Supporterklubben

Historie

Chelsea Supporters Norway ble stiftet i 1981 av Pål Rikter. Historien startet i Oslo, og første utgivelse av supporterbladet het den gang Chelsea Chat. Pål er i dag en like dedikert supporter av Chelsea, men har bosatt seg i Danmark. Han er ofte å se i London, og han skrev også på midten av 80 tallet en bok om klubben.

Ledere av styret

1981 – 1995 Pål Rikter
1995 – 2007 Morten Wierød
2007 – 2014 Even Strete
2014 - Øystein Vinje

Av andre styremedlemmer nevnes:

Egil Lutro, Roald Aune, Roy Simenstad, Bjørnar Storheier, Eirik Havdahl, Jan Ove Furesund, Oskar S. Overaa, Sondre Lyshaugen, Christopher Sandøy, Lill Ann Lund og Vidar Helseth.

Medlemsutvikling

1981 – 1995 100 – 200 medlemmer
1995 – 2007 200 – 500 medlemmer
2007 – 2014 474 – 2.600 medlemmer

Medlemsantallet fikk en oppsving etter at klubben signerte Tore Andre Flo og Frode Grodås i 1996 og 1997, samt at Tippekampene på TV2, Canal + og NRK begynte å vise mer og mer av Chelsea. I de senere år har en meget god billettordning, og en informativ og god nettside, bidratt sterkt til at medlemstallet fortsetter å øke. I takt med Chelsea sin økende suksess blir det nå vanskeligere og vanskeligere å skaffe seg billetter til Chelsea sine kamper uten å være medlem i CSN og True Blue.

Medlemsblad & Nettside

Fra dag 1 laget Pål Rikter et medlemsblad som het ”Chelsea Chat” Medlemsbladet vårt het dette frem til 2008 da ”Chat`n” byttet navn til Chelsea Supportern. Bladet utkommer nå i 4 utgaver, som trykkes i ca 3.000 eksemplarer. I 2016 ble navnet endret tilbake til Chelsea Chat.

Nettsiden til CSN (www.chelsea.no) ble det virkelig sving på når Jan Ove Furesund kom inn i styret under Morten Wierød, og iherdig jobbing av mange personer gjennom mange år førte i 2010 til at vi vant SBF`s pris for beste nettsted, under sterk ledelse av daværende redaktør Truls Sylvarnes. Nettsiden styres og administreres i dag av Simon Hobberstad og Jarl Håvard Holen, og er et viktig samlingspunkt for våre medlemmer. Vårt medlemsregister og overordnede ansvar for det tekniske ivaretas av Kristian Nybakk, som også har laget medlemsregisteret vårt fra bunn.

Spesielle arrangement / jubileer

Første ”fellestur” til London ble arrangert i 1998, til en kamp der Chelsea tapte 0-1 for Manchester United.

Samme år ble det fra CSN arrangert busstur til Stockholm, og finalen i Cup vinner Cupen. CSN hadde leid dobbeltdekker, og kjørte frem og tilbake til en kamp Chelsea vant 1-0 etter scoring av Gianfranco Zola.

Første ”fellestur” som passerte 100 deltagere var i London november 2014.

I juni 2011 feiret CSN 30 år, og dette ble feiret med en båttur ute i Oslofjorden. Dagen startet med supportercupen for Britisk fotball på Snarøya, og vi avsluttet med over 70 medlemmer som spiste, sang og danset til bandet Trell som var leid inn for anledningen.

Julebord ble en tradisjon i CSN rundt midten av 90 tallet. Det var 5 personer på det første julebordet, og det julebordet som har hatt flest medlemmer i Norge er Julebordet i 2010. Der møtte 79 medlemmer opp på Mona Lisa Huset i Oslo.

Supportercupen for Britisk fotball arrangeres hvert år av SBF, og cupen går alltid av stablen første helgen i Juni. Arrangementet ble arrangert første gang 1991 i Nedre Eiker, Buskerud før de i 1993 flyttet til Voldsløkka i Oslo Der ble kampene spilt på til dels fryktelige grusbaner, før det i 2010 flyttet til Snarøya, og flotte kunstgressbaner.

 

Dagens styre

Billettansvarlig:

Styrets sammensetning:

Jon Are Hellevangsdal
- Varamedlem
Øystein Vinje
– Styreleder
Siri Simenstad
– Nestleder/Økonomi
Sondre Lyshaugen
– Styremedlem / presseansvarlig
Bjørn Lindahl
– Styremedlem /
Logistikkansvarlig
Preben Granseth-Olsen
- Styremedlem / webansvarlig


Knut Einar Mjåvatn
– Varamedlem
 Dagens Valgkomité

Christopher Isachsen Sandøy
Christer Bohlin

 

Kontaktinformasjon

Kontaktinformasjon finner du på denne siden.Skribenter, Chelsea.no:

Simon Hobberstad - Redaktør
Fredrik Ibsen Brynildsrud - skribent
Aleksander Losnegård - skribent
Kristian Siljuholtet - skribent
Lars Bjørnar Vist - skribent
Christian Andresen - skribent

 

Redaktører, medlemsblad:

Simon Hobberstad - Redaktør
Christopher Sandøy - Redaktør

Teknisk:

Kristian Nybakk - Driftsansvarlig.
Ben-Richard Ebbesvik - Forumadministrator og driftsassitent.
Jarl-Håvard Holen – Web/Designansvarlig

Kontaktpersoner lokalt:

Haakon Eliassen (Bergen)
Roger Thonstad
(Trondheim)

Harald Unhjem (Oslo)
Stian Fosnes (Stavanger) 
John Sigve Matre (Haugesund) 
Trond Are Fjordtun (Bodø)

 

 
Billetter Billetter

Neste kamper

lø. 20 okt. kl. 13.30
Manchester United (h) (PL)


to. 25 okt. kl. 21.00
FC BATE Borisov (h) (EL)


Siste Resultat

lø. 29 sep. kl. 18.30
Liverpool (h) -

Videonyheter

Facebook

Annonse