Chilwell med drømmedebut da en strålende andre omgang sikret Chelsea tre poeng

Ben Chilwell sin ligadebut for Chelsea var det ikke mye å si på og Chelsea sikret seg tre viktige poeng.

Chelsea - Crystal Palace 4-0 

Chelseas lag: Mendy; Chilwell, Thiago Silva, Zouma, Azpilicueta (c); Jorginho - Kante, Havertz; Werner, Abraham, Hudson-Odoi. 

Benk: Kepa, Tomori, James, Kovacic, Mount, Pulisic, Giroud. 

Vanskelig å bryte gjennom

Det var en første omgang som gikk som forventet da Crystal Palace la seg bakpå og satset på kontringer og dødballer, mens Chelsea hadde store problemer med å spille seg gjennom det bunnsolide og kompakte forsvaret Roy Hogdson hadde satt opp. 

Det burde dog ikke ha kommet som noen overraskelse, men løsningen slet de blå med å finne den første halvdelen. De trillet ball utenfor boksen, men var ikke direkte og farlighetene uteble. 

Crystal Palace fikk kampen der de ville ha den kjapt, men samtidig klarte gjestene ikke skape trøbbel for Chelsea fremover. Det er nok noe av grunnen til Chelsea hadde problemer i angrep også - frykten for en kontring i mot og en Frank Lampard som er under press for å forbedre forsvarsspillet. 

Etter halvspilt omgang fikk Chelsea en ball inn i boksen og etter en klarering sto Jorginho klar med en volley, men den fyrte han like over målet. Timo Werner hadde også et skudd på mål, men det ble altfor enkelt for sisteskansen Guaita.

Chelsea hadde hatt 73% av ballen i første omgang, men det handler om å konvertere dette til målsjanser. Noe de ikke klarte de føreste 45 minuttene. 

Chilwell scoret i debuten

I andre omgang satt endelig den scoringen Chelsea trengte. Palace har falt enda dypere og Chelsea er inne i boksen. Der har egentlig Palace-forsvaret kontroll, men Sakho sin klarering er dårlig og Hudson-Odoi kan plukke ballen opp.

Han gir den til Azpilicueta, som prøver seg med et skudd. Det blir blokkert og går opp i lufta - der distraherer Abraham Sakho nok til at han header den videre på bakre. 

Debutant Ben Chilwell har løpt seg fri der og får god tid til å banke den i nettmaskene og sende Chelsea opp i ledelsen. 

Kampen fortsatte i samme spor og Chilwell skulle markere seg mer. Slår et flott innlegg midt inn i klygnen - der ruver Kurt Zouma høyt og header den i en nydelig bue over Guaita. Chelsea var oppe i to innen de første tjue minuttene av andre omgangen. 

Ingen tvil om at dette var fortjent, men det så lenge ut som det skulle bli tøft å spille seg til sjanser og mål. I andre omgang skrudde dog Chelsea opp tempoet og fikk virkelig belønning for det. 

Straffe-dobbel

Det handlet om hele tiden om hjemmelaget på Stamford Bridge. Tammy Abraham var aktiv på topp og sikret seg et straffespark - derfra er Jorginho iskald og Chelsea hadde definitivt avgjort kampen, men de var ikke fornøyd. 

For fire minutter senere var det Kai Havertz sin tur til å være for kjapp for Palace-spillerne og bli felt inne i boksen. Abraham ville gjerne ta straffen, men Azpilicueta dro han bort og den faste straffetakeren Jorginho tok med seg ballen til krittmerket.

Han gjorde nøyaktig det samme som for noen minutter siden og sendte Guaita feil vei. 

  • Hits: 893

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.