Kommentar: Boring, boring Chelsea

Boring, boring Chelsea var det som møtte Mourinho etter poengdeling på Emirates forrige sesong. Et stempel Mourinho og Chelsea kan leve med?

KJEDDELIGE: Chelsea og Mourinhos mannskap ble anklaget for å spille kjedelig fotball, forrige sesong. Foto: espnfc.com

José Mourinho er en spesiell trener, uten tvil. Europeiskfotball er sterkt preget av en rekke topptrenere, som har hatt en fortid i Barcelona på nittitallet. Mourinho er blant dem, men også Pep Guardiola, Louis van Gaal, Luis Enrique, Ronald Koeman, Frank de Boer og Philip Cocu for å nevne noen. Stort sett alle foretrekker en spillestil som er basert på høyt press og ballbesittelse, med unntak av dagens Chelsea-trener José Mourinho. Portugiseren, i hvert fall i viktige kamper, foretrekker en mer kynisk tilnærming til fotballkampene. Mourinho har hatt mye suksess med å legge laget sitt dypt i banen, for å så utnytte motstanderens feil.

Ikke noe av dette virker spesielt kontroversielt for meg, men det var ikke til unngå alle de fotballsupporterene som utrykte sin misnøye på Twitter etter ”Boring, boring Chelsea” på Emirates forrige sesong. Jeg har vanskelig for å forstå hvorfor Arsenal-fansen sang nettopp ”Boring, boring Chelsea”. Først nå tror jeg at jeg har funnet en form for konklusjon.

Jeg velger å tro at poenget med "Boring, boring Chelsea" ikke var å kritisere Mourinho for hans tilnærming til kampen, men å erkjenne at det er et aspekt av spillet der han utmerker seg. Han har evnen, og motet til å skille seg ut fra mengden, og gjøre ting på sin egen måte. Det er derfor han har lykkes i alle lagene han har styrt. Jeg har spekulert i en av grunnene til at Mourinho velger å gjøre ting på sin egen måte, og ser ikke bort ifra at Mourinho følte en form for avvisning fra tiden i Barcelona da han jobbet med katalanerne. Dermed ville nok Mourinho vise at Barcelona sin måte å gjøre ting på, ikke den eneste måten å gjøre ting på.

Dessuten har Mourinho og Chelsea vist at de kan spille leken, og underholdene fotball. Til tross for at Chelsea antagelig fortsatt kommer til å bli stemplet som ”kjedelige” av fotballsupportere, på grunn av den gode defensive-strukturen som Mourinho innfører sine lag. Dessverre virker det som den solide defensive-strukturen overskygger for det spillere som Oscar, Eden Hazard, og Cesc Fábregas viser med ballen i beina.

Kritikken rettet mot Mourinhos-metoder med Chelsea vil antagelig fortsette men det vil nok ikke José Mourinho, hans spillere, og Chelsea-fansen bry seg om når de står på toppen av seierspallen.

Foto: adidas.co.uk

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.