Hvem er Marcin Bulka?
Skrevet av Simon Hobberstad   
søndag 29. juli 2018 21:38

Marcin Bulka har voktet buret for Chelsea i pre-season, men mange hadde nok aldri hørt om sisteskansen før denne sommeren.

Foto: Albert Perez/Getty ImagesFoto: Albert Perez/Getty Images

Marcin Bulka har stått i mål for Chelsea tre omganger denne pre-season. Han sto hele kampen mot Perth Glory i Australia og første omgangen mot Inter.

Han har ennå ikke plukket en ball ut av nettet. I andre omgang kom Willy Caballero inn for Chelsea og gjorde tabbet seg ut, som førte til Inters utlikning.

Men det er ikke et veldig kjent navn for mange, Marcin Bulka. De fleste så nok navnet i lagoppstillingen mot Perth og ble litt overrasket over at det i det hele tatt var en ved navn Bulka i klubben.

Marcin Bulka, født i 1999, signerte for Chelsea for to år siden fra FCB Escola Varsovia - en klubb i Polen, der målvakten også er i fra. Han spiller for Polens U19-lag.

Han er veldig høyreist for alderen, med nesten to meter på målestokken. Han er smidig og kjapp.

Thibaut Courtois og Willy Caballero var på ferie da Chelsea-troppen var i Australia og det var nok derfor Bulka fikk sjansen. Caballero var tilbake til Inter-kampen, der de som nevnt sto hver sin omgang.

Er 18-åringen en som går inn i Chelseas førstelag til denne sesongen? Nei, men det er en potensiell nummer 1 i fremtiden. Chelsea har signert Rob Green til å være tredjekeeper.

Bulka mangler et år før han blir homegrown og det er nok en av grunnene til Rob Green ble foretrukket foran han, da han regnes som homegrown.

Bulka har uttalt seg om sjansen han har fått denne sommeren, etter kampen mot Perth Glory.

- Dette var en god erfaring for meg, foran så mange folk, for det var 55 000 mennesker der. Min første kamp og jeg er glad for å ha holdt nullen, sa Bulka.

- Det er fint å jobbe med den nye manageren og staben og det er fint å vise de hva jeg kan.

Marcin kan være fornøyd med det han har gjort så langt i sommeren og forhåpentligvis er polakken en fremtidig stjernekeeper for Chelsea.

 

 

 
Billetter Billetter

Neste kamper

lø. 20 okt. kl. 13.30
Manchester United (h) (PL)


to. 25 okt. kl. 21.00
FC BATE Borisov (h) (EL)


Siste Resultat

lø. 29 sep. kl. 18.30
Liverpool (h) -

Videonyheter

Facebook

Annonse