Chelsea rotet bort seieren på overtid

Chelsea slapp inn 3 mål på eget gress da Southampton tok med seg ett poeng hjem fra Stamford Bridge.

Chelsea 3-3 Southampton

Timo på topp - Pulisic tilbake

Timo Werner fikk tillit på topp fra start etter å ha levert strålende sist for Tyskland i landslagspausen. Kai Havertz spilte bak landsmannen med Mason Mount og Christian Pulisic på vingene.

Jorginho og N'golo Kanté fikk ansvaret på midtbanen med Cesar Azpilicueta, Andreas Christensen, Kurt Zouma og Bin Chilwell i de bakre rekkene. Kepa startet i mål for en skadet Edouard Mendy.

Chelsea startet kampen bra

Chelsea åpnet friskt og etter kun et par minutter fikk de sin første store mulighet. Ben Chilwell fosset framover på venstresiden og fikk ballen i god posisjon. Venstrebacken skjøt, og keeper Alex McCarthy måtte gi retur. Kai Havertz ble til slutt vinket for en feil offside.

Før ti minutter var spilt fikk Southampton plutselig en god mulighet ved Che Adams, men Kepa reddet skuddet godt.

Etter kvarteret fant Chilwell en hjemovervendt Werner, som lot ballen gå mellom sine egne bein før han selv jagde etter den. Tyskeren tok med seg ballen inn mot mål og ladet kanonen. Skuddet gikk gjennom flere Southampton-bein og endte opp i mål til 24-åringerns første scoring for Chelsea i Premier League. 1-0.

Kvarteret etterpå lå Werner og lurte i bakrommet og ventet på en pasning fra dypet. Det så Jorginho og spilte en nydelig langpasning på førsteberøring. Werner tok med seg ballen og alene med keeper gjorde han ingen feil. Chelsea ledet dermed 2-0 etter halvtimen.

Like etterpå var Chelsea nære på å gå opp til 3-0, men Zoumas heading fra en corner ble reddet godt av McCarthy.

Like før pause skulle imidlertid Danny Ings skape spenning i kampen. Havertz mistet ballen i et farlig område og midtstopperne til Chelsea var ufokuserte. Che Adams spilte dermed enkelt igjennom til Ings som tok med seg ballen forbi Kepa og reduserte til 2-1.

Southampton langt friskere

Chelsea slet mer med banespillet i den andre omgangen, og Southampton var langt mer frempå.

Litt over ti minutter ut i den andre omgangen utliknet gjestene etter groteske feil i Chelseas forsvar. Først var det Zouma som spilte en horribel pasning hjem til Kepa i en ellers upresset situasjon. Spanjolen kom imidlertid ut og var først på ballen, men så ut til å trekke seg i siste liten. Che Adams var først på ballen og det endte til slutt opp med utlikning.

Chelsea svarte imidlertid umiddelbart på utlikningen, og etter et flott fremspill fra Pulisic til Werner kunne sistnevnte spille ballen inn til Havertz som hadde en enkel jobb med å sette inn sitt første Premier League-mål for klubben. Dermed stod det 3-2 til Chelsea med en halvtime igjen å spille.

Kampen herfra og ut var preget av et Southampton-lag som virket friskere enn Chelsea. Hjemmelaget slet med å holde ballen i laget og Southampton kom seg i flere farlige situasjoner, men skapte ikke noen særlige store sjanser med det første.

Med ti minutter igjen å spille gjorde Kepa en fin redning etter at Ings fikk komme til avslutning inne i sekstenmeteren.

På overtid fikk Southampton frispark i farlig innleggsposisjon, og det skulle vise seg å bli kostbart for Chelsea. Zouma headet ballen ut, men rett til en upresset Theo Walcott som ladet kanonen. Skuddet gikk via hodet til Jannik Vestergaard og inn i hjørnet bak Kepa. 3-3 på overtid, og det ble også sluttresultatet.

Chelsea står dermed kun med to seire på de fem første rundene i ligaen.

  • Hits: 622

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.