Chelsea knust i sesongavslutningen

Et svakt Chelsea tapte mot Newcastle på St James' Park.

Foto: Chelsea FC/Twitter

Newcastle 3 - 0 Chelsea FC

Courtois tilbake i mål

Courtois var tilbake for de blå etter hans fravær mot Huddersfield. I de bakre tre fant vi Cahill, Christensen og Azpilicueta. På vingbackene var Emerson på ventre og Moses på høyre. Midtbanen skulle holdes på plass av Bakayko, Barkley og Kante. I en offensiv midtbanerolle fant vi Hazard og på topp var Giroud.

Chelseas nye drakter var tatt i bruk i sesongens siste kamp. Chelsea måtte vinne mot Newcastle, samtidig som Liverpool måtte tape mot Brighton, for å få Champions League plass neste sesong.

Newcastle dominans i første omgang

Et offensivt Newcastle åpnet de første 15 minuttene med mange små-sjanser, men kampens første store sjanse kom i det 19. minuttet. Kente prøvde å avverge et godt innlegg fra Newcastle, men ballen gikk nesten i eget mål. En våken Courtois reddet.

Drøye 5 minutter senere satt den fortjent for Newcastle. Murphy fikk avsluttet, Courtois avverget på strek, men Gayle var på returen med hodet. 1-0.

Etter 40 minutter sto antall avslutningsforsøk 10-0, i fordel Newcastle. I tillegg hadde Liverpool økt ledelsen til 2-0 mot Brighton, som gjorde Champions League-drømmene enda mindre.

En tam første omgang fra Chelsea ble blåst av etter kun to minutter overtid. Chelsea gikk til pause med null avslutninger på mål.

Vondt ble verre

Chelsea med en mye bedre åpning på andre omgang. Giroud ga Chelsea sin første sjanse. Et sylfrekt forsøk utenfor 16-meteren går nesten inn på bakerste stolpe. Like etter, dro Barkley seg ned langs linjen i feltet, men innlegget ble slått i fanget på keeper.

Idet man trodde at Chelsea hadde våknet, øket Newcastle ledelsen. Perez styrte inn et skudd fra Shelvey. Muligheten for skudd oppsto etter en tafatt klarering fra Bakayoko. 2-0.

Nok en gang var Newcastle i angrep. Denne gangen var det Lejune som la inn til Perez, som fikk en enkel jobb med å sette inn hans andre. Chelsea var ikke i nærheten i noen av duellene inne i feltet. 3-0.

Barkley og Giroud ble tatt ut i det 76. minuttet, til fordel for Willian og Morata. Drøye 10 minutter senere ble Hazard tatt ut og Pedro satt inn.

Kampen ble blåst av uten overtid og Newcastle stakk av med en fortjent seier. Chelsea endte dermed på 5. plass i Premier League.

Europa League-fotball på Chelsea neste sesong

Chelsea fikk det tøft på St James' Park og det ble verken seier i kampen eller Champions  League-plass neste sesong.

Neste kamp er FA-cup finale mot Manchester United. Denne spilles lørdag 19.mai, kl. 20:45 og kan sees på TV3.

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving - Fotballreiser

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.