Chelsea tapte Community Shield
Skrevet av Simon Hobberstad   
søndag 05. august 2018 14:57

Det ble tap i Community Shield-finalen, men Sarri fikk lært mye og noterte ofte på blokken sin. 

Foto: Chelsea FC / TwitterFoto: Chelsea FC / Twitter
Chelsea - Manchester City 0-2

Hudson-Odoi fra start igjen 

Det var ikke noen store overraskelser i Chelsea sitt lag, som nok brukte det beste laget med spillerne som er tilgjengelige. 

Cesar Azpilicueta, Antonio Rüdiger, David Luiz og Marcos Alonso var de fire forsvarerene. Dette er sannsynligvis den samme som starter ligaen også. 

På midtbanen manglet dog det som kanskje er de blås viktigste spiller: N'Golo Kanté. Det var Jorginho, Fabrégas og Ross Barkley som styrte midtbanen. 

Alvaro Morata var mannen på topp, med Pedro og Hudson-Odoi på kantene. Gøy å se at stortalentet nok en gang fikk muligheten fra start. 

Manchester City stilte med betydelig bedre lag, med spillere som Leroy Sané, Riyad Mahrez, Bernardo Silva og Kun Agüero i startoppstillingen. 

Hardt City-kjør fra start

Det var Manchester City som tok styringen og gjorde det klart at her var det de regjerende seriemesterne som var favoritter. 

De første ti minuttene hadde de lyseblå mest ball og skaffet seg et par halvsjanser. Fikk et farlig frispark, som Mahrez fyrte i muren. 

Før kvartere spilt kom kampens første scoring og det var Manchester City som fikk den. Stortalentet Phil Foden driblet av seg et par spillere, før han la den over til en Aguero på skuddhold, med mye rom. Da blir man straffet og ikke utfortjent at Manchester-laget tok ledelsen. 

Man kan som regel enkelt se at Chelsea mangler N'Golo Kanté når franskmannen ikke spiller og også her var savnet stort. Det var altfor enkelt å komme seg forbi midtbanen med Jorginho, Barkley og Fabrégas. 

Stopperspillet til David Luiz og Antonio Rüdiger var heller ikke noe å skrive hjem om. 

Bedre fra Chelsea mot slutten av omgangen 

Chelsea kom seg framover på noen kontringer etter halvtimen spilt, men aldri til noen store sjanser. Det endte til slutt opp med at et skudd fra distanse ble løsnet. Morata og Hudson-Odoi prøvde seg, men begge forsøk gikk over mål. 

Hudson-Odoi prøvde seg nok en gang fra distanse, denne gangen hadde han dog mer rom. Skuddet gikk rett på Bravo - chileneren holdt på å fomle den i mål, tross et relativt svakt forsøk fra 17-åringen. Bra initiativ og løp fra Hudson-Odoi for å skape sjansen. 

Det var mer positvit spill fra Chelsea mot slutten av omgangen. Mer usikkert om dette er fordi City slappet litt av eller om Chelsea sitt spill satt seg mer. 

Aguero økte ledelsen 

Fem minutter ut i andre omgang var Aguero helt fri bak forsvaret til Chelsea, som så utrolig sårbart ut. Caballero kom ut å reddet de blå fra et til baklengs. 

Phil Foden fikk også mye rom noen minutter etterpå, men hans skudd ble for svakt. 

Chelsea kastet flere og flere spillere offensivt. Da blir det enkelt for City på kontringer i mot. Igjen får Aguero gå lenge alene med Caballero. Klassespissen legger på til to. 

Sarri svarte med å bytte inn Willian for Callum Hudson-Odoi og Danny Drinkwater for Cesc Fabrégas. Etterhvert kom også Abarham inn for Morata, samt Pedro for Moses. 

Sarriball vil ta tid 

Selv om Chelsea manglet sine viktigste spillere i Thibaut Courtois, N'Golo Kanté og Eden Hazard kan det virke som at det vil ta en del tid å implementere fotballen til Maurizio Sarri - som forventet. 

Sarri sa i sitt føste intervju med Chelsea TV at han hadde perfekte spillere til å spille fotballen hans og at det kunne ta tid før det satt seg i Chelsea. 

Det ser ut som dette kan stemme godt. Det er tydelige svakheter hos Chelsea, men et fortjent tap mot City, når man ikke har sine aller viktigste spillere og er i starten av et nytt prosjekt er ikke noe å se ekstremt negativt på. 

Sarri noterte ned voldsomt på blokken sin i løpet av kampen og har nok lært mye av det. Han vet det er en del ting som må jobbes med. 

På tirsdag har Chelsea sin siste treningskamp mot Lyon. Chelsea trenger mest mulig kamptrening før sesongen, med en ny stil og et nytt prosjekt i startfasen. 

 
Billetter Billetter

Neste kamper

lø. 20 okt. kl. 13.30
Manchester United (h) (PL)


to. 25 okt. kl. 21.00
FC BATE Borisov (h) (EL)


Siste Resultat

lø. 29 sep. kl. 18.30
Liverpool (h) -

Videonyheter

Facebook

Annonse