Surrealistisk start på sesongen
Skrevet av Fredrik Ibsen Brynildsrud   
lørdag 12. august 2017 15:56

Fem mål, to røde kort, kontroversielle avgjørelser og surrealisme er nøkkelordene til denne sesongåpningen for Chelsea.

Foto: chelseafc.comFoto: chelseafc.com

Chelsea tapte åpningskampen hjemme mot Burnley i en kamp man sent vil glemme. Etter 0-3 til pause så det ut som om alt håp var ute, men Morata sørget for at kampen fikk liv i seg igjen. Dessverre klarte aldri Chelsea å komme helt tilbake, og det ble med kun to reduseringsmål før dommeren i fokus, Craig Pawson, blåste av kampen.

Lagnyheter

Chelseas ellever bestod både av en debutant og en unggutt. Antonio Rüdiger fikk sin debut, og hadde David Luiz og Gary Cahill som sinne midtstoppermakkere. Cesar Azpilicueta og Marcos Alonso startet som vingbacker, mens N'golo Kanté og Cesc Fàbregas skulle ta ansvaret på midten.

På topp fikk Mitchy Batshuayi tillit foran Marcos Alons, med Jeremie Boga og Willian bak seg.

Første omgang

Chelsea åpnet kampen med å ha ballen i store deler av tiden, men klarte ikke å skape noe særlig mer enn en halvsjanse da Azpilicueta la inn mot Willian.

Det skulle derimot fort bli vanskelig for Chelsea. Gary Cahill forserte oppover banen med ballen, men fikk en litt lang touch og skle etter ballen. Der sto Steven Defour, som fikk knottene til Cahill mellom sine bein. Dommer Craig Pawson svarte med å vise Cahill det røde kortet, som virket nokså absurd.

Antonio Conte svarte kjapt med å bytte innpå Andreas Christensen for Jeremie Boga, men det defensive byttet viste seg ikke akkurat å tette igjen bakover.

Etter drøye 25 minutter scoret Burnley det første målet ved Sam Vokes etter et innlegg fra Matt Lowton.

Kvarteret senere ble vondt til verre for Chelsea da bortelaget tok et kort frispark og Stephen Ward til slutt fikk ballen inne i feltet. Han dunket ballen inn i lengste bak en utspilt Courtois og plutselig sto det 2-0 til Burnley.

Men smerten for hjemmesupporterne skulle ikke stoppe der. Nok et kort frispark ble tatt av Burnley, og Defour slo inn i feltet til en umarkert Sam Vokes som prikket ballen inn i mål, og 3-0 til Burnley.

Det var prikken over i'en på en grusom, grusom første omgang på denne Premier League-sesongen for Chelsea.

Andre omgang

Chelsea åpnet andre omgang langt bedre enn førsteomgangen hadde vært. Skuddforsøk fra både Rüdiger og Alonso, men ingen av dem endte i mål. 

Blåtrøyene fortsatte å lete etter sin første scoring, men den lot vente på seg. Etter timen spilt, derimot, kom storsigneringen Alvaro Morata inn, og hvilken effekt han skulle ha.

Kun ti minutter etter byttet kom debutscoringen for spanjolen. Willian slo inn et strøkent innlegg som Morata stupte inn i mål og reduserte dermed til 1-3. Flott scoring av debutanten.

Like etterpå jublet hele Stamford Bridge for Moratas andre scoring, men dessverre for hjemmelaget ble målet annullert for offside, noe som viste seg å være riktig.

Ti minutter før slutt så opphentingen ut til å gå fra å være veldig vanskelig til umulig da Fàbregas fikk sitt andre gule og dermed det røde. Chelsea redusert til 9 mann.

Det stoppet ikke Morata og Co. fra å mane på fremover. En lang ball fra Azpilicueta traff Morata som stusset ballen nydelig videre til Luiz som smalt ballen inn i nota bak en paff Heaton, og dermed 2-3 i det 88. minutt.

Men da tilleggstiden kom opp på tavla smalt det fra hele Stamford Bridge, med fire minutter lagt til i en omgang som bestod av store mengder drøying. Chelsea fikk derimot en sjanse til å få 3-3 helt på slutten.

Willian la inn i feltet nok en gang, men den gikk forbi alt og alle og ut til Marcos Alonso, som fra spiss vinkel dunket til mot mål. Men dessverre spratt ballen feil vei og det ga mulighet for Pawson til å blåse av kampen.

Dermed endte denne surrealistiske åpningskampen 3-2 til Burnley på Stamford Bridge. Både Fàbregas og Cahill må også dermed stå over neste ligakamp mot Tottenham

 

 
Billetter Billetter

Neste kamper

sø. 20 aug. kl. 17.00
Tottenham Hotspur (b) (PL)
TV 2 Sport Premium


sø. 27 aug. kl. 14.30
Everton (h) (PL)
TV 2 Sport Premium


Siste Resultat

lø. 12 aug. kl. 16.00
Burnley (h) 2-3

Videonyheter

Premier League

Pos      Spilt  Poeng  
1.  CHELSEA  38  93  
2.  Tottenham Hotspur  38  86  
3.  Manchester City  38  78  
4.  Liverpool  38  76  
5.  Arsenal  38  75  
6.  Manchester United  38  69  
7.  Everton  38  61  
8.  Southampton  38  46  
9.  Bournemouth  38  46  
10.  West Bromwich Albion  38  45  
11.  West Ham United  38  45  
12.  Leicester City  38  44  
13.  Stoke City  38  44  
14.  Crystal Palace  38  41  
15.  Swansea City  38  41  
16.  Burnley  38  40  
17.  Watford  38  40  
18.  Hull City  38  34  
19.  Middlesbrough  38  28  
20.  Sunderland  38  24  

Facebook

Annonse