Snuoperasjon da Chelsea vant den første kampen etter coronapausen

Chelsea vant den første kampen etter coronapausen mot Aston Villa, etter å ha havnet under i første omgang. 

Aston Villa - Chelsea 1-2 

Det var mye som sto på spill for både Aston Villa og Chelsea da de møttes på Villa Park søndag ettermiddag. Førstnevnte kjemper desperat om å holde seg i Premier League, mens Chelsea jakter en Champions League-plass med både Manchester United og Wolverhampton jagende rett bak. 

Chelsea dominerte første omgangen fullstendig, men klarte ikke komme seg til de store sjansene. Kampen fortsatte på den måten hele omgangen, men like før pause satt den i nettet - for Aston Villa. På en av deres veldig få visitter i Chelseas banehalvdel satt ballen i nettet - noe vi har sett mange ganger før. 

Chelsea har ikke snudd mange kamper denne sesongen og mange så nok mørkt på det i pausen, til tross for Chelseas enorme press i den første halvdelen. Frank Lampard gjorde to bytter ti minutter ut i omgangen, da Ross Barkley kom inn for Mateo Kovacic og Christian Pulisic erstattet Ruben Loftus-Cheek. 

Pulisic brukte ikke mer enn fem små minutter før ha tok det lure løpet på bakre stolpe og stakk foten fram på et av mange innlegg i løpet av kampen fra Cesar Azpilicueta, så fulgte Olivier Giroud opp utlikningen to minutter senere da han  sendte Chelsea i ledelsen. 

Igjen var det Azpilicueta som hadde ballen i føttene. Han rykket unna ut på kanten og spilte ballen 45 grader ut der Olivier Giroud sto feilvendt. Franskmannen snudde seg om, før han fyrte av, via et Aston Villa-bein, og i mål. Plutselig hadde Chelsea snudd kampen. 

Det handlet fortsatt mest om Chelsea den siste halvtimen av kampen, men mot slutten presset Aston Villa og de fikk en del store sjanser, men klarte ikke utlikne og Chelsea stakk av med alle tre poengene. Med 74% ballinnhav og dobbelt så mange skudd er det vanskelig å påstå noe annet enn at Chelsea fortjente de tre poengene. 

Fra vår direkteoppdatering 

Før kampen

Frank Lampard kommer med noen overraskelser i laget som skal prøve å slå Aston Villa. Han velger å starte med Ruben Loftus-Cheek, som er tilbake etter 13 måneder, men som vi skrev om på fredag har midtbanespilleren forberedt seg ypperlig til oppstarten

Det svirrer også noen rykter om at N'Golo Kante starter som anker, mens det er usikkert om det er Loftus-Cheek eller Mason Mount som utgjør trioen på midtbanen. Loftus-Cheek skal nemlig ha spilt som ving da han scoret to i treningskampen mot Queens Park Rangers. 

Olivier Giroud starter på topp foran Tammy Abraham. 

Chelseas lag mot Aston Villa: Kepa; Azpilicueta (c), Rüdiger, Christensen, Alonso; Kante - Kovacic, Loftus-Cheek; Mount, Giroud, Willian.
 
Benk: Caballero, James, Emerson, Zouma, Gilmour, Barkley, Pedro, Pulisic, Abraham.

Direkte tekstoppdatering fra kampen 

'1 Da er kampen i gang. Chelsea spiller i sine svarte og oransje bortedrakter i dag. Sist de spilte i den drakten var i 2-2-oppgjøret mot Leicester på King Power Stadium der Antonio Rüdiger sto for begge scoringene. De brukte den også borte mot Brighton i den første kampen i 2020 der det til slutt ble 1-1. 

'2 Frispark til Aston Villa i gunstig posisjon. Keinan Davis blir felt av Antonio Rüdiger. Villa prøver seg på en innøvd variant, men ballen går rett inn i hendene på Kepa. Ikke den mest betryggende starten for Chelsea der med litt rot i forsvarsspillet allerede. 

'5 Cesar Azpilicueta slår inn mot Loftus-Cheek, men han klarer ikke styre headingen mot mål og den går langt utenfor. Chelsea har festet grepet på kampen nå - mye på grunn av Aston Villa sin veldig defensive tilnærming. Chelseas angripende spillere har ikke helt funnet hverandre fremover så langt. 

'7 Nytt frispark til Aston Villa  - denne gang i innleggsposisjon. Grealish som blir felt. Hourihane sitt innlegg er greit, men Kepa kommer ut og holder ballen i fast grep. 

'10 Ingen store sjanser for noen av lagene så langt. Det stemmer ikke helt for Chelsea så langt. Willian har nok kommet nærmest med et skudd som ble blokkert av en forsvarsspiller. Fine takter fra brasilianeren, men hans gode skudd fikk vi ikke se denne gang. Ti minutter passert på Villa Park. 

'12 Nytt frispark til Aston Villa. Skal ikke mye til for at Paul Tierney tar opp fløyten her så det kan bli mye stopp i spillet. Og i det sekundet det skrives er det Chelsea som får frisparket. 

'14 Chelsea står igjen i angrep og leter etter løsninger, men til slutt ender det med et forferdelig innlegg fra Azpilicueta som forsvinner ut bak mål. 

'15 Hjørnespark til Aston Villa. Grealish slår kort og får den tilbake, sender den så ut til Hourihane, men hans skudd blir blokkert. Willian setter i gang en kontring, men overlater ballen til Olivier Giroud som ikke har fart i kroppen og må gi den fra seg uten noen er ledige. Hjemmelaget overtar igjen og får frispark. 

'17 Aston Villa presser høyt en liten periode og lykkes med det. Chelsea sliter med å spille seg ut, men etterhvert bakker vertene tilbake og Chelsea spiller mot etablert forsvar igjen. Ender med at Rüdiger dunker en fullstendig adresseløs ball ut til innkast for Villa. 

'20 Mason Mount prøver seg med et skudd fra distanse, men Ørjan Nyland er med på notene. Ikke noe dumt forsøk av den unge engelskmannen det, men Nyland hadde vel ganske så god kontroll selv om han måtte slå den ut. Likevel Chelsea og kampens beste sjanse. 

'23 Chelsea inne i en grei periode og beholder ball inne på Aston Villa sin banehalvdel, men det trengs nok fort en enkelprestasjon for å få ballen i nettet. Noen som må ta initiativet til en genial pasning eller et kanonskudd, for Dean Smith sine menn har ikke noen store problemer med å holde unna så langt. 

'25 Drikkepause. 

'28 Chelsea har hatt 75 prosent av ballinnhavet så langt, men det hjelper lite når de ikke klarer bryte ned forsvaret. Ikke et uvanlig syn denne sesongen det her. Innleggene frem til nå har også vært veldig, veldig svake. Flere som har gått bak mål. Ikke ønskelig når man har Giroud inne i feltet. 

'31 Nå trykker Chelsea på konstant her. Prøver ofte å rulle opp ut på siden før de slår hardt inn langs bakken, men Aston Villa har såpass mange spillere i boksen at de klarerer den ut gang på gang. Kovacic prøver et skudd, som Nyland utrolig nok nesten mister, men får kontroll på den igjen. 

'33 Aston Villa oppe på en svært sjelden visitt, men det blir farlig da de svartkledde er i litt ubalanse. El Ghazi får mye rom og skyter fra distanse, men Kepa slår den ut til innkast. Skal også ha full kontroll på den, spanjolen. 

'34 Nytt innlegg fra Azpilicueta. Giroud og Loftus-Cheek jakter på den, men Nyland kommer ut og holder ballen fast. Aston Villa kontrer så og Hourihane slår inn mot McGinn som stusser den videre, men ballen går heldigvis for Chelsea utenfor. Villa ypper seg nå. 

'35 Giroud overfalt midt på banen. Skal ha et krystallklart fripsark, men dommer Paul Tierney, som har brukt opp halve livstiden til fløyten tidligere i kampen, unngår denne gang å dømme. 

'39 Stor sjanse for Chelsea. Mason Mount dribler av et par mann på strålende vis ute på kanten, han slår inn foran mål, men Loftus-Cheek er altfor treg når han sklir fram. En Premier League-kamp i kroppen så hadde nok engelskmannen vært på den med storetåa. 

'40 Alonso med mye rom på venstresiden og bruker for lang tid. Skuddet blir blokkert og Aston Villa overtar, før de så får frispark. Den setningen oppsummerer hele omgangen ganske så greit. 

'42 Mateo Kovacic finner Willian som skjærer inn sentralt, men skyter langt utenfor. Frank Lampard får i alle fall bekreftet hvorfor han har brukt coronapausen på å forsterke offensivt. Her burde Chelsea ledet. 

'43 MÅL! 1-0 Aston Villa. Kourtney Hause. Der kommer scoringen for Aston Villa! Vi har sett det så mange ganger denne sesongen. Chelsea har dominert fullstendig, men så kommer scoringen i mot.  El Ghazi slår inn på bakre der Kourtney Hause får avfyrt et skudd - Kepa redder, men gir retur rett ut til nettopp Hause igjen. Da finner han lengste hjørnet og Villa er i ledelsen. 

'45 Gult kort (Aston Villa): Ezri Konsa. Kaster bort tid på et innkast. 

'45+2 Mateo Kovacic med et hardt skudd, men det går utenfor. 

'45+3 PAUSE: Aston Villa - Chelsea 1-0. Hva skal man si? Chelsea har ballen nesten konstant og har slått leir i Aston Villa sin banehalvdel, men de få gangene hjemmelaget var frempå så man at det kunne bli farlig og etter en periode med voldsomt trykk fra Chelsea - naturligvis uten utbytte - kommer Aston Villa opp og scorer. Et scenario vi har sett gang på gang denne sesongen. 

-------------------------------------------

'45 Andre omgang i gang. Dette blir en tøff oppgave som Chelsea, som absolutt ikke har for vane å snu kamper denne sesongen. 

'46 Corner Chelsea. Ender i ingenting. 

'49 Corner Chelsea. Willian sender den rett inn til Grealish som klarerer. 

'53 Ingenting som har endret seg i andre omgangen. Chelsea står i Aston Villa sin banehalvdel å spiller og spiller, fram til en pasning blir brutt eller de får et hjørnespark. En skikkelig nøtt for Frank Lampard nå dette. Går det lenge nok uten Chelsea-scoring kan de fort få en i fleisen som i første omgang. 

'54 Willian legger inn til Azpilicueta som ikke får styrt ballen på mål. Kante slår inn mot Giroud i påfølgende angrep, men den klareres. Ufarlig og Aston Villa er fortsatt svært komfortable med Chelsea sine angrep.

'57 Chelsea bytter
Mateo Kovacic ut - Ross Barkley inn 
Ruben Loftus-Cheek ut - Christian Pulisic inn

'58 Aston Villa bytte: Keinan Davis ut - Mbwana Samatta inn 

'59 Cesar Azpilicueta svinger den inn foran første stolpe, men Giroud kommer ikke på den. Willian prøver å finne noen i påfølgende angrep, men ballen triller inn til Ørjan Nyland. En halvtime igjen av oppgjøret på Villa Park nå. Kampbildet er det samme. 

'61 MÅL! 1-1. Christian Pulisic. Der sitter den endelig for Chelsea og det er innbytter Pulisic som gjør det. Det handler om NOK et innlegg fra Azpilicueta, men denne gangen får han den målgivende pasningen han har jaktet siden første minutt, for på bakre har nemlig Pulisic tatt løpet. Han kommer først på ballen med foten og det er 1-1. 

'64 MÅL! 1-2 Chelsea! Olivier Giroud. Chelsea ruller opp et nytt angrep. Ballen havner hos Azpilicueta. Han legger den 45 grader ut til Giroud som står med ryggen mot mål, men får vendt seg opp og banker den, via et Aston Villa-bein, inn i nettet. Chelsea har snudd det på bare noen minutter! 

'66 Stor sjanse for Aston Villa! De holder på å gjøre det på en dødball igjen! Hourihane slår et glimrende innlegg som treffer hodet på målscorer Kourtney Hause, men ballen går denne gang over målet. 

'69 Aston Villa bytter: 
Anwar El Ghazi ut - Trezeguet inn. 
Conor Hourihane ut - Marvelous Nakamba inn. 

'72 Chelsea gir bort en del frispark denne kampen (blåses også veldig lett.) Kan straffe seg til slutt. Ingen tvil om Azpilicueta sliter litt med å håndtere Jack Grealish, dog. Det er han ikke alene om i ligaen. 

'75 Da er det femten minutter igjen. Nå kan neglebitingen starte. 

'76 Kreative finter av Ross Barkley. Skaffer et corner, men Chelsea sine hjørnespark har virkelig vært helt håpløse. Går rett inn til Nyland. Seks hjørnespark i kampen, der alle har vært totalt ufarlige. 

'78 Nå presser Aston Villa på. Har en god periode inne på Chelseas banehalvdel. 

'79 Chelsea bytte: Olivier Giroud ut - Tammy Abraham inn. 

'81 N'Golo Kante ser seg nødt til å felle Jack Grealish, som Chelsea nå har mye trøbbel med å forsvare seg mot. Aston Villa sitt 15. frispark for kampen, mot Chelsea sine seks. 

'82 Corner Chelsea - så får vi se om de kan få noe ut av dette. Nei, er svaret på det, men helt ufarlig var det i alle fall ikke denne gangen. Havner faktisk på hodet til Abraham, men spissen får ikke styrt ballen mot mål og den går en del meter utenfor. 

'83 Willian skyter og det er et bra forsøk fra brasilianeren. Får veldig mye tid, men skuddet sniker seg over tverren. Nyland får en finger på den så Chelsea får sin åttende corner i kampen, som blir klarert av Hause. Til slutt ender Chelsea opp med å få et nytt hjørnespark, som går ut til Pulisic. Han skyter i Trezeguet og Chelsea har nå sitt tiende corner. Det klareres.

'85 Chelsea presser og har veldig mange folk i angrep. Her kan Aston Villa kontre. Fem minutter igjen. 

'86 Nytt fripsark til Aston Villa. Grealish som blir felt. 

'87 Aston Villa bytte: John McGinn ut - Jota inn. 

'88 Jota kommer seg til en stor sjanse umiddelbart, men spanjolen sitt skudd stryker stolpen og går utenfor. 

'90 Chelsea bytte: Willian ut - Reece James inn. 

'90 Fem minutter lagt til. 

'90+1 Aston Villa presser høyt og intenst her nå. Marcos Alonso blir til slutt taklet og får frispark i egne banehalvdel. Skal nok lempes opp og så gjenstår det å se om Chelsea kan holde den oppe i banen litt. 

'90+3 Frispark til Aston Villa. Trezeguet skal ta. 

'90+5 Frisparket går rett i hendene på Kepa. Da skal dette være over. Pust. 

'90+6 SLUTT: Aston Villa - Chelsea 1-2. 

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.