Hvor er de nå? Eksklusivt intervju med Lenny Pidgeley
Skrevet av Fabian P. Throndsen   
tirsdag 22. desember 2009 11:40

 

Årets siste ”Hvor er de nå?” er et eksklusivt intervju med den tidligere Chelsea-keeperen Lenny Pidgeley. Han spilte totalt to kamper for Chelseas førstelag.

 

Lenny Pidgeley, født 7. februar 1985 i London, startet sin fotballkarriere hos Chelsea som 10-åring. Han var i klubben i elleve år og kan klassifiseres som en ekte Chelsea-gutt.

I 2003/04-sesongen ble keeperen lånt ut til Watford for å få førstelagserfaring. Der spilte han totalt 29 kamper. To av disse kampene ble meget spesielle, da de var mot Chelsea i FA-cupen. Den første kampen på Vicarage Road endte 2-2. Pidgeley gjorde sine saker bra i Watford-buret og imponerte mange.  – Det var bra å spille mot Chelsea. Jeg hadde ennå ikke spilt for førstelaget, noe jeg alltid hadde drømt om, så det nest beste var å spille mot Chelsea, sier Pidgeley til CSN. Omkampen endte for øvrig 4-0 til Chelsea.

 

Keeperen fikk sin debut for Chelsea på minnerikt vis. I 2004/05 vant Chelsea ligaen for første gang på 50 år. I sesongens siste hjemmekamp mot Charlton, fikk Chelsea utdelt Premier League-troféet. Pidgeley kom inn for Cudicini i det 82. minutt, og fikk dermed være med på 1-0-seieren, etter at Makelelé sikret tre poeng på et straffespark. På videoklippene av jubelscenene med troféutdelingen, er Pidgeley veldig synlig og nærme pokalen. – Hvordan klarte du det? – Vi ble ropt opp etter draktnummeret, så takket være mitt nummer 40 kom jeg sist ut. Dermed endte jeg midt i klyngen

foran pokalen, ler Pidgeley.

 

Under tiden i Chelsea var engelskmannen tredjekeeper bak Petr Cech og Carlo Cudicini. Han fikk kun en kamp til for Chelsea. Den kom et år senere mot Newcastle. Ble du skuffet over å kun få spille to kamper for klubben i ditt hjerte? – Ja, jeg ville jo spille. Men jeg visste jo at jeg var ung og hadde Petr og Carlo foran meg i køen. I tillegg hadde jeg kun en sesongs erfaring med førstelagsspill.

- Du var i Chelsea lenge og må ha mange minner. Hva er de sterkeste? – Debuten min var høydepunktet. Jeg har veldig få dårlige minner. Det verste var vel da vi tapte 7-1 mot Liverpool i FA Youth Cup, forteller Lenny.

 

Da han var i Chelsea ble han omtalt som en av de beste dartspillerne i klubben. – Haha, det stemmer det. John Terry var også god. Det var mange dårlige også, Geremi var den verste. Han traff sjelden tavlen, ler Pidgeley.

 

Ifølge John Terry var Pidgeley en av klubbens største spøkefugler. – De fleste spøkene involverte John Terry, og offeret var som oftest Billy McCulloch(klubbens massør). En av de morsomste var da vi bandt ham fast bak Mourinhos kontorpult med teipet munn, mimrer keeperen.

- Har du fortsatt kontakt med noen Chelsea-folk? – Ja, mest de som var på min alder. F. eks. Glen Johnson, Robert Huth og Carlton Cole, forteller Pidgeley.

 

Etter 2006/07-sesongen dro Pidgeley gratis til Millwall. – Jeg gikk fra å spille to kamper for Chelsea, til 49 kamper i min første sesong for Millwall. Jeg ville bare spille fotball.

 

Før årets sesong ble Pidgeley frigitt av Millwall. Da gikk turen videre til Carlisle i League One. – Carisle hadde en vanskelig sesong i fjor, og reddet plassen i den siste kampen mot Millwall. Hovedmålet i år er å holde plassen. Vi har gjort det bra i cupene, forklarer den nå 25-årige engelskmannen.

Carisle ligger i skrivende stund på en tolvte plass i ligaen. De er også i FA-cupens tredje runde og semifinalen i Johnstone Paints Trophy. Pidgeley har etablert seg som førstekeeper i klubben.

 

Hvordan ser du på din fotballframtid? – Jeg vil bare gi mitt beste uansett hvilken klubb jeg spiller i, og ”Whatever will be will be,” avslutter Chelsea-gutten Pidgeley.

 

 

 

 

 

 
Innmelding
Billetter Billetter
Billetter Billetter

Neste kamper

Tir. 22. apr. kl. 20.45
Atlético Madrid (b)
Viasat Fotball

Søn. 27. apr. kl. 15.05
Liverpool (b)
TV 2 Sport Premium

Siste Resultat

Lør. 19. apr. kl. 18.30
Sunderland (h) 1-2

Videonyheter

Premier League

1. Liverpool    34    (+51)    77   
2. CHELSEA    35    (+41)    75   
3. Man City    33    (+54)    71   
4. Arsenal    34    (+18)    67   
5. Everton    34    (+21)    66   
6. Tottenham    35    (+2)    63   
7. Man Utd    33    (+18)    57   
8. Southampton    35    (+5)    49   
9. Newcastle    35    (-15)    46   
10. Stoke    35    (-10)    44   

Hva skjer

 • Tir. 22. apr.
  David Luiz og John Obi Mikel fyller 27 år!
 • Tir. 13. mai
  Romelu Lukaku fyller 21 år!
 • Tir. 20. mai
  Petr Cech fyller 32 år!
 • Søn. 25. mai
  Demba Ba blir 29 år.
 • Fre. 20. juni
  Super-Frank fyller 36 år!

Facebook

Annonse