Chelsea seiret over Liverpool

Chelseas mesterligasjanser er fortsatt i live etter å ha slått Mesterligafinalistene, Liverpool, på Stamford Bridge.

Foto: chelseafc.com

Olivier Girouds scoring i første omgang var nok for Chelsea til å ta alle tre poengene i dagens toppkamp mot rødtrøyene fra Liverpool.

Lagnyheter

Marcos Alonso returnerte til startoppstillingen etter en trekampers suspensjon. Det betyr at Emerson Palmieri ble flyttet ned til benken, men i Alonsos fravær har nyerværvelsen fra Fiorentina langt ifra gjort seg bort.

Ellers var Chelsea-laget identisk til mannskapet som beseiret Swansea forrige helg.

Liverpool åpnet best

Roberto Firmino og Liverpool åpnet kampen friskest, og noterte seg for kampens første skudd på mål etter kun et par minutter, men skuddet gikk rett på Thibaut Courtois.

Chelsea var sjelden farlig frempå første kvarteret, men etter 15 minutter kom en god mulighet. Victor Moses gjorde en god jobb på høyrekanten og fikk lagt ut 45 grader mot Tiemoué Bakayoko, men franskmannen ble forstyrret av landsmann og lagkamerat Giroud, og en god sjanse ble kjapt spolert.

Minuttet senere fikk Marcos Alonso ballen av Hazard rundt 20 meter fra mål, og spanjolen fyrte løs, men Loris Karius fanget ballen.

Kvarteret før pause prøvde Sadio Mané fra distanse, men Courtois reddet godt.

Like etterpå var det Chelsea sin tur til å skape en sjanse. Et godt innlegg fra Moses ble møtt med pannebrasken til Bakayoko, men forsøket gikk utenfor. Det franskmannen ikke så var at Hazard var i en langt bedre posisjon bak Bakayoko, og hadde bedre forutsetninger for å score.

Moses og Chelsea fortsatte å skape. Nigerianeren fikk lagt inn fra høyre nok en gang, og denne gangen var innlegget ment for Giroud. Den store spissen headet ballen mesterlig i en bue og inn i lengte kryss, og Chelsea tok ledelsen på Stamford Bridge.

Det stod dermed 1-0 til pause etter Girouds heading.

Alonso nære årets mål

Fem minutter ut i omgangen var det N'golo Kantés tur til å prøve seg fra distanse etter en fin pasning fra Fàbregas, men franskmannens forsøk gikk himmelhøyt.

Før timen spilt hadde Chelsea og Antonio Rüdiger ballen i nettet, men målet ble annullert for offside, noe som var helt korrekt.

Ettersom tiden gikk ble Chelsea mer og mer passive, og la seg mer og mer bak på. Liverpool skapte svært lite offensivt, men fikk mobilisert et lite trykk da Chelsea rygget veldig langt bak.

Ti minutter før full tid, derimot, var det Chelsea og Alonso som nesten stod for en kandidat til årets mål. Nok et innlegg fra Moses fant Alonso langt bak på bakre stolpe. Spanjolen smalt til med flott teknikk på hel volley og ballen suste knallhardt mot lengste stolpe, men den snek seg like utenfor målet bak en sjanseløs Karius.

De siste ti minuttene var preget av et Liverpool-press og et Chelsea-lag som spilte bort ballen alt for lett. Innlegg på innlegg, men Chelsea ryddet unna.

Innbytter Dominic Solanke var nære for Liverpool langt inne i overtiden, men headingen fra unggutten traff ikke mål. Den tidligere Chelsea-spilleren stod muligens for Liverpool største sjanse.

Chelsea kunne derfor juble for 3 svært viktige poeng og håpet om Mesterligaplass er fortsatt i livet, selv om det fortsatt er mye som skal til. Chelsea må vinne sine to resterende kamper, og enten må Liverpool tape poeng i siste runde hjemme mot Brighton, eller så må Tottenham tape én av sine to resterende kamper.

 

 

0
0
0
s2sdefault

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving - Fotballreiser

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.