 2-1 mål i finalen mot PSG som gjorde at laget vant Uefa Youth League.

Så hvordan kan Chelsea gjøre suksessen fra de unge om til førstelagsgull. Det er virkelig $64m spørsmålet (og kanskje litt mer enn det). 

I løpet av alle disse sesongene i FA Youth Cup har 50 spillere vært på banen, men bare ni av dem har fått ett minutt eller mer for førstelaget. De fleste ganagene er det de siste minuttene i en cup-kamp. 

Av de totalt 64 kampene disse spillerne fikk, gikk 40 av de til to unge menn: Ruben Loftus-Cheek og Josh McEachran. 

Her ser vi en advarende historie om hvordan utviklingen av unge spillere kan gå galt og det siste håpet om at det kan bli en suksess. 

I McEachrans tilfelle var det mange faktorer som spilte inn. Rapporter om at han var mer hyppig på å være kjendis er kanskje eller kanskje ikke sanne, men det kan defnitivt bli sagt at han var et offer av Chelseas lånesystem.

Hans tid i Swnasea, i skyggen av Gylfi Sigurdsson, var en merkelig periode i utviklingen hans. 

Han gikk gjennom fire flere låneopphold etter det før han forlot klubben til fordel for Brentford. Han blir sett på som eksempelet på hvordan å ikke gjøre ting, men det er vanskelig å vite hva Chelsea har lært.

Det blir fortsatt sendt spillere ut på lån som gårdsdyr, med lite suksess. De 50 spillerne har mellom dem hatt 71 låneopphold borte fra Chelsea. Ingen har returnert og blitt en suksess. 

Det er fortsatt mange som blir sendt til Vitesse, og i de fem årene det har vært Chelseas barnehage, har det ikke vært en eneste gang de har produsert en førstelagsspiller for Chelsea. 

Når det gjelder Loftus-Cheek, etter en periode med mange involveringer for førstelaget, begynner folk å forstå utviklingen han trenger, men også begrensningene. 

Han har helt klart en stort potensial, men har en alarmerende tendnes til å miste det litt rundt 60 minutter ut i kampene og han får også litt kritikk for å ikke jobbe hardt nok for laget. 

Loftus-Cheek har aldri blitt sendt ut på lån, som virker som å være en ny strategi for klubbens favoritt-prospekt, men hans mangel på utholdenhet viser det. 

Det har, selvsagt, vært suksess blandt de 50 spillerne, men du har fortsatt ikke sett en som har kommet gjennom og blitt en stjerne i Chelsea.

Nathan Ake gjør det bra i Watford. Så bra at de angivelig vil ha han permanent.

Andreas Christensen nyter den første sesongen av to i Borussia Mönchengladbach: så mye at han vil egentlig ikke komme tilbake.

Og Charly Musonda viser sin glans på lån i La Liga for Real Betis. Hvem vet hva som vil skje med den. 

To ekte suksesshistorier eksisterer også, men disse relaterer til spillere Chelsea har latt gå.

Jeffrey Bruma og Gokhan Tore har begge blitt nøkkelspillere for store klubber og er landslagspillere for henholdsvis Nederland og Tyrkia. 

Så hva har vi lært?

Utlån virker noen ganger, men men når de gjør det er det en stor sjanse for å miste spilleren. Samarbeidet med Vitesse virker ganske ubrukelig. Alle spillere trenger fotball for å utvikle seg. 

Som betyr at Chelsea-managere må velge Chelsea-homegrowns hvis de faktisk skal bli Chelsea-spillere. 

En siste ting: I de fem finalene, har Chelsea spilt mot Aston Villa, Blackburn, Norwich, Fulham og Manchester City. 

Bare en av spillerne de har møtt i de kampene har gjort en forskjell i Premier League. Det er Manchester Citys Kelechi Iheanacho, som har hatt en god periode under Manuel Pellegrini denne sesongen.

Bare en spiller i en FA Youth Cup-finalene har gjort en skikkelig forskjell i fotball. Han spilte for Manchester United mot Sheffield United i den ene finalen Chelsea gikk glipp av. Navnet var Paul Pogba, han ble senere løslatt av Alex Ferguson. 

Det er ikke bare Chelsea som har problemer med å finne ungt gull. 

Skrevet av Dan Levene for uMAXitFootball. 

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.