Alonso med verdig punktum
Skrevet av Aleksander Losnegård   
lørdag 08. april 2017 17:29

En frisparkperle fra Marcos Alonso satte punktum i Chelseas 3-1-seier over Bournemouth.

UTSØKT: Marcos Alonso scoret med et utsøkt frispark da Chelsea vant 3-1 over Bournemouth. (Foto: chelseafc.com)UTSØKT: Marcos Alonso scoret med et utsøkt frispark da Chelsea vant 3-1 over Bournemouth. (Foto: chelseafc.com)

Marcos Alonso så ned på ballen, opp på muren, og så løftet han frispark elegant over de fire Bournemouth-spillerne som skulle stoppe ham og limte ballen i krysset. Det var et utsøkt frispark, og et verdig punktum på en solid prestasjon på bortebane.

Chelsea var riktignok heldige da de tok ledelsen da Diego Costa vendte opp etter innlegg fra Victor Moses og sleivet ballen via Adam Smith og i mål, men da gjestene fra Vest-London la på til 2-0, oste det av klasse. N'Golo Kanté løftet ballen gjennom til Eden Hazard. Alene med Artur Boruc så belgieren mot det lengste hjørnet, før han elegant dro ballen forbi polakken på motsatt side, og satte ballen i mål.

Joshua King hadde også flaks da han satte inn sitt 13. Premier League-mål for sesongen. Smith skulle vært avblåst for hands da han vant ballen fra Alonso, og da King avsluttet, gikk skuddet hans via kneet til David Luiz og utagbart i krysset bak Thibaut Courtois.

Den andre omgangen var ikke like fartsfylt som den første, men det gjorde altså Alonso opp for da han skruddet ballen i krysset og kunne feire sammen med lagkameratene og Chelsea-supporterne som hadde tatt turen til sørkysten.

Lagnyheter

Chelsea-manager Antonio Conte kunne glede seg over at Moses var tilbake fra skade. Nigerianeren inntok sin vingbackposisjon, César Azpilicueta tok igjen plass i midtforsvaret til ligalederne, mens Kurt Zouma, som spilte en omgang hjemme mot Manchester City onsdag, ble henvist til benken på Vitality Stadium. Conte tok også hensyn til et svært offensivt hjemmelag, og valgte å spille med defensivt orienterte Nemanja Matic fra start. Cesc Fàbregas inntok benken.

Første omgang

Før minuttet var passert var hjemmelaget nær ved å ta ledelsen. Om det var solskinnet som spilte David Luiz et puss vites ikke, men brasilianeren traff ikke ballen rent da han skulle klarere et innlegg fra Ryan Fraser. En oppmerksom Courtois slo ballen til corner med en monsterredning og reddet lagkameraten.

På tross av det tidlige skremmeskuddet tok Chelsea kontroll over kampen på Vitality Stadium. Ti minutter ut i oppgjøret produserte gjestene en dobbelsjanse. Nemanja Matic fant Moses ute på høyrekanten, og nigerianeren slo ballen hardt inn foran mål. Bournemouth-forsvaret fikk kun stusset ballen videre til Alonso, som hamret til, men skuddet fra spanjolen ble blokkert.

Minuttene senere var det en annen spanjol som skapte trøbbel for hjemmelagets forsvarsspillere. Azpilicueta skrudde ballen inn i bakrommet mellom de to Bournemouth-stopperne, hvor Hazard var på full fart mot mål. Det var dessverre akkurat ikke nok, og ballen skled av hodet til belgieren og ut til utspill.

Moses, som var livlig, var den neste som testet hjemmelaget, men skuddet hans gikk rett i Bournemouth-blokken.

Et drøyt kvarter ut i kampen sørget en pasning mellom Cahill og David Luiz for at Fraser kom alene mot sistnevnte. Heldigvis hadde den lille høyrevingen ikke stilt inn siktet, og skuddet hans gikk langt utenfor Courtois' høyre stolpe.

16 minutter ut i kampen tok Chelsea ledelsen. David Luiz slo en strålende ball ut til Moses, som fant Diego Costa inne i feltet. Chelsea-spissen hadde heller ikke stilt inn siktet, men var heldig da han skjøt via Smith og i mål ved stolperoten.

Om Chelsea var heldige da de tok ledelsen, var de svært dyktige da de doblet den. Simon Francis hang ikke med da Kanté spilte strålende gjennom til Hazard, som alene med Boruc fintet den polske keeperen helt ut før han satte ballen i mål. Den målgivende pasningen var Kantés første på 30 Premier League-kamper for Chelsea.

Noen minutter senere fikk The Cherries frispark da Jack Wilshere falt lett i en duell med David Luiz. Flere av hjemmelagets gode frisparkskyttere stilte seg opp ved ballen, og til slutt var det Fraser som fikk rollen som eksekutør. Frisparket var godt slått, men David Luiz raget høyt i muren og stanget ballen unna.

Heller ikke etter en knapp halvtime hadde Diego Costa stilt inn siktet. Alonso fant Hazard ute til venstre, hvor det var masse rom. Målscoreren satte fart mot dødlinjen før han slo ballen ut i feltet til spissen, som sleivet ballen utenfor.

Så var hjemmelaget kun centimetere unna en redusering. Charlie Daniels fant Benik Afobe med et presist innlegg fra venstre. Spissen skjøt i stolpen, via ryggen til Courtois, og utenfor. Kanskje kunne King ha fått en fot på ballen dersom skuddet ikke hadde gått i ryggen til Chelsea-keeperen.

To gode Chelsea-muligheter fulgte så. Først spilte Azpilicueta opp til Hazard, som slo ballen hardt videre til Pedro. Spanjolen traff like godt med avslutningen som Fraser hadde gjort tidligere i omgangen, og skuddet gikk langt over mål.

Da var forsøket fra Diego Costa bedre. Kanté fant ballen på sedvanlig vis, slik at Pedro kunne sette fart mot Bournemouth-målet. Han spilte videre til Diego Costa, som skjøt via Bournemouth-kaptein Francis og til corner. Den fikk Chelsea ikke noe annet ut av enn en ny corner, men på det andre forsøket ble det desto farligere. Det var en innøvd variant, hvor Hazard slo ballen hardt ut til Pedro, som fra kanten av sekstenmeteren ikke satte Boruc på noen stor prøve.

Bortelaget fortsatte å skape sjanser i solskinnet på sørkysten. Moses spilte til Pedro, som flikket ballen videre til Hazard. Chelseas nummer 10 gikk inn i feltet, hvor han fant Moses, som akkurat fikk hodet på ballen i duell med Francis, men headingen gikk utenfor.

Fire minutter før pause fikk hjemmelaget igjen for uflaksen de hadde tidligere i omgangen da King reduserte. Smith skulle vært avblåst for en hands da han vant ballen fra Alonso. Ballen ble så spilt gjennom til King, som skjøt. Nordmannen var heldig da ballen gikk via kneet til David Luiz og utagbart i krysset bak Courtois. King er den første nordmannen som scorer 13 mål i Premier League siden John Carew gjorde det i 2007/08-sesongen.

Hjemmelaget kunne vært à jour før pause. King tok seg forbi Alonso, og slo ballen fint inn foran mål, men Azpilicueta fikk akkurat headet unna.

Andre omgang

Fem minutter etter hvilen burde Chelsea ha fått mer ut av ballen i en farlig innleggsposisjon, men et fantasiløst innlegg fra Alonso gikk rett i armene på Boruc.

Minuttet senere vartet hjemmelaget opp med fint spill. Først kombinerte Marc Pugh og Afobe fint, før Fraser testet skuddfoten og skjøt like utenfor.

Så fikk Diego Costa to gode muligheter til å tegne seg på scoringslisten. Først la Pedro ned en heroisk innsats da han jobbet opp en dårlig pasning, før han spilte til Hazard. Det første innleggsforsøket til Hazard ble stoppet av Lewis Cook, før belgieren så hamret ballen ballen inn i feltet og over hodet på Francis, men Diego Costa nådde akkurat ikke frem.

To minutter senere nådde han frem, men da traff han ikke ballen da alt han trengte å gjøre var å sette foten til innlegget fra Alonso.

Halvveis ut i omgangen kom frisparkmålet som har vært på vei for Alonso. Chelsea fikk frispark i god posisjon da Diego Costa ble tatt av Cook, og Alonso løftet frisparket over muren og i krysset. Et strålende frispark, og et verdig punktum på ettermiddagen.

Chelsea fortsatte å opprettholde trykket etter scoringen. Moses var god da han holdt seg på beina da han inn i feltet, og vant en ny corner. Den ble akkurat headet unna av Francis.

Med knappe 20 minutter igjen ropte de tilreisende supporterne at Kanté burde avslutte. Franskmannen lyttet ikke til dem, og spilte heller til Hazard, som løftet ballen inn i feltet. Der steg Alonso til værs og headet ballen over mål. Spanjolen burde heller ha latt den gå videre til landsmannen Pedro.

Ti minutter før slutt var Moses frempå igjen. Chelsea vridde spillet på strålende vis over til høyre, hvor det var blitt store rom mellom Bournemouth-lagdeler som var i ferd med å gå opp i limingen. Moses fintet vekk sin oppasser, før Boruc forhindret et nytt Chelsea-mål med en mesterlig énhåndsredning.

Fem minutter før slutt traff Diego Costa endelig mål, men dessverre gikk avslutningen han vartet opp med etter fint samspill med Pedro rett på Boruc.

Det gjorde til syvende og sist ingenting. En sterk prestasjon på bortebane sørget for Chelseas 24. Premier League-seier for sesongen.

Chelsea (3-4-3): Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Cahill; Moses (Zouma 90+2), Kanté, Matic, Alonso; Pedro (Willian 88'), Diego Costa, Hazard (Fàbregas 84').
Ubenyttede innbyttere: Begovic, Terry, Chalobah, Batshuayi.
Mål: Smith sm. (17'), Hazard (20'), Alonso (68').
Gult kort: Moses, Kanté, Pedro.

Bournemouth (4-4-2): Boruc; Smith, Francis, Cook, Daniels; Fraser (Gradel 83'), Arter, Wilshere, Pugh (Ibe 71'); Afobe (Mousset 77'), King.
Ubenyttede innbyttere: Allsopp, Cargill, Smith, Cook.
Gult kort: Arter, Gradel.
Mål: King (42').

 
Billetter Billetter

Neste kamper

Sesongen er over

Siste Resultat

lø. 19 mai kl. 18.15
Manchester United (h) 1-0

Videonyheter

Premier League

Pos      Spilt  Poeng  
1.  Manchester City  38  100  
2.  Manchester United  38  81  
3.  Tottenham Hotspur  38  77  
4.  Liverpool  38  75  
5.  CHELSEA  38  70  
6.  Arsenal  38  63  
7.  Burnley  38  54  
8.  Everton  38  49  
9.  Leicester City  38  47  
10.  Newcastle United  38  44  
11.  Crystal Palace  38  44  
12.  Bournemouth  38  44  
13.  West Ham United  38  42  
14.  Watford  38  41  
15.  Brighton and Hove Albion  38  40  
16.  Huddersfield Town  38  37  
17.  Southampton  38  36  
18.  Swansea City  38  33  
19.  Stoke City  38  33  
20.  West Bromwich Albion  38  31  

Facebook

Annonse