Chelsea røk ut av cupen på straffesparkkonkurranse

Tottenham tok i mot Chelsea på sin nye stadium i ligacupen, og det endte med straffesparkkonkurranse.

FOTO: Chelsea FC/Twitter
FOTO: Chelsea FC/Twitter

Mendy og Chilwell klare fra start

Nysignerte Mendy startet i mål for Chelsea, som hadde mye press på skuldrene. Chilwell startet på venstre back, mens Tomori og Zouma var i midten, med kaptein Azpilicueta på høyre back. Kovacic og Jorginho var på midtbanen i med Werner, Giroud og Hudson-Odoi i angrepstrio.

Chelsea-dominans i første halvdel

Det var noen rolige åpningsminutter på nye Tottenham Hotspurs Stadium før den første sjansen kom. Etter 16 minutter smalt det fra Hudson-Odoi, som snappet opp en håpløs klarering fra Tottenhams forsvar. Ballen fant ikke nettmaskene.

Like etter, spilte Hudson-Odoi en løpeball til kaptein Azpilicueta, som komplett fintet ut Tottenhams venstreback og slo ballen til Werner. Tyskeren gjorde det enkelt og vendte opp mot mål og smalt ballen kontant i høyre hjørne fra 16-meteren. Det var Werners første mål som Chelsea-spiller, 0-1.

Hissig stemning mellom Mourinho og Lampard på sidelinjen, der førstnevnte så mest irritert ut etter frisparksituasjoner.

Tottenham kom til en farlig sjanse i det 34. minuttet, da Lamela fikk et innlegg fra linjen. Han vendte opp og avsluttet mot mål, men Chelseas nysignering voktet buret med alle fire og stoppet skuddet. Tomori klarerte returen på grusomt vis, men heldigvis var Mendy våken og plukket den opp. 

Hoveddommer Mason blåste av etter to minutter overtid. Første omgang var rolig, til tross for en målscoring. Chelsea var kliniske og scoret på sin ene av to skudd mot mål. Tottenham viste ikke mye styrke i første halvdel, for uten om et angrep der Lamela var nær en scoring. Det var de blå som styrte mesteparten av ballspillet og Hudson-Odoi viste gamle tendenser utover i omgangen. 

Tottenham våknet opp og utlignet kampen

Andre omgang ble åpnet med at Tomori nesten gjorde en skjebnesvanger tabbe alene i forsvar. Han driblet seg selv og mistet nesten ballen til hjemmelaget, som hadde blitt alene med keeper. Heldigvis fant han tilbake til ballen og fikk slått i retur til Mendy. Dette har blitt et kjent syn de siste kampene for Chelsea, enkeltpersoners tabber som blir avgjørende.

Tottenham spilte lekkert i angrep. Lamela spilte en farlig løpeball langs sidelinjen. Innlegget kom kjapt i føttene på Tottenhams Reguilon, som avsluttet mot mål. Heldigvis, vartet Mendy opp med nok en flott redning i sin Chelsea debut.

Hjemmelaget våknet etter pausen og tok over spillet totalt. Mange feil fra Chelsea skapte unødvendige sjanser i mot.

Etter drøye 70 minutter byttet Mourinho inn Harry Kane. Dette skapte åpninger bak og Chelsea kom seg inn i kampen igjen. Werner kom umiddelbart i gjennom og fikk en farlig avslutning på mål. Like etter, ble Hudson-Odoi servert en klassepasning og han tok den ned på mesterlig vis. Avslutningen gikk dessverre over, men det var nok til at Mourinho forsvant inn i garderoben. Det skyldtes at Dier ble trengende og forsvant på do i garderoben.

Omsider satt den for Tottenham, som har presset Chelsea hardt i andre omgang. Lamela fikk stå alene på bakerste stolpe og ble servert en flott ball. Han satte ballen enkelt i mål; noe som sikkert smakte godt etter konstant klaging på hver dommeravgjørelse gjennom hele kampen. 1-1.

Det ble ingen flere mål i andre omgang og kampen gikk derfor direkte videre til straffesparkkonkurranse.

Straffesparkkonkurranse

Dier satte første straffespark iskaldt i venstre hjørne for Tottenham. 1-0.

Abraham hadde også is i magen og satte ballen på samme sted som Dier. 1-1.

Lamela, som utlignet for Tottenham, satte også sin straffe i mål. 2-1.

Azpilicueta har ingen tvil på sine egne evner og fyrte av kanonen i venstre hjørne, i likhet med de tre forrige. 2-2.

Højberg valgte samme hjørne som de foregående, og scoret på sin. 3-2.

Jorginho med sin spesielle straffeteknikk, hoppet og satte ballen til høyre. Lloris rakk ikke ballen, selv om han slengte seg rett vei. 3-3.

Lucas avfyrte knallhardt i venstre nettvegg. 4-3.

Emerson var kald og satte sin straffe i mål uten problem. 4-4.

Sjefsbørsa, Kane, scoret på sin straffe da han byttet hjørne til høyre. 5-4.

Mount, på siste straffen, ble syndebukk da straffen hans gikk stang ut. 5-4.

Veien videre

Neste kamp er mot Crystal Palace i Premier League den 3. oktober. Chelsea spiller på hjemmebane og denne vises på TV2 Sport Premium/TV2 Sumo klokken 13:30.

  • Hits: 784

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.