Hazard matchvinner da Chelsea vant FA-cupen

Eden Hazard skaffet straffespark og satte det i mål da Chelsea vant FA-cupen.

TRIUMF: Chelsea tok sin 8. FA-cup-tittel da de vant 1-0 over Manchester United lørdag. (Foto: chelseafc.com)

Chelsea 1-0 Manchester United

Antonio Conte valgte å gi Olivier Giroud, som aldri har tapt på Wembley, tillit fra start på topp. Franskmannen stod for den målgivende pasningen til Aaron Ramsey da Arsenal slo Chelsea i finalen i FA-cupen forrige sesong. Chelsea-manageren valgte også å fortsette med tre mann sentralt på midtbanen, slik han har spilt i sesonginnspurten.

Andreas Christensen har vært sentral i Chelseas midtforsvar denne sesongen, men en ryggskade som han må ha pådratt seg etter lørdagens pressekonferanse, hvor det ikke ble nevnt noe om at dansken hadde skadeproblemer, innebar at han ikke var å se i startoppstillingen på Wembley. César Azpilicueta, Gary Cahil og Antonio Rüdiger utgjorde dermed Chelseas stoppertrio.

Chelsea åpnet best

I solskinnet på Wembley glimret prins William, som vanligvis deler ut trofeet til laget som vinner FA-cupfinalen, med sitt fravær på grunn av bryllupet til lillebror prins Harry og Meghan Markle, men Chelsea hadde definitivt møtt opp til lørdagens viktigste begivenhet for fotballinteresserte, og åpnet friskt.

Ti minutter ut i kampen fikk Chelsea en god sjanse etter et dårlig oppspill av Phil Jones. Tiemoué Bakayoko spilte opp til Hazard, som kunne stikke ballen videre til Olivier Giroud, men som utfordret Jones. Belgieren kom seg forbi og fikk skutt fra ganske spiss vinkel, men De Gea reddet lett med høyrefoten.

Etter et knapt kvaarter ropte Bakayoko på straffespark da han gikk overende i feltet etter en duell med Nemanja Matic. Det så først ut som at den høye midtbanespilleren snublet i egne bein, men reprisen viste at han ble hektet av Matic. Dommer Michael Oliver valgte likevel å beholde fløyten i hånden.

Det gjorde han også da Alexis Sánchez tilsynelatende ble tatt av César Azpilicueta i motsatt felt minuttet senere. Chileneren ble først holdt av Victor Moses da en lang ball ble slått inn i boksen, før han så ble sparket i foten av Azpilicueta da han vippet ballen forbi spanjolen, uten at Oliver blåste.

Noen minutter senere var Sánchez igjen farlig frempå, men 29-åringen ble stoppet av en strålende takling av Chelsea-kaptein Gary Cahill.

Hazard skaffet straffespark i kamp nummer 300

Halvveis ut i omgangen fikk Chelsea straffespark. Hazard ble spilt fri av Cesc Fàbregas, og spurtet forbi Jones. Midtstopperen forstod at han aldri ville ta igjen belgieren, men da Chelseas nummer 10 nærmet seg målet til De Gea gjorde engelskmannen et siste forsøk på å stoppe ham. Det endte som det måtte gjøre. Jones tok bare Hazard, og Chelsea fikk straffespark. Etter en regelendring som ble introdusert i 2016, som sier at det ikke er rødt kort så lenge spilleren forsøker å nå ballen, gjorde dommer Oliver rett da han bare ga Jones et gult kort. Straffesparket satte Hazard sikkert til side for De Gea.

Scoringen var Hazards 89. i Chelsea-trøyen, og kom i hans kamp nummer 300.

Etter halvtimen fikk Paul Pogba en god skuddmulighet, men fra 20 meter skjøt han utenfor nærmeste stolpe.

Like før pause fikk United sin største sjanse i den første omgangen. En corner ble i første omgang klarert, før Ashley Young skrudde ballen inn igjen i feltet. Der ragest Jones høyest av alle, men midtstopperen klarte ikke å gjøre opp for feilen han begikk i eget straffefelt, og headet like utenfor mål.

På overtid i den første omgangen ble begge lag stoppet av viktige blokkeringer. Først hoppet Hazard over ballen, før Giroud prøvde å spille vegg med lagkameraten sin, men forsøket ble blokkert. Ballen endte hos Pogba, som med sine lange klyv passerte Bakayoko og satte fart fremover. Pogba spilte frem til Sánchez. Chilenerens mottak var av den svake sorten, men han fikk til slutt kontroll på ballen, og pasningen tilbake til Pogba, var god. Han fant Rashford, men den engelske landslagsspissens skuddforsøk ble stoppet av Antonio Rüdiger, som dessuten fikk sendt ballen kontant ut over sidelinjen.

United-press etter pause

United kom ut med helt andre intensjoner etter pause. Tidlig i omgangen fikk Young frispark etter en av hans uttalige dueller med Moses. Rashford banket frisparket inn foran mål, men Thibaut Courtois bokset ballen ut av farlig sone.

Rashford var frempå igjen noen minutter senere, da Antonio Valencia løp inn bak Marcos Alonso og slo ballen ut i feltet. Fàbregas mistet ballen i duell med Sánchez, som slo gjennom til Rashford, men Courtois var raskt ute og reddet avslutningen fra landslagsspissen.

Kjemperedning av Courtois

Knappe tjue minutter ut i omgangen fikk United en kjempesjanse. Rashford slo en corner inn foran mål, hvor Jones igjen var først på ballen. 26-åringen headet ballen tilbake i den retningen den kom fra, men på utrolig vis forflyttet Courtois beina raskt nok til å slå headingen vekk. Sánchez var på plass og skled inn returen, men stod i offside da Jones headet ballen mot mål, og scoringen ble derfor annullert.

Tjue minutter før slutt burde Alonso ha doblet Chelseas ledelse. N'Golo Kanté fosset fremover og tok seg forbi flere United-spillere før han slapp ballen til Alonso, men fremfor å avslutte med høyre umiddelbart, dro spanjolen ballen med seg med sin foretrukne venstrefot, før han avsluttet med høyre. Da var vinkelen blitt så skarp at avslutningen gikk rett på en velplassert De Gea.

Courtois måtte så i aksjon på nytt da Rashford ble spilt gjennom, og igjen var belgieren raskt ute og stoppet skuddet fra Rashford.

I semifinalen i FA-cupen forrige sesong viste Nemanja Matic frem sitt skuddbein da han banket ballen i krysset da Chelsea vant 4-2 over Tottenham. Kanskje var det nettopp det skuddet Courtois hadde i bakhodet da han valgte å bokse serberens avslutning ti minutter før slutt til corner.

Pogba burde ha utlignet for United da han deretter fikk gå opp helt umarkert på en corner, men fra åtte meter headet franskmannen utenfor.

Reprise på finalen i 2007

Dermed endte det som det gjorde da Chelsea og Manchester United møttes i den første finalen i FA-cupen som ble spilt på nye Wembley i 2007, da Didier Drogba ble matchvinner i den andre ekstraomgangen etter å ha spilt vegg med Frank Lampard.

Nå er spørsmålet om Antonio Conte fortsetter som Chelsea-manager, og hva klubben kommer til å foreta seg i en eventuell jakt på en ny manager og på overgangsmarkedet denne sommeren.

Før den tid skal det imidlertid feires.

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving - Fotballreiser

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.