Christensen-tabbe kostet Chelsea dyrt

En forsvarstabbe kostet Chelsea dyrt i hjemmekampen mot Barcelona.

UAVGJORT: Det endte uavgjort mellom Chelsea og Barcelona i den første åttedelsfinalen i Champions League. (Foto: chelseafc.com)

Chelsea - Barcelona 1-1

Ingen ren spiss fra start

Olivier Giroud scoret sitt første Chelsea-mål i 4-0-seieren over Hull i FA-cupen fredag, men fikk ikke fornyet tillit mot Barcelona. Heller ikke Álvaro Morata, som endelig er tilbake fra skade, fikk sjansen fra start. Chelsea-manager Antonio Conte valgte å spille med Eden Hazard i rollen som falsk nier, flankert av Willian og Pedro.

Laguttaket ellers innebar ingen store overraskelser. Victor Moses og Marcos Alonso bekledde sine vante vingbackroller, N'Golo Kanté og Cesc Fàbregas spilte sentralt på midten, mens César Azpilicueta, Andreas Christensen og Antonio Rüdiger utgjorde det siste forsvaret foran Thibaut Courtois i Chelsea-målet.

Barcelona gjorde ingen endringer på laget som vant 2-0 borte mot Eibar på lørdag.

Cuneyt Cakir, den tyrkiske dommeren som dømte det berømte 2-2-oppgjøret på Camp Nou i 2012, da Chelsea gikk til finalen i Champions League, skulle lede oppgjøret. Han var også dommer da Barcelona slo Juventus i Champions League-finalen i 2015.

Barcelona hadde ballen, Chelsea skapte sjansene

Det dannet seg tidlig et kampbilde som skulle gjøre seg gjeldende hele den første omgangen. Barcelona hadde ballen, men Chelsea skapte sjansene.

Allerede etter fire minutter forsøkte hjemmelaget seg for første gang. Hazard dro seg inn fra høyre og forbi Jordi Alba, før han smalt til mot det lengste krysset. Skuddet gikk et lite stykke over mål, men var et skremmeskudd om det som skulle komme utover i omgangen.

Kampens første corner gikk til Chelsea etter syv minutter, og da ble det også farlig. Rüdiger kom seg bort fra Samuel Umtiti, og Sergio Busquets mistet Christensen av syne. Dansken stod derfor helt alene da Rüdiger headet ballen ned i bakken, men unggutten fikk ikke en fot på ballen.

Først ett kvarter ut i kampen skapte Barcelona sin første sjanse, men den var til gjengjeld stor. Lionel Messi, som ikke har scoret mot Chelsea på åtte forsøk, slo inn i feltet, hvor Marcos Alonso hadde mistet Paulinho av syne. Den umarkerte brasilianeren satte hodet til ballen, men headingen gikk utenfor.

Halvveis ut i den første omgangen hadde favorittene fra Barcelona hatt ballen 75 % av tiden, men kun skapt én sjanse.

En knapp halvtime ut i kampen var Chelsea i ferd med å skape en stor sjanse da Ivan Rakitic ikke så noe annet alternativ enn å ta i bruk ulovlige midler for å stoppe Willian. Kroaten fikk gult kort, og Chelsea fikk frispark i god posisjon, men forsøket fra Alonso satte ikke Marc-André ter Stegen på noen stor prøve.

Willian i metallet to ganger

Ingen spiller på gressmatten i Stamford Bridge var nærmere en nettkjenning i den første omgangen enn Willian, og det er heller ikke mulig å komme stort nærmere en nettkjenning enn det brasilianeren var to anledninger.

Etter en drøy halvtime dro han seg forbi Busquets og banket ballen i den høyre stolpen. Fem minutter før pause satte han ballen i den venstre stolpen.

I mellomtiden hadde Gerard Piqué raget høyest på et hjørnespark, men spanjolens heading gikk utenfor.

Noen minutter for hvilen headet nevnte Piqué et frispark fra Fàbregas ut av egen boks. Ballen falt ned til Hazard, som ikke lot den falle lenge nok før han rappet til, og volleyen gikk derfor over mål.

Alle gode ting er tre

Luis Suárez utgjorde ingen stor trussel for Chelsea-forsvaret i den første omgangen, men forsøkte å melde seg på i kampen etter hvilen. Syv minutter ut i den andre omgangen forsøkte han seg fra skrått hold, og forsøket var godt nok til at Courtois måtte slå ballen unna.

Etter en drøy time lyktes Willian og Chelsea endelig. En kort cornervariant endte hos den hårfagre brasilianeren, som på sedvanlig vis dro seg til høyre før han skrudde ballen i det nærmeste hjørnet. Scoringen sendte hjemmefansen i ekstase.

Utover i den andre omgangen bølget kampen frem og tilbake, men de store sjansene uteble. Barcelona hadde problemer med å skape sjanser, og Chelsea fikk ikke den avgjørende pasningen til å sitte.

Kvarteret før slutt ropte Suárez på straffespark etter en duell med Rüdiger, men dommer Cakir vinket spillet videre, til store protester fra spissen fra Uruguay, som ble belønnet med et gult kort da han signaliserte at assistentdommeren kunne hatt godt av en tur til nærmeste brilleforhandler.

Messi etter tolv timer

Det skulle gå tolv timer og ti minutter før Lionel Messi, verdens beste fotballspiller, fikk hull på byllen med Chelsea, og argentineren måtte ha hjelp fra Chelsea-forsvaret. Hjemmelaget fikk innkast inne på egen halvdel, og hadde i utgangspunktet god kontroll på situasjonen, da en svak pasning fra Andreas Christensen på tvers av banen gikk forbi Azpilicueta, som febrilsk forsøkte å takle med seg ballen, og endte i beina på Andrés Iniesta.

Iniesta fosset inn i Chelseas sekstenmeter før han la ballen tilbake til Messi, som plasserte ballen i mål ved nærmeste stolpe.

Etter Barcelonas utligning var de to lagene tilsynelatende begge sånn passe fornøyd med et uavgjortresultat etter første kamp. Ingen av lagene la ned noen enorm innsats for å skape sjansen som kunne ha avgjort kampen.

Et bra utgangspunkt ble et OK utgangspunkt

Dermed ble det som hadde vært et veldig godt utgangspunkt for Chelsea før returkampen på Camp Nou onsdag 14. mars, til et OK utgangspunkt. Før Chelsea reiser til Spania venter Manchester United borte, Manchester City borte og Crystal Palace hjemme i det som garantert blir tre tøffe Premier League-kamper.

0
0
0
s2sdefault

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving - Fotballreiser

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.