Ingen triumf for Chelsea i Community Shield
Skrevet av Simon Hobberstad   
søndag 06. august 2017 14:06

Lagene måtte ut i staffesparkkonkurranse for å avgjøre det hele.

Lagnyheter

Det var ingen nye fjes i Chelseas startoppstilling. Antonio Rüdiger og Alvaro Morata var på benken. Michy Batshuayi var spiss. Willian var inne for en skadet Eden Hazard. Cesc Fabrégas og N'Golo Kanté dannet en midtbaneduo, mens forsvaret var det vi så veldig mange gangner sist sesong.

 

Første omgang

Chelsea beholdt ballen hele det første minuttet i kampen, men det var Arsenal som hadde den mest positive starten etterhvert og så farlige ut på vei frem i angrep.

Den første store muligheten kom etter 6 minutter da Iwobi stormet ned på dødlinjen og sendte ballen hardt inn foran mål, der Lacazette var nære på ved å få en tå på den.

Igjen var Arsenal farlige. Xhaka la inn mot en løpende Welbeck som headet den rett på Courtois. Burde fått til et bedre hodestøtt der og da hadde The Gunners vært i ledelsen.

Chelsea mistet ballen i farlig posisjon på midten og Arsenal var to mot to på vei fremover. Cesar Azpilicueta var på etterskudd og rev like godt ned Danny Welbeck og tok et gult kort for laget.

Hector Bellerin ville også i boken til dommer Robert Madley og gikk inn i en stygg takling på Marcos Alonso. Soleklart gult til backen.

Igjen var de røde på farten fremover. Denne gangen med Bellerin, som spilte ballen inn sentralt. Arsenal rullet opp fint helt til Lacazette kunne avslutte og skuddet gikk i stolpen.

Arsenal med flere sjanser og var det beste laget i første omgang, men ingen mål på Wembley de første 45.

Andre omgang

Andre omgangen startet med et pang. Chelsea fikk corner. Ballen falt ned i feltet og Arsenal klarerte. En høy ball ble headet inn foran mål igjen av Cahill og Moses smelte til forbi Cech. Plutslelig var de blå i ledelsen.

Det ble stopp i spillet en god stund da Gary Cahill og David Luiz begge gikk opp for å heade en ball ut av fare, men traff hverandre i hodet. Begge klarte seg etter litt behandling.

Oliver Giroud og Theo Walcott ble introdusert for Arsenal. Nysigneringen Alexandre Lacazette måtte vike.

Chelsea falt tilbake og lot Arsenal spille sitt spill, mens de ventet på kontringsmuligheter. Arsenal slet med å komme seg til de store sjansene

Så, etter 75 minutter, var det tid for Alvaro Morata. Michy Batshuayi gikk ut til støttende applaus fra Chelsea-fansen.

Arsenal slet med å spille seg gjennom og da bestemte Xhaka seg bare for å smelle til fra distanse. Et meget godt skudd men Courtois gjorde en flott redning.

Pedro gikk hardt inn med knottene bakfra og pipeblåser Madley dro opp det røde kortet til spanjolen. Charly Musonda ble byttet inn for Willian like etterpå. Et bytte som ble planlagt før Pedro fikk det røde.

På frisparket Pedro lagte og ble utvist satt utlikningen. Xhaka inn på hodet til Kolasinac og i mål.

Kampen endte 1-1 og det gikk til straffekonk.

 

Straffekonk

Gary Cahill gikk fram for å ta den første straffen og satte den sikkert opp i krysset. Det samme gjorde Theo Walcott før Nacho Monreal satte den.

Thiabut Courtois fikk så ta straffe og blåste den langt over. Alvaro Morata bommet også, før Oliver Giroud scoret. Arsenal vant 4-1 på straffesparkkonkurranse.

 

 
Billetter Billetter

Neste kamper

sø. 25 feb. kl. 15.05
Manchester United (b) (PL)
TV 2 Sport Premium


sø. 04 mars kl. 17.00
Manchester City (b) (PL)
TV 2 Sport Premium


Siste Resultat

fr. 16 feb. kl. 21.00
Hull City (h) 4-0

Videonyheter

Premier League

Pos      Spilt  Poeng  
1.  Manchester City  27  72  
2.  Manchester United  27  56  
3.  Liverpool  27  54  
4.  CHELSEA  27  53  
5.  Tottenham Hotspur  27  52  
6.  Arsenal  27  45  
7.  Burnley  27  36  
8.  Leicester City  27  35  
9.  Everton  27  34  
10.  Bournemouth  27  31  
11.  Watford  27  30  
12.  West Ham United  27  30  
13.  Newcastle United  27  28  
14.  Brighton and Hove Albion  27  28  
15.  Crystal Palace  27  27  
16.  Swansea City  27  27  
17.  Huddersfield Town  27  27  
18.  Southampton  27  26  
19.  Stoke City  27  25  
20.  West Bromwich Albion  27  20  

Facebook

Annonse