Chelsea skuffet mot byrivalen

Chelsea leverte en skuffende forestilling da de tapte 3-2 mot West Ham på London Stadium.


Foto: chelseafc.com

West Ham 3-2 Chelsea

Det ble en kamp med mange mål da Chelsea besøkte London Stadium onsdag kveld, men den første kampen med de nye draktene med den omdiskuterte "3"-ern på brystet gikk ikke slik Chelsea hadde håpet. Chelsea tok ledelsen, men West Ham kom tilbake og vant til slutt kampen 3-2 etter en sen scoring fra Andriy Yarmolenko.

Kovacic tilbake fra start

Frank Lampard gjorde to endringer på mannskapet som slo Manchester City i Chelseas forrige Premier League-kamp. Mateo Kovacic erstattet Mason Mount på midtbanen, mens Tammy Abraham fikk muligheten til fordel for Olivier Giroud.

Callum Hudson-Odoi var tilbake på benken for første gang siden gjenoppstarten av engelsk fotball.

Chelsea dominerte ballinnehavet stort

Det meste handlet om Chelsea fra første spark på ballen, men de klarte ikke å komme seg til noen store sjanser. Willian var en av flere som endte opp med å prøve seg fra distanse, men Lukasz Fabianski reddet forsøkene forholdsvis enkelt.

Det var West Ham som skulle få kampens første mulighet, men Michail Antonio skjøt til side for mål fra drøyt 12 meter.

Etter 21 minutter fikk Chelsea kampens desidert største mulighet. Tammy Abraham hoppet over ballen og Christian Pulisic fikk stå i perfekt posisjon foran mål fra 14 meter, men amerikanerens forsøk gikk like utenfor.

Drøyt 37 minutter var gått da West Ham fikk seg en corner. Tomas Soucek fikk kranglet ballen i mål, men VAR annullerte for en korrekt offside på Angelo Ogbonna som lå foran Soucek da skuddet gikk.

Ikke lenge før hvilen dro Pulisic seg nydelig forbi og inn i boksen på kjent Hazard-vis. Inne i sekstenmeteren driblet han seg forbi Issa Diop som måtte på lovløst vis stoppe Pulisic, og dermed ble det straffe til Chelsea. Willian gjorde ingen feil og 1-0 til Chelsea.

Kontring senket Chelsea

West Ham slo luften tidlig ut av Chelsea-laget i den andre omgangen. Antonio som hadde vært til stor hodebry for Andreas Christensen og Antonio Rüdiger så langt i kampen endte opp med å sende hjemmelaget i føringen 6 minutter ut i den andre omgangen.

Chelsea tok over etter scoringen og jaktet scoring, men klarte ikke å omsette sjanser til mål. Etter å ha byttet inn Mason Mount og Ruben Loftus-Cheek for Kovacic og Abraham virket Chelsea langt farligere framover.

Chelsea trykket på for utlikningen og innlegg etter innlegg ble sendt inn mot West Hams boks, men det var først 18 minutter før slutt at Chelsea skulle klare det. Igjen fra en fast situasjon.

Willian prøvde seg på et frispark fra langt hold, og brasilianeren fikk et kjempetreff. Fabianski stod litt langt unna det typiske keeperhjørnet, og Willian druste ballen hardt akkurat dit. Ballen suste inn via stolpen og stillingen var dermed 2-2.

Det var imidlertid West Ham som skulle ta det siste stikket i by-derbyet. Et flott kontringsangrep endte opp hos innbytter Yarmolenko som tok seg forbi Rüdiger enkelt og satte inn seiersmålet rett før slutt.

Chelsea fomlet derfor bort muligheten til å ta seg forbi Leicester som også tapte i dag. Både Wolves og Man Utd ligger like bak Chelsea med kun to færre poeng.

Neste kamp for Chelsea er 4. juli når Watford kommer på besøk.

  • Hits: 413

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.