Giroud-magi sendte Chelsea til finale

Olivier Giroud vartet opp med fotballmagi da Chelsea gikk til finalen i FA-cupen.

AKROBAT: Olivier Giroud viste utsøkt kroppsbeherskelse da han satte inn 1-0. (Foto: chelseafc.com)

Chelsea 2-0 Southampton

Antonio Conte gjorde fire endringer fra 2-1-seieren over Burnley på Turf Moor torsdag. Willy Caballero har vært Chelseas foretrukne keeper i FA-cupen denne sesongen, og var igjen i startelleveren denne søndagen.

Cesc Fàbregas, Willian og Eden Hazard var også inne i startoppstillingen, som innebar at Tiemoué Bakayoko, Pedro og Álvaro Morata måtte ta plass på benken.

Willian i tverrliggeren

Chelsea gikk ut i hundre på Wembley. Før fem minutter var spilt testet Hazard skuddfoten etter å ha vendt opp og kommet seg fri. Heldigvis for Alex McCarthy, som måtte plukke ballen ut av nettet tre ganger på ti minutter da lagene møttes på St. Mary's i ligaen forrige helg, gikk skuddet over.

McCarthy fikk nok hjertet bektraktelig lengre opp i halsen to minutter senere, da Fàbregas sendte av gårde Hazard etter å ha vunnet ballen. Belgieren stormet fremover, og stoppet ikke før han spilte fri Willian ute til høyre. Brasilianeren gikk innover før han dundret ballen i tverrliggeren med venstre.

Den neste muligheten kom etter fint kombinasjonsspill mellom Fàbregas og Hazard. Spanjolen slo inn til Chelseas nummer ti, som bare skulle sette ballen i mål, men Southampton-forsvaret ved klubbkaptein Maya Yoshida våknet til live akkurat i tide, og japaneren fikk klarert med en strålende takling.

Chelsea dominrte fullstendig innledningsvis. Gjestene virket å være redde for å gi fra seg rom og la seg lavt, med det resultat at Chelsea hadde all verdens tid. Laget med kortest reisevei til engelskmennenes nasjonalarena burde ha fått mer ut av trykket innledningsvis, som da N'Golo Kanté fikk et soleklart frispark etter et knapt kvarter. Landsmennene Willian og Emerson stilte seg opp. Førstnevnte tok det, men forsøket var svakt og gikk over.

Etter 25 minutter stod Mario Lemina for Southamptons første avslutning på mål, men det tamme skuddet gikk rett på Caballero.

Så kombinerte Fàbrega og Hazard ute til venstre, før sistnevnte la inn, men Giroud klarte ikke å styre Hazards innlegg på mål.

Franskmannen fikk heller ikke ballen på mål da Fàbregas slo inn fem minutter før hvilen, til tross for to akrobatiske forsøk.

Ballkunstneren Giroud ga Chelsea ledelsen

Før de mest fornemme av de fremmøtte på Wembley hadde rukket å finne tilbake til setene sine etter å ha inntatt diverse forfriskninger, lå ballen i nettet, takket være fotballmagi signert Giroud. Fàbregas løftet gjennom til Hazard, som tok ned ballen, men som så mistet fotfestet. Belgieren, som viste bedre takter enn på lenge, kom seg raskt på beina igjen, og spilte gjennom til Giroud. Franskmannen fintet ikke mindre enn fire Southampton-spillere, Yoshida, Lemina, Cedric og keeper McCarthy på baken, før han pirket ballen i mål. Nok et utsøkt eksempel på kroppsbeherskelsen Giroud er kjent for.

Scoringen satte fyr på lagene. Shane Long holdt på å skaffe seg en svært god mulighet på kanten av 16-meteren, men ble stoppet av en strålende takling av Fàbregas. Da stormet Chelsea fremover. Willian spilte til Hazard, som forsøkte å finne det lengste hjørnet, men skrudde ballen utenfor.

Ti minutter ut i den andre omgangen burde Long utlignet. Austin var smart da han lot et innlegg passere uberørt. Det sendte spissmakker Long alene gjennom med Caballero, men en aldeles katastrofal førsteberøring av den irske Southampton-spissen endte med at ballen trillet utover dødlinjen.

Omdiskuert Caballero-inngripen

Et drøyt kvarter før slutt var Chelsea heldige og Southampton tilsvarende uheldige. En dødballsituasjon endte med en duell mellom Caballero og Austin. Chelseas argentiske FA-cup-keeper hadde ballen i fast grep, men mistet den ned på streken. Det var vanskelig å se om 36-åringen fomlet ballen over linjen, eller om han akkurat fikk klarert. Dommer Martin Atkinson hadde uansett blåst for frispark. Billig, men vanlig for keepere i en slik situasjon.

Chelsea ristet av seg sjokket, og økte nesten til 2-0 da Hazard gikk rett og skjøt på mål, men McCarthy fikk slått til corner.

Noen minutter senere slapp Cedric med skrekken da han klarerte i Yoshida og like over eget mål.

Innbytter Morata la på til 2-0

Ti minutter før slutt kom Álvaro Morata inn for Giroud, som leverte nok en god forestilling i Chelsea-trøyen.

Innbytteren brukte kun to minutter på å doble Chelseas ledelse. César Azpilicueta har allerede slått mange målgivende pasninger til sin landsmann så langt denne sesongen, og vartet opp med en ny på Wembley. "Dave" løftet ballen inn i feltet, hvor Morata knuste Wesley Hoedt og stanget inn 2-0.

Også Chelseas andre scoring ga kampen nytt liv. Southampton kunne ha utlignet umiddelbart. Et langt innlegg endte hos Austin, som skjøt i innsiden av stolpen og ut. Så stormet Hazard fremover. I feltet fant han Morata, men skuddet fra spissen ble stoppet på streken av Hoedt, som tapte duellen før 2-0.

Morata fikk en ny sjanse fire minutter før slutt, da fra skrått hold, men McCarthy var med på notene og reddet.

Fem minutter på overtid satte Hoedt nesten Hazards innlegg i eget mål, men McCarthy fikk reddet med et nødskrik.

Møter Manchester United i finalen 19. mai

Chelsea møter Manchester United i finalen lørdag 19. mai.

0
0
0
s2sdefault

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving - Fotballreiser

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.