Batman-dobbel og frisparkmagi i Chelsea dominans

BATMAN: Michy Batshuayi fikset biffen med to mål. (Foto: chelseafc.com)

Chelsea  3 - 0  Newcastle

Skade-eldorado

Med Thibaut Courtois fremdeles utilgjengelig etter en ankelskade, startet Willy Caballero i mål, nok en gang.

Gary Cahill, som måtte av banen med en strekkskade i kampen mot Leicester for drøye to uker siden, startet istedenfor Azpilicueta, med Rüdiger og Christensen ved sin side.

Midtbanen skulle holdes på plass av Kanté og Drinkwater, som erstattet Bakayoko. Zappacosta var på plass som høyre-ving-back, og erstattet Victor Moses.

Med Willian og Morata ute, fikk Michy Batshuayi starte på topp, som Chelseas spydspiss. Flankene ble dekt av Pedro og Eden Hazard.

Batman-dobbel

Blue Is the Colour runget i Stamford Bridge før kampstart, idet Chelsea tok imot Newcastle i 4. runde av FA-cupen.

Etter et praktfult innlegg, lå Zappacosta å vred seg i smerte ved cornerflagget, etter at knottene til Haidara gikk rett gjennom strømpen og i ankelen. Rett etterpå blir Hazard felt på streken av 16-meteren av Mbemba, som pådro seg gult kort, stygg takling.

Et fint innlegg fra Haidara tas på volley av Shelvey, men den ble reddet praktfullt av Caballero.

Fantastisk angrepsfotball av Chelsea! Pedro la en nydelig løpeball med millimeter-presisjon til Eden Hazard, som la igjen til Alonso, som forlenget ballen til en frittstående Batshuayi. Med både forsvar og keeper utspilt, kunne Batshuayi sette ballen i åpent mål. Dermed 1-0 etter 31 minutter.

Nok en gang en nydelig kontring av angrepstrioen til Chelsea. Pedro med pasning til Hazard, som tredde gjennom til Batshuayi. "Batman", skyter i motspiller og ballen går i bue over en sjanseløs Karl Darlow. Nummer to for Michy Batshuayi, Chelsea 2-0.

Mbemba får skutt fra 10-meter, men Caballero vartet opp med en strålende refleks-redning, som markerte slutten på en flott første omgang.

Alonso-magi i andre omgang

Etter kun fem minutter, står det nesten 3-0. En håpløs klarering fra Lascelles, landet i føttene på Pedro, som dro av en mann og avsluttet rett over treverket.

Chelsea med en fin kontring som ble blåst av for offside. Reprisen viser i ettertid at Eden Hazard ikke var i offside og Conte sparte ikke på verken gloser eller kroppsspråk på sidelinjen. I Italia ville situasjonen bli vurdert i ettertid med VAR, istedenfor feildømt til å begynne med, burde dette innføres for fullt i engelsk fotball?

Eden Hazard ble felt av Mbemba og får frispark i farlig posisjon. Marcos Alonso tok frisparket med sin trofaste venstre-fot og ballen gikk over muren og i nota, vakkert! Målet ble Alonsos syvende denne sesongen og sammen med 3 assist, gjør dette han til første forsvarer i Premier League med 10 målpoeng denne sesongen, Chelsea 3-0.

Hazard, som var involvert i alle tre målene, fikk hvile etter 73 minutter og ble byttet ut med Chelseas nykommer, Ross Barkley.

Ethan Ampadu fant Pedro med en vakker stikker. Pedro kom alene med keeper, men med lite rom og dårlig tid, endte den i hanskene til Karl Darlow. Noen minutter senere får Hudson-Odoi sin debut på A-laget og Chelsea med to 17-åringer på banen!

Rüdiger ender i hodeklinsj med Newcastles Joselu og lå nærmest bevisstløs på gressmatta. Tyskeren kommer seg opp og hoveddommer, Kevin Friend, blåste av en innholdsrik kamp som endte 3-0 til Chelsea på Stamford Bridge.

Chelsea videre i FA-cupen

Chelsea hadde full kontroll på hjemmebane og Newcastle var sjanseløse. Dermed er Chelsea videre til 5. runde i FA-cupen.

Neste kamp er Premier League-oppgjør mot Bournemouth. Kampen spilles på onsdag, 31. januar, kl. 2045 og vises i opptak senere.

0
0
0
s2sdefault

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving - Fotballreiser

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.