Verst tenkelig start for Chelsea

Det ble ikke sesongstarten Chelsea-supporterne ønsket seg da Chelsea ble slått med et særdeles flatterende 4-0-resultat på Old Trafford.

Manchester United 4-0 Chelsea

Chelsea åpnet på lovende vis

Det var ikke mange som ville trodd at denne kampen kom til å ende 4-0 til rødtrøyene når kampen hadde satt seg. Chelsea så til tider friske ut og hadde fine kombinasjoner og høye gjenvinninger som gjorde at det ble mulig å skape ubalanse i Manchester Uniteds forsvar.

Før fem minutter var spilt fikk Chelsea en gedigen mulighet ved Tammy Abraham. Unggutten vendte opp etter pasning fra Mateo Kovacic, men skuddet fra drøyt 20 meter smalt i treverket bak en sjanseløs David de Gea.

Omgangen var preget av mange personlige feil, spesielt fra Chelsea der Kurt Zouma spesielt så ut til å slite. Franskmannen spilte en horrible feilpasning til landsmann Anthony Martial, men sistnevntes skudd ble svakt og Kepa reddet enkelt.

Like etterpå var Chelsea uhyre nære scoring igjen. Cesar Azpilicueta kom seg til innlegg fra høyresiden, og slo inn hardt langs bakken. Ballen snek seg like forbi Abraham som kunne ha satt ballen i åpent mål. Ballinnehavet etter 11 minutter på Old Trafford viste 74% til gjestene fra London.

Etter 18 minutter kom en ny personlig feil i Chelseas forsvar, også denne gangen var det Zouma. Stopperen taklet Marcus Rashford like innenfor 16-meteren og hjemmelaget fikk straffe. Rashford tok straffen selv og satte den i mål til tross for at Kepa gjettet riktig vei. 1-0 til Manchester United.

Etter målet var det et langt mer selvsikkert hjemmelag, men rødtrøyene skapte ikke noen særlige farligheter.

Halvtimen var spilt og Chelsea-debutant Mason Mount kom seg fint igjennom på høyrekanten etter pasning fra Ross Barkley. Mount burde kanskje skutt, men valgte en pasning på tvers av sekstenmeteren, men dessverre uten adresse.

Fem minutter før hvilen fikk Chelsea nok en god mulighet, og denne gangen var det kun en benparade fra de Gea som stoppet Barkley fra å utlikne.

Like før pause kom Chelseas andre skudd i treverket. Emerson fyrte av etter at et innlegg havnet opp på bakerste stolpe, og skuddet suste opp i nærmeste krysstang.

Dermed kunne hjemmelaget gå til pause med en nokså ufortjent ledelse.

Nådeløst fra hjemmelaget - Tvilsomme dommeravjørelser

Andreomgangen skulle bli en trist historie sett med Chelsea-øyne, men først var det mer Chelsea. 

Emerson fikk nok en skuddmulighet ti minutter ut i omgangen, denne gangen fra drøyt 16 meter. Forsøket ble reddet av de Gea.

Noen minutter senere ble Abraham revet ned like utenfor hjemmelagets 16-meter, men fikk ikke frispark. På kontringen satte Man Utd inn 2-0 ved Anthony Martial etter innlegg fra Andreas Pereira.

Minuttet senere stod det 3-0 da Paul Pogba slo en langball gjennom et sovende Chelsea-forsvar, og Rashford la på til 3-0. Plutselig var kampen over for Chelsea.

Fem minutter senere fikk Zouma en mulighet til å score, men headingen gikk et stykke over. 

Like etterpå prøvde Emerson seg for tredje gang fra lignende posisjon, men heller ikke denne gangen lyktes han.

Ti minutter før full tid kom det fjerde målet for Man Utd. Debutant Daniel James skjøt og var heldig da ballen endret retning i Emerson og snek seg inn i lengste hjørne. Målet burde imidlertid aldri ha blitt godkjent da Kurt Zouma lå nede med hodeskade før hjemmelaget i det hele tatt hadde begynt å kontre.

På overtid av kampen prøvde Emerson seg for fjerde(!) gang i kampen, men også dette skuddet ble reddet av de Gea.

Chelsea taper dermed 4-0 i sesongåpningen, men resultatet stemmer på ingen måte overens med kampbildet.  Defensivt er det riktignok en lang vei å gå for Chelsea.

 

  • Hits: 784

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving - Fotballreiser

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.