Tre poeng i åpningskampen
Skrevet av Simon Hobberstad   
lørdag 11. august 2018 15:02

 

Chelsea vant borte mot Huddersfield i den første kampen denne sesongen.

DEBUTSCORING: Jorginho scorte i PL-debuten. Foto: Chelsea FC/TwitterDEBUTSCORING: Jorginho scorte i PL-debuten. Foto: Chelsea FC/Twitter

Huddersfield - Chelsea 0-3

Ingen store overraskelser i laget

Maurizio Sarri sa på pressekonferansen fredag at han var usikker på om Chelseas nye målvakt Kepa Arrizabalaga skulle starte kampen. Kepas navn var i startoppstillingen.

Forsvarslinjen inneholdt ingen overraskelser. Det var den samme som mot Manchester City. Kanté, Jorginho og Barkley utgjorde trioen på midten. Fabrégas var ute med en liten skade.

Alvaro Morata fikk sjansen på topp igjen, med Willian og Pedro på kantene. Eden Hazard på benk, da han var en av de som kom sent tilbake fra VM.

Kanskje noe overraskende var at Callum Hudson-Odoi ikke var i troppen.

Fikk ikke etablert spill

Chelsea viste noen av de samme taktene de gjorde i pre-season og spilte veldig direkte, men man kunne også tydelig se at den nye filosofien til Sarri var i startsfasen. Det var en del feilpasninger å se og Chelsea fikk ikke satt spillet i det hele tatt de første ti minuttene.

Det gikk fort i pasningsspillet til Chelsea, men førstetouchene var ofte for dårlige og ødela flyten. Alvaro Morata og Pedro slet spesielt med å få kontroll på de harde pasningene.

Huddersfield skapte trøbbel for Chelsea i perioder og var fullt på høyde med de (for dagen) gulkledde.

Huddersfield klarte ikke helt følge Willian når brasilianeren satte opp farten og det gjorde han rundt ti minutter før pause. Han kom seg i innleggsposisjon ved dødlinjen og slo den utover. Der står N'Golo Kanté helt alene 8 meter fra mål og setter den med et halvhjertet skudd.

Jorginho doblet med iskald straffe

Ikke lenge etter spilte Chelsea seg fint gjennom Huddersfield-spillerne. Marcos Alonso endte opp med ballen inne i boksen og ble taklet. Straffespark.

Uten Eden Hazard på banen og etter Morata bommet i pre-season, var det Jorginho som gjorde seg klar til å ta straffesparket. Han fintet ut Hamer og bare bredsidet ballen iskaldt inn i mål.

At Chelsea ledet 2-0 til pause passet ikke helt kampbildet og det var ingen stor omgang av gjestene. Hadde ikke vært noe å si på om det sto uavgjort etter 45.

Hazard storspilte i kort innhopp

Chelsea var tydelig mer passive i andre omgang. Det var veldig lite å rapportere fra de første 15 minuttene av den andre halvdelen.

Ingen av lagene klarte skape noe særlig. Chelsea holdt ballen mer i laget en periode etter timen var spilt. Willian prøvde seg fra distanse, men ballen gikk i en Huddersfield-forsvarer og til corner.

Morata sto ofte med ryggen til Huddersfield-målet og kom lenger opp i banen for å ta i mot pasninger. Jobbet ofte bra og skaffet noen frispark.

Ruben Loftus-Cheek erstattet Ross Barkley med i overkant av 20 minutter igjen å spille. Da startet Huddersfield å presse litt mer igjen, mens Chelsea fokuserte på kontringer.

Maurizio Sarri hentet fram Eden Hazard fra benken. Det var Willian som var ferdig for dagen.

Det gikk ikke lenge før den magiske belgieren skulle vise seg fram. Han kom løpende fram sentralt med ballen i føttene, Pedro og Morata på hver sin side. Pedro det beste valget, og han får en perfekt ball som han bare kan sette i mål. Herlig forarbeid av Hazard og Chelsea ledet med tre.

Hazard var på farten igjen mot slutten. Kom stormende fram og driblet av seg 3-4 Huddersfield-spillere før han ble felt, som vi har sett mange ganger før. Frisparket tok han selv, men det gikk i muren.

 
Billetter Billetter

Neste kamper

lø. 20 okt. kl. 13.30
Manchester United (h) (PL)


to. 25 okt. kl. 21.00
FC BATE Borisov (h) (EL)


Siste Resultat

lø. 29 sep. kl. 18.30
Liverpool (h) -

Videonyheter

Facebook

Annonse