Alonso-dobbel senket Tottenham
Skrevet av Aleksander Losnegård   
søndag 20. august 2017 15:58

To scoringer fra Marcos Alonso sørget for at Chelsea slo Tottenham på Wembley.

ALONSO-DOBBEL: Marcos Alonso ble helten i Chelseas 2-1-seier over Tottenham. (Foto: chelseafc.com)ALONSO-DOBBEL: Marcos Alonso ble helten i Chelseas 2-1-seier over Tottenham. (Foto: chelseafc.com)

Det så ut som at Mitchy Batshuayis selvmål ti minutter før slutt skulle frarøve Chelsea to poeng etter at The Blues hadde lagt ned en heroisk innsats i etterkant av at Marcos Alonso løftet et frispark over Totteham-muren og i mål halvveis ut i den første omgangen. Men da det bare gjenstod tre minutter av ordinær tid på Wembley, dukket Alonso opp på nytt. Etter å ha blitt spilt fri av Pedro, dunket spanjolen ballen under Tottenham-keeper Hugo Lloris og i mål, og sendte Chelsea-supporterne til himmels.

Lagnyheter

De to røde kortene Chelsea pådro seg i det forsmedelige 3-2-tapet mot Burnley i serieåpningen, førte til at Chelsea-manager Antonio Conte måtte gjøre flere endringer på laget til kampen mot Tottenham. Italieneren la om til en 3-5-1-1-/3-5-2-formasjon, og dyttet David Luiz opp på midtbanen, hvor nysigneringen Tiemoué Bakayoko fikk sin Chelsea-debut i Cesc Fàbregas' fravær.

I midtforsvaret kom Andreas Christensen inn for Gary Cahill, mens en Victor Moses tilbake fra suspensjonen som følge av det røde kortet han pådro seg i FA Cup-finalen forrige sesong, inntok sin nå vante rolle som vingback. På topp fikk Álvaro Morata sin første kamp fra start for Chelsea. Michy Batshuayi måtte dermed innta benken, stedet hvor han tilbrakte mesteparten av forrige sesong.

Jérémie Boga, som fikk sjansen fra start mot Burnley, men som ble tatt av da Chelsea ble redusert til 10 mann, var ikke i troppen.

Første omgang

Álvaro Morata imponerte alle da han noterte seg for sitt første mål og sin første målgivende pasning i Chelsea-drakten da han kom inn i serieåpningen mot Burnley forrige helg. Fem minutter ut i oppgjøret mot Tottenham burde han ha gitt Chelsea ledelsen. Landsmannen César Azpilicueta løftet ballen i feltet, hvor Morata hadde kommet seg fri mellom Kieran Trippier og Toby Alderweireld. Upresset headet han utenfor fra syv meter.

Harry Kane var naturligvis ivrig etter å få satt punktum for en relativt bisarr statistikk. Den engelske superspissen har blitt toppscorer i Premier League to sesonger på rad, men har aldri scoret i Premier League i august. Etter ti minutter testet han skuddfoten fra i overkant av 20 meter, men skuddet gikk rett på Thibaut Courtois. Chelsea-keeperen ga en retur til venstre for seg, men var raskt ute og fanget ballen på nytt.

Tottenham-keeper Hugo Lloris er en av de beste målvaktene i Premier League, men som han viste da Spurs tapte borte mot Manchester City forrige sesong, og da Frankrike tapte mot Sverige i VM-kvalifiseringen tidligere i år, kan han være tabbeutsatt. Etter et knapt kvarter var Lloris i overkant rolig med et tilbakespill, og da han skulle skyte ut traff han Morata, men heldigvis for Tottenham, spratt ballen tilbake til franskmannen.

Kvarteret ut i en innholdsrik omgang bommet Christensen da han skulle klarere et langt oppspill inn i Chelseas sekstenmeter. En annen Spurs-gullgutt, Dele Alli, fikk sjansen til å avslutte. Engelskmannen måtte gå for rå kraft dersom han skulle ha sjansen til å overliste Courtois fra skrått hold, og blåste ballen langt opp på tribunen.

I det som var en bedre periode for Tottenham var Mousa Dembélé den neste til å teste skuddfoten. Belgieren dro seg unna Morata og forbi David Luiz før han rappet til. Skuddet var på vei over, men for å være på den sikre siden slo Courtois ballen til corner. Den ble tatt kort, og endte med et frispark til Chelsea.

Etter halvspilt førsteomgang tok Chelsea ledelsen. Chelsea fikk frispark i god posisjon da David Luiz ble tatt etter å ha vendt vekk Alli da han tok ned en Tottenham-klarering etter et Chelsea-frispark. Willian og Marcos Alonso stilte seg opp ved ballen, og fra 25 meter løftet Alonso frisparket over Tottenham-muren og i mål, utagbart for Lloris. Frisparket var ikke langt unna å være identisk med det spanjolen vartet opp med da Chelsea vant 3-1 over Bournemouth på den engelske sørkysten forrige sesong.

Kane fortsatte sin jakt på sitt første august-mål, og var råsterk da han kom seg forbi Alonso og kom til avslutning fra skrått hold etter en knapp halvtime. Heldigvis for Chelsea vartet Courtois opp med en strålende beinparade. Chelsea fikk derimot ikke klarert, og Kane fikk en ny mulighet, men dro da skuddet sitt utenfor.

Seks minutter før hvilen fikk hjemmelaget en gedigen mulighet til å utligne. Spurs fikk frispark da David Luiz hadde hånden i ansiktet på Christian Eriksen. Dansken banket frisparket inn i feltet, hvor ingen fikk verken en fot eller hodet på ballen, som strøk like utenfor lengste stolpe.

Den største sjansen til å utligne før pause fikk gjestene da Azpilicueta ble rundlurt av Alli, som spilte ballen videre til Kane. Han vendte innover i banen, og banket ballen i stolpen og ut igjen. Situasjonen endte med et nytt skudd, men det hadde Courtois ikke problemer med å fange.

Ben Davies fikk også sjansen til å sette ballen bak Courtois før pause. Skuddet til waliseren gikk via Azpilicueta, men endret ikke retning i større grad enn at Courtois akkurat fikk slått ballen til en corner, som Chelsea fikk klarert.

Også på overtid i den første omgangen kunne hjemmelaget ha fått utligningen. Jan Vertonghen banket ballen inn foran mål, hvor Eric Dier skjøt over. Den sympatiske engelskmannen klaget til dommeren fordi han mente han skulle hatt corner, men reprisene viste at han ikke hadde noe å klage på.

Andre omgang

Tottenham var raskt ute av startblokkene etter pause. Kane spilte en fin ball gjennom til Eriksen, men Azpilicueta fikk blokkert til corner.

Ti minutter etter pause slo Kieran Trippier ballen inn i feltet etter et flott oppsill som gikk over hodet på Alonso, men Azpilicueta fikk akkurat klarert før Kane kunne sette foten til ballen.

Halvveis ut i omgangen hadde Tottenham hatt mye ballbesittelse uten å skape de helt store sjansene. Spurs slo mange innlegg inn i feltet, men Christensen, Rüdiger og Azpilicueta gjorde en god jobb med å heade unna.

Det var også da Chelsea jobbet seg inn i kampen igjen, med noen gode innleggsforsøk som ikke gikk langt over hodet til Morata.

Willian spilte en god kamp, og var nær ved å få en kjempemulighet da han tok seg forbi Alderweireld, men Davies var akkurat tidsnok inne med en god takling.

Tjue minutter før pause satte Willian igang en fantastisk kontring. Han spilte til Morata, som kom seg forbi Alderweireld, men Vertonghen fikk kastet seg inn og blokkert til corner. Corneren ble i første omgang klarert, før Willian ute på høyresiden spilte til Moses, som smalt ballen over.

En god Chelsea-periode fortsatte da Morata tok med seg Alderweireld på en ny løpetur nedover venstresiden. Spanjolen kikket opp og forsøkte å finne Bakayoko inne i feltet. Chelsea-spissen burde ha slått ballen til Willian, som sto helt alene på bakerste stolpe.

Minuttet senere var Willian noen få centimetere fra å doble Chelseas ledelse. Brasilianeren fikk stå relativt upresset, og skjøt i stolpen og ut.

I det som ikke var en spesielt god Spurs-periode, fikk hjemmelaget utligningen på heldig vis. Tottenham fikk frispark da Bakayoko, som viste noe av det han kommer til å bidra med denne sesongen, la en hånd på Alli. Eriksen banket frisparket inn foran mål, hvor innbytter Mitchy Batshuayi forsøkte å heade ballen til corner, men satte ballen i eget mål.

Fire minutter før full tid så det ut som at Batshuayi skulle få muligheten til å rette opp i sin egen feil. N'Golo Kanté satte fart fremover etter en mislykket Tottenham-corner. Franskmannen ble forsøkt revet ned av Kane, men ristet av seg spissen, som etterpå fikk gult for forseelsen. Kanté spilte til Batshuayi, men Alderweireld forhindret at belgieren fikk tak i ballen.

Tottenham trodde de kunne puste lettet ut, men da Lloris' utkast til Victor Wanyama ble snappet opp av David Luiz, satte Chelsea fart igjen. Alonso spilte ut til Pedro, og da han var på vei inn bak Spurs-forsvaret, fikk Alonso ballen tilbake. Spanjolen dunket til, og ballen gikk under Lloris og i mål. Alonso løp til de 3 000 Chelsea-supporterne som hadde fått billetter til oppgjøret på Wembley, og på sidelinjen jublet Conte slik man ikke har sett ham siden Batshuayi scoret målet som sikret ligatittelen forrige sesong.

Chelsea (3-5-1-1): Courtois; Azpilicueta, Christensen, Rüdiger; Moses, Bakayoko, David Luiz, Kanté, Alonso; Willian (Pedro 78'); Morata (Batshuayi 79').
Ubenyttede innbyttere: Caballero, Tomori, Scott, Kenedy, Musonda.
Mål: Alonso (24', 88').
Gult kort: Rüdiger, David Luiz, Alonso.

Tottenham (3-4-2-1): Lloris; Dier (Son 68'), Alderweireld, Vertonghen; Trippier (Janssen 90+1), Wanyama, Dembélé, Davies (Sissoko 80'); Alli, Eriksen; Kane.
Ubenyttede innbyttere: Vorm, Walker-Peters, Wimmer, Winks.
Mål: Batshuayi sm. (82').
Gult kort: Dier, Vertonghen, Alderweireld, Kane.

 
Billetter Billetter

Neste kamper

sø. 23 sep. kl. 14.30
West Ham United (b) (PL)


ti. 25 sep. kl. 20.45
Liverpool (b) (LC)


Siste Resultat

lø. 15 sep. kl. 16.00
Cardiff City (h) 4-1

Videonyheter

Facebook

Annonse