Fantastisk angrepsfotball i storseier

Chelseas angrepstrio var ustoppelig da Brighton ble slått 4-0.

STRÅLENDE: Eden Hazard scoret to og Willian ett da Chelsea slo Brighton 4-0. (Foto: chelseafc.com)

Brighton - Chelsea 0-4

Skadeproblemer

Thibaut Courtois stod over kampen etter å ha pådratt seg en mindre ankelskade på trening. Det er likevel ventet at han vil bli klar til returoppgjøret mot Arsenal i Carabao Cup på onsdag, skriver den belgiske journalisten Kristof Terreur, som dekker belgiske Premier League-spillere for den belgiske avisen Het Laatste Nieuws, på Twitter.

Gary Cahill måtte gå av banen med en strekkskade da Chelsea spilte 0-0 mot Leicester forrige helg, og en strekkskade satte også Cesc Fàbregas ut av spill, mens Danny Drinkwater stod over på grunn av en enn så lenge uspesifisert skadesmell.

Chelsea måtte også klare seg uten Pedro og Álvaro Morata, som begge ble utvist mot Norwich i FA-cupen.

Tidlig Chelsea-dobbel

Etter én fattig nettkjenning på de siste fire kampene, satte Chelsea ballen i nettet bak Brighton-keeper Matthew Ryan før tre minutter var spilt. Eden Hazard spilte til Michy Batshuayi, som  la ballen ut til Victor Moses på høyrekanten. Innlegget fra nigerianeren gikk via Dale Stephens, og landet så i beina på Hazard. Chelseas belgiske stjernespiller fintet bort Lewis Dunk, for så å hamre ballen opp i nettaket.

Brighton forsøkte å svare, og vartet umiddelbart opp med et godt angrep som Pascal Gross fikk avsluttet, men tyskerens harde skudd gikk et stykke over.

Istedenfor doblet Chelsea ledelsen, og det med kanskje den flotteste scoringen The Blues har vartet opp med så langt denne sesongen. N'Golo Kanté vant ballen på midtstreken, og slapp den umiddelbart til Willian. Han fant Hazard. Belgierens litt harde medtak landet hos Batshuayi, som la ballen igjen til Willian. Willian spilte til Hazard, som hælflikket ballen til Batshuayi. Belgieren ville ikke være noe dårligere enn sin landsmann, og hælflikket ballen videre til Willian, som hamret ballen i mål med strak vrist. En fantastisk scoring.

Brighton snytt for straffespark

Etter å ha ristet av seg åpningssjokket, spilte hjemmelaget seg inn i kampen, og etter et drøyt kvarter ble de snytt for et straffespark. Caballero vartet først opp med en god involvering da han var raskt ute og bokset unna et farlig innlegg. Argentineren burde ha kommet seg tilbake til målet, men forsøkte heller å stoppe Ezequiel Schelotto, som var på vei inn i feltet i full fart. Caballero stakk ut en fot og tok Schelotto, men dommer Jonathan Moss vinket spillet videre. Willian og Bakayoko blokkerte utsikten til Moss, men assistentdommeren burde sett det som skjedde. Kanskje spilte Schelottos dramatiske fall inn i hans vurdering.

Caballero hadde så trøbbel i feltet på en corner, men slapp med skrekken.

Til tross for usikkerhet i de bakre rekker, så Chelsea giftige ut hver gang de kom fremover. Etter litt over halvspilt omgang kombinerte Batshuayi, Hazard og Willian igjen på flott vis. Ballen endte hos Willian, men Ryan slo brasilianerens skudd til corner.

En corner ble også utfallet da Batshuayi avsluttet etter fint samarbeid mellom landsmennene Hazazard og Batshuayi.

Etter en halvtime vartet Caballero opp med en feberredning som ikke stod noe tilbake for énhåndsredningen mot Norwich i FA-cupen. Gross slo inn fra høyre. Tomer Hemed satte pannebrasken til, og headet ballen mot det samme hjørnet den hadde kommet fra, men der var Caballero med en sterk venstre hånd.

Ti minutter før pause ropte Schelotto på straffespark igjen. Ved første øyekast så det ut som at italieneren hadde en god sak, men i pausen forklarte tidligere Premier League-dommer Mark Clattenburg, som var gjest i TV 2s studio, hvorfor han ville ha gjort som Moss, og vinket spillet videre. Reprisene i sakte film viste at Schelotto dro venstrefoten langs bakken i håp om å oppsøke kontakt. Bakayoko gjorde også sitt ytterste for å unngå kontakt med Schelotto.

Chelsea kunne gåttt opp i 3-0 like før pause. Hazard fikk ballen på kanten av 16-meteren, men innlegget i retning Moses, som var helt alene på bakerste stolpe, nådde akkurat ikke frem.

Ett stolpetreff hver

Hjemmelaget var gode i åpningsminuttene etter pause, og kunne fått en redusering da Gross slo inn til Davy Pröpper, som headet ballen i stolpen.

Før timen var spilt måtte Andreas Christensen kaste inn håndkleet etter at han fikk en smell i hodet i en duell med en Brighton-spiller. Inn kom David Luiz.

Da David Luiz kom inn var det stopp i spillet forbi Hazard var blitt tatt av Shane Duffy, som fikk kampens klareste gule kort. Det påfølgende frisparket var godt slått av Willian, men Ryan i Brighton-målet vartet opp med en strålende redning da han fikk slått ballen i stolpen og ut. Returen fikk Brighton banket unna.

Usikkerhet holdt på å koste Chelsea dyrt halvveis ut i omgangen. Alonso mistet ballen til Schelotto, men Caballero var raskt ute og reddet igjen.

Fantastisk Hazard

Hazard har vært ute av form den siste tiden, men var fantastisk i denne kampen. Et knapt kvarter før slutt punkterte han kampen på en strålende kontring. Han passerte midtstreken da han fikk ballen fra Willian, men da handlet alt om den lille magikeren. Med ballen i beina spurtet han inn i feltet fra venstre, før han elegant sendte ballen tilbake i det venstre hjørnet. Inne i feltet lå tre Brighton-spillere, inkludert keeper Ryan, fullstendig utspilt. En strålende scoring.

Ett minutt før slutt satte Victor Moses og Charly Musonda Jr. kronen på verket. Fra like inne på Brightons banehalvdel slo nnbytter Musonda en strålende pasning inn i feltet, hvor Moses tok med seg ballen med høyre, før han satte den forbi Ryan med venstre, og skled videre til de tilreisende Chelsea-supporterne.

Skadeavbrekk for Christensen?

Seieren var Chelseas 800. borteseier i klubbhistorien.

Tiden vil vise om det nå venter et skadeavbrekk for Christensen, som måtte gå av banen i andre omgang etter at han fikk en smell i hodet.

Neste gang Chelsea skal i aksjon er på onsdag. Da venter Arsenal på Emirates Stadium i den andre kampen i semifinalen i Carabao Cup. Den første kampen på Stamford Bridge endte 0-0.

0
0
0
s2sdefault

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving - Fotballreiser

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.