Hvor er de nå? Frank Sinclair
Skrevet av Andreas Moen   
tirsdag 18. januar 2011 00:02

"Hvor er de nå?"- er det store spørsmålet, og denne uken skal jeg ta for meg en ekte Chelsea-gutt. Født å oppvokst i London, og med 169 kamper for Chelsea. Jeg snakker om vår egen Mohammed; Frank Mohammed Sinclair. Forresten, et stikk til denne reportasjen: selvmål...


Frank Sinclair ble født i Lambert i det sørlige delen av London, en liten togtur utenfor hovedstaden. Lite er skrevet om Sinclairs barndom, men han vokste opp - som med mange andre store fotballspillere på balløya - i trange kår, med kriminalitet som en "utvei". Likevel var det fotballen så lå Sinclairs hjerte nærmest, og han ble på midten av 80- tallet oppdaget av speidere i Chelsea.

Tiden i Chelsea

Sinclair startet sin karriere i Chelsea etter å ha ankommet klubben som læregutt i 1988. To år senere ble han profesjonell, og ble med det en av de store gutta. Sinclair fikk sin debut for Chelsea i 3-3 kampen mot Luton på tampen av 1990/91- sesongen. Etter fire tap på rad, så daværende Chelsea manager Bobby Campbell sitt snitt i å kunne gi noen av ungguttene i laget en mulighet. Men som følge av lite erfaring gikk Chelsea fort på en smell hjemme på Stamford Bridge mot Luton.

Etter å ha ligget under 3-0, så det meste svart ut for London-laget, men en redusering av Graeme Le Saux fikk laget til å se en liten åpning i tunnelen. Med god hjelp av Sinclairs glødende engasjement, som smittet over på de andre guttene, løftet laget seg å reduserte to ganger. Kampen endte som nevnt over 3-3, og Sinclair hadde nå bevist at han absolutt hadde en fremtid for The Blues.

Sinclair hadde en ekstrem utholdenhet, og en imponerende akselrasjon til å være såpass liten og butt. Men det han manglet i fysikk, tok han til de grader igjen i entusiasme på banen og på treningsfeltet.

Sinclair gikk på lån til West Bromwich Albion midt under 1991/92- sesongen, men oppholdet skulle vise seg og ikke bære så alt for mye frukter, da han etter å ha havnet i klinsj med en dommer, fikk hele ni kampers karantene. Dette var derimot en avgjørelse som senere viste seg å være feilaktig. Sinclairs opphold i West Brom ble ingen stor suksess, og han ble hentet tilbake Chelsea etter bare 6 kamper for The Baggies.

Gjennombruddet

En ankelskade hindret Sinclair i å delta i de første kampene sesongen etter. Da han igjen var blitt skadefri ble derimot hans mentor, Paul Elliott, skadet. En skade som gjorde at Elliott sin fotballkarriere tok slutt. Sinclair tok dermed over plassen til Elliott på venstrekanten i forsvaret, og fikk med det 32 kamper for Chelsea denne sesongen. Til tross for Elliott sin brå slutt i klubben, ble det hell i uhell for Sinclair som etter sesongen ble kåret til Chelsea Player Of The Year.

I 1993 kom en ny kar til Stamford Bridge. Glenn Hoddle hadde blitt utnevnt til spillende manager for klubben, og noe av det første som ble gjort av den nye treneren var å omskolere Sinclair til midtstopper. Omskoleringen ble en suksess for Sinclair, selv om Chelsea dette året i stor grad kjempet for å overleve i den øverste ligaen i England.

Til tross for den dårlige sesongen i ligaen, ble Chelsea et av finalelagene i FA cupen dette året for første gang siden 1972, å skulle med det kjempe om sølvtøy med selveste Manchester United. Dessverre for Sinclair tapte Chelsea 4-0 mot Mancheste United, med Sinclair delaktig i en straffesituasjon som gjorde at United kunne gå opp i en 2-0 ledelse.

Fra sin beste side

Selv etter tapet i FA Cup finalen, og den dårlige sesongen i ligaen, kunne Chelsea nå skimte med en plass i Cup Vinner Cupen året etter, da Manchester United hadde vunnet The Double. Chelsea kom helt til semifinalen i Cup Vinner Cupen, en cup hvor Sinclair til slutt endte med og spille alle kampene untatt en, samt to nettkjenninger mot henholdsvis den Tsjekkiske klubben Viktoria Zizkov, og i semifinalen mot Real Zaragoza. Chelsea røk dessverre ut i semifinalen mot sistnevnte etter og ha tapt med 4-3 sammenlagt.

Tap i semifinalen Cup Vinner Cupen, og nok en elendig sesong i ligaen, hadde Sinclair til tross mye å være stolt av. Med 37 starter for Chelsea, og meget godt spill hele sesongen gjorde at Sinclair nok en gang var av Chelseas beste spillere. Sesongen etter, 95/96, ble derimot en stor skuffelse for Sinclair. En betydelig formsvikt, samt en imponerende god Michael Duberry, gjorde at Sinclair kun fikk 13 kamper for laget denne sesongen.

Sølvtøy i FA Cupen

En skade satte Sinclair på sidelinjen første halvdel av sesongen 96/97, og det ble nyttår før han endelig kunne ta på seg drakten igjen, å løpe ut på gressmatten. Likevel sto han kun over en kamp resten av sesongen for Chelsea, og scoret blant annet et mål i 6-2 seieren mot Sunderland på slutten av sesongen. Chelsea hadde etter sparkingen av Hoddle i 1996, nå fått fart på sakene i ligaen igjen, men det var 2-0 seieren i FA cup finalen mot Middlesborough som ble den største oppturen for Sinclair og Chelsea denne sesongen. Dette ble det første trofeet for laget på 26 år.

Sesongen 97/98 ble Sinclair siste sesong for Chelsea. Men dette ble også en sesong der Sinclair ikke skulle gå upåaktet hen. Chelsea og Sinclair endte nok en gang opp på Wembley, men denne gangen for å spille ligacupfinale nå også mot Middlesborough. Kampen endte i ekstraomganger etter 0-0 ved full tid, og det var nettopp Sinclair som skulle score det første målet. Etter en nydelig krosser fra Dennis Wise, steg Sinclair opp i været og headet ballen kontant i nota bak Middlesboroughs målvakt. Kampen endte til slutt med 2-0 seier til Chelsea, og Sinclair kunne nå heve nok et trofe over hodet.

Dette ble derimot det siste Sinclair skulle gjøre for Chelsea. Skader gjorde at han bare var tilskuer da Chelsea vant Cup Vinner Cupen samme året, og med to nye spillerkjøp i Albert Ferrer og Marchel Desailly, var nå spikeren i Chelseakista skikkelig banket ned for Sinclair. Sommeren 1998 skrev Sinclair under for Leicester City, og en overgang verdt 2.000.000£ var et faktum.

Kongen av selvmål

I tiden etter Chelsea har Sinclair spilt i klubber som Leicester, Burnley, Huddersfield, Lincoln, Wycombe og Wrexham, men han vil definitivt bli husket best som spiller i Leicester. Ja, han var delaktig i laget som vant ligacupen i 2000 etter en 2-1 seier mot Tranmere på Wembley, men det er av mindre positive årsaker at han er godt husket på Walkers Stadium i Leicester. Vi skal til stikket jeg snakket om i innledningen: selvmål.

Jeg tror denne videoen taler for seg selv, og jeg trenger vel ikke snakke mer om selvmål etter at du har sett denne!?

Se den ved å trykke HER!

Hvor er han nå?

Frank Sinclair er fortsatt fotballspiller på et tålelig høyt nivå til en 39- åring å være. Etter at både Wycombe og Bury hadde vist interesse for han, valgte Sinclair å gå til Wrexham i 2009. Han har på to år fått 32 kamper for klubben, og han sparker fortsatt lærkula aktivt på Racecourse Ground i Wrexham

Andre ting man kan nevne om Frank Sinclair er at han i følge Wikipedia har Englands største samling av porselenfrosker, samtidig som at han er Jamaikansk mester i brettspillet, Tiddlywinks.

Vi i CSN ønsker Frank Sinclair lykke til videre som aktiv spiller i Wrexham, og takker som vanlig for jobben han har gjort for Chelsea.

Vil du diskutere denne ukes "Hvor er de nå?", så kan du gjøre det på forumet HER! 
Innmelding
Billetter Billetter
Billetter Billetter

Neste kamper

Tir. 22. apr. kl. 20.45
Atlético Madrid (b)
Viasat Fotball

Søn. 27. apr. kl. 15.05
Liverpool (b)
TV 2 Sport Premium

Siste Resultat

Lør. 19. apr. kl. 18.30
Sunderland (h) 1-2

Videonyheter

Premier League

1. Liverpool    35    (+52)    80   
2. CHELSEA    35    (+41)    75   
3. Man City    33    (+54)    71   
4. Arsenal    35    (+21)    70   
5. Everton    35    (+23)    69   
6. Tottenham    35    (+2)    63   
7. Man Utd    34    (+16)    57   
8. Southampton    35    (+5)    49   
9. Newcastle    35    (-15)    46   
10. Stoke    35    (-10)    44   

Hva skjer

 • Tir. 22. apr.
  David Luiz og John Obi Mikel fyller 27 år!
 • Tir. 13. mai
  Romelu Lukaku fyller 21 år!
 • Tir. 20. mai
  Petr Cech fyller 32 år!
 • Søn. 25. mai
  Demba Ba blir 29 år.
 • Fre. 20. juni
  Super-Frank fyller 36 år!

Facebook

Annonse