Kommentar: Hva skjer med Chalobah?

Nathaniel Chalobah har vært på lån i fire sesonger siden han kom til Chelsea. Han skulle være det neste store, men er det for sent for det engelske stortalentet?

Nathaniel Chalobah. Det som skulle bli det neste store i Chelsea. Fire utlån senere, to av dem mislykket, er jeg mer usikker på om den defensive midtbanepsilleren har noen fremtid i klubben.

Nå er han tilbake fra et totalt meningsløst utlån til Burnley, der han nesten ikke fikk spille. Kanskje vi skal låne ut til noen som kan garantere førstelagsfotball nå?

La oss se gjennom noen av låneperiodene til 20-åringen, som kan spille både som defensiv midtbane og midtstopper.

Watford

Dette utlånet gjorde forventingene til Chalobah skyhøye, for dette var et suksessfult utlån på alle mulige måter. Han gikk på lån i begynnelsen av sesongen til januar, og forlenget utlånet til slutten av sesongen i januar. Han spilte 38 kamper og hjalp Watford til playoff-finalen i Championship, der de tapte mot Crystal Palace.

Så har du scoringen mot Leicester, som er noe av det sykeste jeg har sett.

Han nådde fem mål i Watford-perioden og var en meget viktig del av laget. Det kunne bare gå oppover for Nathaniel, eller?

Nottingham Forest

Jøss, dette er jo ikke den samme Chalobah vi så i Watford?

Dette var en fiasko fra dag én, rett etter han hadde signert en ny fem års-kontrakt med Chelsea. Så hva gikk galt i Forest?

Vel, mangelen på spilletid er helt klart en av de store faktorene. Han var ikke i den beste formen og det virket som han slet.

Forest-manager Billy Davies sa 'Han må komme opp på nivå med tempoet i Championship', og han hadde rett. Et rødt kort etter to gule mot Brighton i hans tredje kamp hjalp ikke på og det var et klart signal fra Billy Davies da han et par dager senere signerte en annen defensiv midtbanespiller, David Vaughan, på lån fra Sunderland.

Hadde ikke Vaughan hatt trøbbel med en hamstring-skade, hadde kanskje Chalobah fått enda mindre spilletid i løpet av låneperioden hans i Forest.

Han fikk tolv kamper og ble byttet ut i alle syv kampene han fikk starte.

Middlesbrough

Her var den bedre for Chalobah, igjen. Med manager Aitor Karanka, som er tidligere kollega med José Mourinho, likte Chalobah seg og fikk mer spilletid.

- Dette er sannsynligvis en av de beste garderobene jeg har vært i. Alle er fantastiske. Jeg er veldig glad og nyter fotballen, sa Nathaniel under tiden i Boro.

Så bestemte vi at han skulle få erfaring i Premier League.

Han var involvert i 19 kamper og scoret 1 mål.

Burnley

Mer mislykket en tiden i Nottingham? Definitvt. Sean Dyche annonserte for ikke lenge siden at Chalobah returnerer til Chelsea.

Han hadde bare én start og et par innhopp, så Premier League-erfaringen ble det ikke veldig mye av.

Sean Dyche innrømmet at Chalobah hadde hatt trøbbel med å tilpasse seg.

- Han er en ung spiller som lærer. Gjør en jobb og utvikler seg. Det er ikke lett i denne ligaen, sa Clarets-manageren.

- Bak kulissene jobber han hardt og han bør få sjansen sin, men han må være klar for den.

Nå er han tilbake i Chelsea og det er snakk om flere klubber for et nytt utlån for unge Chalobah. Bordeaux er uten tvil den største kandidaten, og Daily Mail har i dag hevdet at han er i samtaler med den franske klubben, mens Middlesbrough også er på listen.

La oss håpe på fast førstelagsfotball og et suksessfullt lån uansett hvor det blir.

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.