Giroud-scoring sikret avansement da BATE traff metallet tre ganger

Chelsea var ikke på sitt beste, men Giroud sin scoring var nok til at de blå tok med seg hjem alle poengene.Foto: Chelsea FC/Twitter

Hazard fra start

Maurizio Sarri tok med seg Eden Hazard til Hviterussland og han var en del av startelleveren, sammen med Olivier Giroud og Pedro.

Ross Barkley, Jorginho og Ruben Loftus-Cheek ble Sarri sine tre utvalgte på midtbanen. Jorginho skulle nok ikke ha spilt kampen, men Cesc Fabrégas ble hjemme med sykdom og det ble ingen hvile for Jorginho.

Som vanlig var det store forandringer i forsvaret fra de som normalt spiller, med kaptein Gary Cahill og Andreas Christensen inn for stopperparet vi ser i ligaen, David Luiz og Antonio Rüdiger.

Davide Zappacosta og Emerson Palmieri var på hver sin side av stopperparet.

Tannløse første 45

Borisov Arena er en skikkelig gryte og supporterne vet hvordan de lager lyd. Det var virkelig ingen enkel atmosfære for Chelsea, men PAOK fikk med seg fire scoringer fra samme stadion, så laget på banen har ikke hatt for vane å gi samme innsats som supporterne.

Det var BATE som startet kampen best og styrte de første ti minuttene. De fikk deres første muligheter tidlig i oppgjøret da Dimitri Baha malt til fra rundt 25 meter. Den ballen klinket i stolpen.

På et påfølgende hjørnespark, som blir levert på første stolpe, ble ballen headet videre inn mot mål. Der var heldigvis Kepa og fikk hendene på den, før Chelsea-forsvaret klarerte panisk.

Chelsea slet med å få spillet til å sitte og skapte absolutt ingenting i første omgangen. Den første omgangen uten skudd på mål for Chelsea denne sesongen.

Giroud sin scoring var nok

Ti minutter ut i andre halvdel fant Emerson Giroud med et innlegg. Franskmannen gjorde det han kan best og stanget ballen i nettet. Det var Chelseas første sjanse og det første skuddet på mål.

Scoringen er Giroud sin første på seks måneder for Chelsea og spissen feiret entusiastisk. Tydelig meget fornøyd med å ha funnet nettmaskene

Det gikk ikke mange minuttene før BATE var veldig nære en kjapp respons. Stanislav Dragun skyter fra distanse, den går via Igor Signevich som står inne i 16-meteren og rett i tverren.

BATE rullet opp på ny. Chelsea sitt forsvar var helt i ubalanse, og en pasning fra høyrekanten havnet 45 grader ut til Aleksey Rios som ikke kunne fått en bedre posisjon for et skudd. Heldigvis for Chelsea blåser midtbanespilleren ballen over mål.

Chelsea hadde marginene med seg. To i metallet fra vertene, samt to store muligheter utenom. En i første og en i andre omgang, men det var de blå som ledet med 20 minuter igjen å spille.

Maurizio Sarri tok som planlagt ut Eden Hazard etter 60 minutter. Willian erstattet belgieren. Mateo Kovacic kom også inn og det var Ruben Loftus-Cheek som måtte vike for han. Ingen god kamp av Loftus-Cheek i dag.

Callum Hudson-Odoi fikk sjansen med fem minutter igjen å spille. Pedro forlot matten for å gi plass til 18-åringen.

Chelsea spilte ball i mellom seg og klarte holde unna BATE lenge, helt til det siste overtidsminuttet. Da traff BATE metallet for tredje(!) gang i kampen. Utrolig at Chelsea reiser hjem til London med null baklengs. Tre poeng var dog det viktigste og de fikk Chelsea.

Avansement sikret og sannsynlig gruppevinner

Chelsea står nå med full pott og 12 poeng. Det gjør at de uansett går videre og er så og si sikret første plassen også.

Det er en teoretisk mulighet for at MOL Vidi, som slo PAOK 1-0, kan snappe første plassen, men det skal veldig mye til.

Da kan nok Sarri spare litt flere spillere enn han har gjort i kampene frem til nå. Spillere som Callum Hudson-Odoi og Ethan Ampadu kan håpe på litt spilletid.

0
0
0
s2sdefault

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving - Fotballreiser

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.