Batshuayi best da Chelsea knuste Arsenal
Skrevet av Aleksander Losnegård   
lørdag 22. juli 2017 15:33

Michy Batshuayi har ingen intensjoner om å spille andrefiolin denne sesongen.

SCORET TO: Michy Batshuayi scoret to mål og stod for en assist da Chelsea vant 3-0 over Arsenal. (Foto: chelseafc.com)SCORET TO: Michy Batshuayi scoret to mål og stod for en assist da Chelsea vant 3-0 over Arsenal. (Foto: chelseafc.com)

Fredag signerte Álvaro Morata for Chelsea i en avtale som kan komme til å koste The Blues 70 millioner pund. Rekordsigneringen fra Real Madrid slutter seg til Chelsea-troppen i Singapore, som er neste stoppested for Chelsea etter oppholdet i Kina. Men i sesongens andre treningskamp, den første for åpne dører, viste Michy Batshuayi at spanjolen ikke bare kan valse inn i startelleveren til Antonio Conte.

Batshuayi var høyt og lavt, og viste at treningstimene han har lagt ned på egenhånd i sommer har gitt resultater. Belgieren var god til å holde på ballen, slik at lagkameratene kunne komme etter - en av de fremste kvalitetene Conte ser etter i en spiss, og en årsakene til at Chelseas italienske manager er så stor fan av Morata. Viktigst av alt - Batshuayi tegnet seg på scoringslisten to ganger med to flotte avslutninger i Chelseas 3-0-seier over Arsenal i Beijing.

Frisk Chelsea-åpning

Chelsea var ikke langt unna en drømmeåpning på kampen i den kinesiske hovedstaden. Før minuttet var spilt tok Pedro ned en lang gjennombruddspasning på flott vis, før han skar innover fra sin venstrekant. Spanjolen kunne ha avsluttet selv, men forsøkte å finne en lagkamerat foran mål, og Arsenal fikk klarert til en corner.

Kort tid etter måtte Arsenal-keeper David Ospina i aksjon for første gang da Cesc Fàbregas fant Victor Moses med en flott stikker. Vingbacken testet skuddfoten, men Arsenals colombianske målvakt var med på notene og reddet.

Det var derimot lite han kunne gjøre da Willian kom alene gjennom etter å ha snappet en dårlig pasning fra Ashley Maitland-Niles. Heldigvis for Arsenal strøk skuddet fra brasilianeren utsiden av den lengste stolpen.

Halvveis ut i omgangen fikk Batshuayi sin første mulighet i kampen, men både hans første avslutning og hans andre forsøk gikk relativt rett på Ospina, som inntil videre fikk forhindret at 23-åringen tegnet seg på scoringslisten.

Feilaktig annullering

Arsenals første farlighet var det Mesut Özil som stod bak. Tyskeren fikk ballen på høyrekanten da Arsenal vant den etter et dårlig pasningsforsøk fra César Azpilicueta. Arsenal-dirigenten la inn foran mål, hvor Aaron Ramsey fikk en fot på innlegget, men waliseren klarte ikke å styre ballen mot mål.

Verre for Chelsea var det at Pedro måtte gå av banen like før stadionuret på Fugleredet passerte 30 minutter, etter at han nærmest ble overfalt av Ospina i jakten på et gjennomspill. Spanjolen så groggy ut, men forhåpentligvis ble han kun tatt av banen for å være på den sikre siden. Inn kom stortalentet Jeremie Boga, som virkelig benyttet seg av muligheten til å vise seg frem i en time.

Ospina vartet opp med to flotte redninger da Willian og Moses forsøkte å overliste keeperen noen minutter senere. Colombianeren slo ballen til corner, og på den skulle Chelsea tatt ledelsen. Pedro slo en kort corner, fikk ballen tilbake, og fant Batshuayi foran mål. Belgieren styrte ballen i mål, men linjedommeren hadde vinket for offside. Reprisene viste at den avgjørelsen var feil.

Chelsea-dobbel før pause

Fem minutter før pause fikk Chelsea en fortjent scoring. Willian skar inn fra venstrekanten, gikk forbi Monreal, og prikket ballen i den lengste stolpen og inn. En klassisk Willian-scoring.

To minutter senere doblet Batshuayi Chelseas ledelse. Per Mertesacker rakk aldri å komme opp i ryggen på belgieren, som vendte opp og plasserte ballen i det lengste hjørnet med venstrefoten.

Før pause måtte også Thibaut Courtois i aksjon for første gang da Ramsey fikk avsluttet fra skrått hold. Den belgiske landslagskeeperen vartet opp med en god redning.

Dermed ledet Chelsea 2-0 til pause på OL-arenaen fra 2008, et stadion som for øvrig er tegnet av det sveitsiske arkitektfirmaet Herzog & de Meuron, det samme firmaet som har tegnet nye Stamford Bridge.

Strålende Chelsea-scoring

Chelseas tredje og siste scoring for kvelden kom allerede fire minutter etter hvilen, og var av det virkelig vakre slaget.

Marcos Alonso mottok et flott oppspill på venstrekanten, gikk forbi Alex Oxlade-Chamberlain, og slo ut til Batshuayi, som fra 16 meter skrudd ballen opp i nettaket. Det var belgierens andre scoring i kampen, og dessuten hans andre scoring med venstrefoten, hans antatt svakere fot.

Oppstykket

Resten av den andre omgangen ble preget av at begge lag gjennomførte mange bytter, og som en kosekvens ble den andre omgangen stort sett svært oppstykket.

Gledelig var det likevel å få se en rekke Chelsea-unggutter i aksjon, og vel så gledelig var det å kunne konstatere at Chelsea var nærmere å sette ballen i mål for fjerde gang, enn Arsenal var å få hull på byllen.

Nå går Chelseas ferd videre til Singapore, hvor de møtter Bundesliga-mesterne Bayern München på tirsdag, før Inter venter på lørdag.

PS! Dette var kun tredje gang at dette London-derbyet har blitt spilt utenfor den engelske hovedstaden. Den første gangen var i 2002, da Chelsea tapte 2-0 mot Arsenal i FA Cup-finalen på Millenium Stadium i den walisiske hovedstaden Cardiff. Den andre gangen var i 2007, da Chelsea vant 2-1 over The Gunners på samme bane.

 
Billetter Billetter

Neste kamper

sø. 05 aug. kl. 16.00
Manchester City (b) (CS)


lø. 11 aug. kl. 16.00
Huddersfield (b) (PL)


Siste Resultat

lø. 19 mai kl. 18.15
Manchester United (h) 1-0

Videonyheter

Premier League

Pos      Spilt  Poeng  
1.  Manchester City  38  100  
2.  Manchester United  38  81  
3.  Tottenham Hotspur  38  77  
4.  Liverpool  38  75  
5.  CHELSEA  38  70  
6.  Arsenal  38  63  
7.  Burnley  38  54  
8.  Everton  38  49  
9.  Leicester City  38  47  
10.  Newcastle United  38  44  
11.  Crystal Palace  38  44  
12.  Bournemouth  38  44  
13.  West Ham United  38  42  
14.  Watford  38  41  
15.  Brighton and Hove Albion  38  40  
16.  Huddersfield Town  38  37  
17.  Southampton  38  36  
18.  Swansea City  38  33  
19.  Stoke City  38  33  
20.  West Bromwich Albion  38  31  

Facebook

Annonse