Chelsea tok viktige tre poeng mot London-rival

FOTO: Chelsea FC/Twitter
FOTO: Chelsea FC/Twitter

Chelsea 2 - 1 Tottenham

Formasjonsendring 

Chelseas mål om en fjerdeplass i ligaen var truet etter svake resultater i de fire siste ligakampene. Den forrige kampen mot United gikk ikke veien etter et omdiskutert VAR-drama, der de rød djevlene stakk av med tre poeng. 

Lampard stillet med en interessant 3-4-2-1 formasjon. Caballero fikk fornyet tilliten i mål. Forsvarsrekken besto av Azpilicueta, Rüdiger, Christensen. På høyre vingback var James og på venstre Alonso. Den midtre midtbanen skulle holdes på plass av Jorginho og Kovacic. I den offensive midtbanen fant vi Barkley og Mount. Giroud var på topp som Chelseas spydspiss.

Frisk første omgang fra Chelsea

De blå åpnet friskt og den første nevneverdige sjansen kom etter snaue 11 minutter. Alonso slo gjennom til Mount på et løp inn i 16-meteren. Engelskmannen dro seg forbi forsvarsrekken og fikk skutt, men Lloris var med på notene. Den påfølgende corneren ble også farlig, da Giroud fikk hodet på ballen, men heller ikke denne fant nettmaskene. 

Trippelsjanse fra Chelsea og denne gangen fant ballen innsiden av målet! Giroud ble spilt gjennom og avsluttet på Lloris, som ga en farlig retur. En våken Barkley skjøt ballen i tverrliggeren, men en måltørst Giroud snappet opp ballen og fant mål. 1-0.

Både Loftus-Cheek og Abraham var i oppvarming etter 30 minutter, en gledelig nyhet for alle Chelsea-fans.

Like etter, i det 33. minuttet, spilte Tottenham gjennom Moura. Han dro seg løs og fyrte av en livsfarlig avslutning. Takket være en glimrende blokk fra kaptein Azpilicueta, gikk ballen over og til corner. Corneren ble også farlig, men Caballero vartet opp med enhåndsredning.

Første omgang var frisk for Chelsea. De kom til mange sjanser, brukte rom og kontringer på en god måte, i tillegg til å være solid bak. Til tross for at Tottenham våknet halvveis og skapte noe skumle sjanser, så klarte Chelsea å holde på ledelsen til pause. 

En god andre halvdel - men fremdeles problemer med å holde nullen

Det tok kun tre minutter før Chelsea viste hvem som var sjefen på Stamford Bridge. Mount fikk med seg ballen på høyre siden og satte opp Barkley, som visste at Alonso var til hans venstre. Alonso fyrte av en kanon mot Tottenhams mål, og Lloris hang ikke med på notene denne gangen! 2-0.

Chelsea blir aldri venn med VAR og det med god grunn. Azpilicueta gikk inn for en sklitakling, men ble stemplet i leggen av Lo Celso. Stemplingen var såpass stygg at noen kilo ekstra på Lo Celso hadde knekt foten til Chelsea-kapteinen. Nye regler innen VAR sier at en situasjon som innebærer rødt kort skal sjekkes av hoveddommer på egen skjerm. Dette trosser Michael Oliver og dømte ingenting. Det er mulig at subjektiviteten tar over, men det fins ikke tvil om at det røde skulle vært vist.

Etter drøye 70 minutter kom Abraham inn for målscorer Giroud. Gjensynsgleden var stor blant alle på Stamford Bridge og bak tv-skjermen. Like etter fikk Barkley sin hyllest da han ble byttet ut med Willian. 

Abraham var med fra start og fikk seg nesten et mål. Mount rundlurte Vertonghen og la perfekt inn til Abraham. I et desperat forsøk på å flikke ballen forbi Lloris, var det kun noen andre baller som traff mål. Farten ble for stor og stolpen for nær, engelskmannen ble liggende et godt minutt. 

Noen minutter etter, fikk Chelsea et frispark i Alonso-land. Hans frispark gikk rett i tverrliggeren og Lloris kunne ikke gjøre noe annet enn å se at treverket reddet han. 

Utrolig nok, klarer Rüdiger å score selvmål fra Lamelas svake innlegg. Nok en gang klarte ikke Chelsea å holde nullen, et kjent problem nå. 2-1.

Chelsea spilte en god andre omgang, ikke like mye balloppslutning som i første, men det utgjorde ingen forskjell. Tottenham virket tafatte fra start og kom aldri til noen gigantsjanser, for utenom Lamelas svake innlegg som Rüdiger satte i mål. 

Veien videre

Chelsea fikk med seg tre livsviktige poeng fra Brua. Neste kamp er like, om ikke mer, skummel når Chelsea møter Bayern Münich i Champions League. La oss håpe på en reprise av kampen fra 11/12 sesongen. 8- delsfinalen skal spilles 25. februar klokken 21:00.

  • Hits: 624

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.