Klager på TV 2s kampdekning
Skrevet av Christopher H. Sandøy   
onsdag 09. februar 2011 21:54

Etter søndagens tap for Liverpool har TV 2s dekning i forbindelse med kampen blitt heftig diskutert av CSNs medlemmer, både på forumet vårt og overfor TV 2. CSN og TV 2 har i ettertid hatt en dialog gående, og her er hva som foreløpig er blitt sagt.

TV 2 skal ha mottatt en rekke e-poster fra CSN-medlemmer, hvor TV 2s gjest John Aldridge spesielt har blitt trukket frem. I etterkant har Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2 Sporten, skrevet en e-post til CSN, hvor han blant annet avviser at ekspertpanelet - denne gang Aleksander Schau og Morten Langli - hadde en Liverpool-preferanse.

"At de eventuelt har sympatier for en klubb i andre sammenhenger skal ikke og kan ikke påvirke deres holdninger under sending, da ville de ikke har vart lenge i Premier League-satsingen vår. Dette er medarbeidere med høy integritet og rolleforståelse," skriver Jansen Hagen.

Aldridge-jubel
Én av CSNs medlemmer skal ha skrevet at TV 2s nettartikkel med et videoklipp der John Aldridge jubler som besatt over Meireles' scoring "er det samme som å spytte 2500 Chelseafans i trynet".

Til det sier Jansen Hagen at det det ikke overraskende at han jublet for denne scoringen, "slik Dennis Wise og Tore André Flo har gjort over Chelsea-mål når de har vært her."

"Det er vel nettopp denne 'passion' som gjør at vi elsker engelsk fotball. Det er urimelig å forvente at Aldridge, som gjest, skal innta en nøytral posisjon. Det tror jeg ville blitt svært lite engasjerende. For det øvrige TV 2-teamet er det imidlertid et krav at formidlingen skal være balansert og det håper jeg at er det jevne inntrykk av våre Premier League-sendinger."

En "forrykende" kamp?
Rett etter Liverpools scoring mente kommentator Øyvind Alsaker - som forøvrig er en profilert Liverpool-supporter, og som er blitt intervjuet av TV 2 gjentatte ganger som dette - at det hadde vært en forrykende kamp, noe som i det minste må kunne sies å virke som en overdrivelse. Dette har også CSNs leder Even Strete svart overfor Jansen Hagen.

"Det jeg ikke kan forstå er at Alsaker synes det var en forrykende fotballkamp, selv om det var en viss spenning. Her er det røde øyne som ser. Vi er ikke fornøyd med balansen dere har i studiosendingen deres," skriver Even, som trekker frem at Phil Thompson, Ian Rush, John Aldridge med flere gjør at helhetsbildet blir skjevt.

Vegard Jansen Hagen svarer at fotballsatsningen betyr mye for TV 2-gjengen også, både profesjonelt og privat.

"Jeg blir glad om du kan videre bringe vår hilsen til CSN sin hjemmeside, all den tid det er viktig for oss å nå ut med dette budskapet. Vi ønsker å ta supporterne på alvor. [...] Lykke til videre med sesongen og med arbeidet."

Tar evaluering senere
Når sesongen går mot slutten, vil vi ta en oppsummering blant CSNs medlemmer for å gjøre oss opp en mening om TV 2s Premier League-dekning denne sesongen. Det er i skrivende stund usikkert om hele Supporterunionen for Britisk Fotball bil gjøre det samme, men vi vil uansett kommunisere våre medlemmers meninger videre.

Ett medlem skal ha skrevet overfor TV 2 at CSN "vurderer en formell klage til PFU, for mange på å oppfylle sin journalistiske plikt. Med tanke på objektivitet."

Dette stemmer ikke, og styret i CSN vil presisere at ingen medlemmer på noe tidspunkt må uttale seg som representant for supporterklubben - kun seg selv. Det er derfor man har valgt et styre, som kan videreformidle de meningene medlemmene har.

Du kan diskutere denne saken her.

 
Innmelding
Billetter Billetter
Billetter Billetter

Neste kamper

Søn. 27. apr. kl. 15.05
Liverpool (b)
TV 2 Sport Premium

Ons. 30. apr. kl. 20.45
Atlético Madrid (h)
Viasat Fotball

Siste Resultat

Tir. 22. apr. kl. 20.45
Atlético Madrid (b) 0-0

Videonyheter

Premier League

1. Liverpool    35    (+52)    80   
2. CHELSEA    35    (+41)    75   
3. Man City    34    (+56)    74   
4. Arsenal    35    (+21)    70   
5. Everton    35    (+23)    69   
6. Tottenham    35    (+2)    63   
7. Man Utd    34    (+16)    57   
8. Southampton    35    (+5)    49   
9. Newcastle    35    (-15)    46   
10. Stoke    35    (-10)    44   

Hva skjer

 • Tir. 13. mai
  Romelu Lukaku fyller 21 år!
 • Tir. 20. mai
  Petr Cech fyller 32 år!
 • Søn. 25. mai
  Demba Ba blir 29 år.
 • Fre. 20. juni
  Super-Frank fyller 36 år!
 • Tir. 5. aug.
  Bertrand fyller 25 år!

Facebook

Annonse