Chelseas første kamp under Sarri: Hva lærte vi?
Skrevet av Simon Hobberstad   
mandag 23. juli 2018 17:54

Chelsea slo Perth Glory 1-0 i Maurizio Sarris første kamp som sjef.

Foto: Chelsea FCFoto: Chelsea FC

Chelsea møtte australske Perth Glory til sommerens første treningskamp og det var også Maurizio Sarris første kamp som Chelsea-sjef.

De blå kontrollerte første omgangen og beholdt ballen i laget. Det var et direkte pasningsspill og spesielt Jorginho slo mange korte pasninger rundt seg.

Chelsea scoret bare et mål og det var Callum Hudson Odoi som driblet av seg to spillere på kanten før han slo inn. Den ballen havnet perfekt til Pedro, som nærmest bare spaserte ballen inn i mål.

Etter byttene som ble gjort i pausen, der Jorginho, Hudson-Odoi og Marcos Alonso gikk ut, ble det en litt mer laber andre omgang, men alt i alt en grei gjennomkjøring for alle involverte.

Så hva observerte vi i Maurizio Sarris første kamp som Chelsea-sjef?

Hvor viktig Jorginho blir

Uten å bli helt Liverpool, så virket Jorginho meget solid på midten der han strødde rundt seg presise pasninger. Han var borti ballen 101 ganger og hadde 98 suksessfulle pasninger på bare 45(!) minutter. Det er en pasning pr 27.55 sekund. Jorginho kommer til å bli instrumental for Chelesea denne sesongen.

Fabrégas i en mer angripende rolle

Det Jorginho også ser ut til å ta med seg til Chelsea er en endring for Cesc Fabrégas, som nå kommer til å få mye mer frihet foran Kanté og Jorginho, om det er slik Sarri vil sette opp laget.

Den spanske masteroen hadde et mer offensivt fokus i dag og det var også uten Kanté på banen. Godt mulig at Fabregas kommer til å trives mye bedre med en slik jobb.

Callum Hudson-Odoi storspilte

Ingen kan si at Callum Hudson-Odoi ikke hat tatt sjansene sine når han har fått de i Chelsea. Han gjør en god figur hver eneste gang og i dag var han virkelig i fyr og flamme.

Veldig involvert i alt Chelsea foretok seg framover. Skapte mye trøbbel for Perth sine forsvarsspillere og som nevnt hadde han også den målgivende pasningen til den eneste scoringen i kampen.

Sarri elsker å utvikle spillere i stedet for å kjøpe på markedet. Det bør gi Hudson-Odoi en god tro på at han kan bli en del av dette Chelsea-laget.

 

 
Billetter Billetter

Neste kamper

lø. 20 okt. kl. 13.30
Manchester United (h) (PL)


to. 25 okt. kl. 21.00
FC BATE Borisov (h) (EL)


Siste Resultat

lø. 29 sep. kl. 18.30
Liverpool (h) -

Videonyheter

Facebook

Annonse