Chelsea tok en råsterk seier mot Manchester City

Chelsea tok tre uhyre viktige poeng da de slo Manchester City 2-1 på Stamford Bridge torsdag kveld.

Chelsea 2-1 Manchester City

Det var en strøken gressmatte som ventet på Chelsea og Manchester City ved avspark i torsdagens storoppgjør. Som ventet hadde bortelaget ballen mest, men klarte ikke å skape stort på et godt organisert Chelsea-lag, og det var Chelsea som tok første stikk med Christian Pulisic.

I andre omgang utliknet Kevin de Bruyne på frispark, men ikke lenge før full tid satte Willian inn den viktige 2-1-scoringen fra straffemerket.

Dermed kunne Chelsea juble over tre utrolig viktige poeng mot Manchester City.

Pulisic fra start

Frank Lampard gjorde to endringer på mannskapet som slo Aston Villa 2-1 for noen dager siden. Christian Pulisic fikk tillit fra start etter det positive innhoppet sist, til fordel for Ruben Loftus-Cheek. Ross Barkley fikk også plass på midtbanen på bekostning av Mateo Kovacic. 

Det betyr at Chelsea stilte med de samme fem bak som sist kamp. På topp fikk Olivier Giroud fornyet tillit.

Ikke noe fyrverkeri fra start

Kampen startet relativt rolig, og med mye ball i beina til Manchester City. De kom seg til halvgode posisjoner på Chelseas banehalvdel, men klarte aldri å skape de helt store mulighetene.

Kveldens første mulighet kom litt etter kvarteret var spilt, da Fernandinho headet mot mål etter innlegg fra frisparket til Benjamin Mendy. Kepa reddet til corner.

Utover i kampen kom Chelsea mer og mer med, og klarte også å bryte i gode posisjoner ved noen anledninger. 

Etter drøyt 32 minutter var spilt fikk Chelsea en gedigen mulighet på corner. Innsvingeren fra Willian fant Andreas Christensen, men danskens heading gikk rett på Ederson som fikk bokset den ut igjen. I returrommet ventet Cesar Azpilicueta, men spanjolen klarte aldri å stokke beina og skuddet gikk utenfor.

Ikke lenge etterpå satt den imidlertid for Chelsea etter en stor glipp av Benjamin Mendy og Ilkay Gundogan. Pulisic snappet opp ballen etter en dårlig pasning fra Mendy og fosset fremover. Han løp fra både Gundogan og Mendy før han elegant trillet ballen i det lengste hjørnet bak Ederson.

Chelsea kunne dermed gå til hvilen med en 1-0-ledelse.

City våknet i andre omgang

Chelsea virket ikke helt med i starten av andre omgang, og Manchester City fikk mer plass å boltre seg på inne i Chelseas halvdel.

Ti minutter ut i omgangen var det riktignok en dødball som skulle vise seg skjebnesvanger for Chelseas håp om å holde nullen. Kevin de Bruyne smalt til på frisparket og fikk drømmetreff. Ballen suste i krysset og plutselig var vi like langt på Stamford Bridge.

Like etterpå var det like før bortelaget tok ledelsen, men stolpen reddet Chelsea fra 1-2 da Raheem Sterling var alene gjennom.

Med drøyt 20 minutter igjen å spille fikk Chelsea og Pulisic en gedigen mulighet til å ta ledelsen. Amerikaneren gjorde alt rett og driblet seg forbi Ederson. Skuddet var dessverre akkurat litt for puslete og Kyle Walker fikk med nød og neppe sklidd ballen ut fra streken. På returen var Tammy Abraham, men ballen suste i stolpen og etter litt klabb og babb fikk bortelaget ryddet opp.

Like etterpå var Chelsea på farten igjen. Også denne gangen ble det kaos i feltet og da den til slutt endte opp hos Tammy Abraham så det ut som han måtte klare å score, men den ble blokkert av Fernandinho på streken. TV-bildene viste imidlertid at brasilianeren hadde "fisket" ballen vekk fra mål med hånden og VAR dømte dermed straffespark til Chelsea og viste ut Fernandinho.

Willian satte straffen solid i mål og Chelsea kunne juble etter å ha gått i ledelsen for andre gang i kampen.

Like etterpå klarte innbytter Pedro nesten å doble Chelseas ledelse, men fingertuppene til Ederson fikk dyttet ballen nok til å gå til side for mål.

Bortelaget klarte aldri å mobilisere noe trykk etter dette, og Chelsea tok dermed tre veldig, veldig viktige poeng i kampen om Mesterligaspill neste sesong. Det er nå kun ett poeng opp til Leicester på 3. plass.

  • Hits: 575

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.