Chelsea valset over Stoke på Stamford Bridge
Skrevet av Fredrik Ibsen Brynildsrud   
lørdag 30. desember 2017 17:15

Chelsea gjorde jobben mot Stoke da de kjørte over dem og vant 5-0 på Stamford Bridge med fem forskjellige målscorere. 

Foto: chelseafc.comFoto: chelseafc.com

Første omgang

Chelsea åpnet klart best og presset Stoke fra første stund. Kun et par minutter var spilt da Chelsea fikk et frispark i god posisjon. Willian slo ballen inn til Antonio Rüdiger stanget inn ledermålet for Chelsea.

Før ti minutter hadde gått, fikk Chelsea noe nytt å juble for. Danny Drinkwater tok nytte av at ballen spratt mot ham, og selv om han var drøyt 20 meter fra mål, smalt han til på volley. Ballen suste rett i krysset bak en utspilt Jack Butland. Vidunderlig scoring av Drinkwater.

Chelsea fortsatte å presse på for mer. Kun tre minutter senere burde Alvaro Morata ha økt ledelsen til 3-0, men alene med keeper kom Butland seirende ut av duellen.

Halvspilt førsteomgang, og Chelsea fortsatte å kjøre. Denne gangen fant Willian, Pedro, på 15 meter, og spanjolen plasserte ballen hardt i venstre hjørnet med høyrefoten. Ny fin scoring fra Chelsea, og plutselig var blåtrøyene 3-0 opp mot Stoke etter en halvspilt omgang.

Med et kvarter igjen av omgangen kom Morata seg alene gjennom nok en gang, men spanjolen prøver seg på en skuddfinte som ikke går helt etter planen. Geoff Cameron får ryddet opp.

Flere halvsjanser stod Chelsea for før dommer Kevin Friend blåste av omgangen.

Andre omgang

Stoke stod for andreomgangens første store sjanse, ved Saido Berahino, men alene med Thibaut Courtois, gjorde belgieren en mesterlig jobb og leste Berahinos avslutning i lengste hjørnet.

Etter en drøy time spilt fikk Morata nok en mulighet alene med Butland, og denne er kanskje størst. Heller ikke denne gangen klarer Morata å treffe noe annet enn sisteskansen.

Tjue minutter før slutt fikk Chelsea nok en stor sjanse, denne gangen Pedro. Willian la inn hardt langs bakken, men Pedro traff ikke rent og ballen fløy høyt over mål fra kloss hold.

Alt handlet om Chelsea i dag, og det tok ikke mange minutter til før Chelsea og Willian satte nummer 4. Willian skaffet Chelsea det andre straffesparket i ligaen for sesongen, og brasilianeren gjorde ingen feil og satte straffen enkelt inn selv.

Det roet seg ned etter 4-0-scoringen, med et veldig fornøyd Chelsea og et ganske så resignert Stoke, som ønsket å tette igjen hjemover.

De stoppet derimot ikke Chelsea og innbytter Davide Zappacosta fra å sementere sluttresultatet i sluttminuttene. Italieneren dro nytte av en dårlig defensiv heading og smalt til fra 20 meter med venstrefoten. Skudde snek seg inn i nærmeste hjørne, og dermed 5-0 til Chelsea.

Dagens 5-0-seier putter Chelsea foran Manchester United på tabellen med to poeng, men de røde djevlene spiller senere i dag.

 
Billetter Billetter

Neste kamper

lø. 20 okt. kl. 13.30
Manchester United (h) (PL)


to. 25 okt. kl. 21.00
FC BATE Borisov (h) (EL)


Siste Resultat

lø. 29 sep. kl. 18.30
Liverpool (h) -

Videonyheter

Facebook

Annonse