Conte: – Jeg kommer til å rotere
Skrevet av Aleksander Losnegård   
fredag 13. april 2018 23:43

Antonio Conte lover spilletid til alle Chelsea-midtstopperne.

CHRISTENSEN ELLER CAHILL? Antonio Conte kommer til å rotere i forsvarsrekken ut sesongen. (Foto: chelseafc.com)CHRISTENSEN ELLER CAHILL? Antonio Conte kommer til å rotere i forsvarsrekken ut sesongen. (Foto: chelseafc.com)

– Jeg har fire midtstoppere for øyeblikket. Frem mot slutten av sesongen vil alle få muligheten til å spille, sa Conte fredag.

Chelsea møter Southampton i semifinalen i FA-cupen neste helg, men først venter en bortekamp mot nettopp «Saints» i Premier League. På fredagens pressekonferanse før Chelsea vendte nesen sørover var Antonio Conte klar på at fokuset enn så lenge må være på å vinne på bortebane i ligaen for første gang siden januar. Southampton har på sin side ikke tatt tre poeng på sine siste åtte hjemmekamper, og ligger under nedrykksstreken.

Ingen nye skadeproblemer

Det er ingen nye skader som volder Conte hodebry før turen til St. Mary's. Danny Drinkwater er en av dem som fortsatt er ute.

– Danny har vært uheldig denne sesongen. Han startet med et problem i leggen, og siden har han hatt flere problemer. Nå har han et problem i lysken. Vi snakker om en god midtbanespiller, en god spiller. Jeg stoler på ham, sa Conte om mannen han hentet fra Leicester i sommerens overgangsvindu.

 

– På dette nivået mister du mye mental energi

Andreas Christensen var, etter å ha startet syv kamper på rad, ikke i startoppstillingen da Chelsea spilte uavgjort 1-1 hjemme mot West Ham forrige helg. Det fikk noen til å lure.

– Vi snakker om en ung spiller. Det er hans første sesong på dette nivået, og når du spiller på dette nivået mister du mye mental energi. Det kan derfor være at han er litt slitent mentalt, sa Conte, og ignorerte i så måte tilsynelatende at den danske unggutten spilte nesten 2 800 minutter i Bundesliga for Borussia Mönchengladbach både i 15/16- og 16/17-sesongen.

– Samtidig er det riktig å ha muligheten til å bruke Gary Cahill. Vi snakker om en viktig spiller, ikke bare for Chelsea, men også for landslaget. Jeg har muligheten til å rotere, særlig i forsvarsrekken. Hvis jeg ser at det oppstår utfordringer, så forsøker jeg å gjøre endringer, sa Conte.

– Christensen kommer sikkert til å være involvert de siste ukene av sesongen, forsikret Conte.

– Vi ønsker å klatre på tabellen

Contes fremtid ble, som vanlig den siste tiden, også tema på pressekonferansen.

– Min jobb er å jobbe sammen med disse spillerne og sørge for at vi får en så god avslutning på sesongen som mulig. Det er alltid spekulasjoner knyttet til en managerjobb, ikke bare min, men også mange andres. Det er en del av jobben vår. Det viktigste for meg er å fokusere på Chelsea og få en god avslutning på sesongen, sa italieneren da han fikk spørsmål om spekulasjonene som knytter seg til om han vil være Chelsea-manager neste sesongen.

– Vi ønsker å klatre på tabellen. Vi vet at det blir vanskelig, men samtidig må vi forsøke å gi alt for å ta poengene, og så må vi se hvordan tabellen ser ut når sesongen er over. Det blir veldig vanskelig å tette luken (opp til Tottenham), men det er det vi må prøve å gjøre helt til sesongen er over, sa Conte.

 
Billetter Billetter

Neste kamper

sø. 05 aug. kl. 16.00
Manchester City (b) (CS)


lø. 11 aug. kl. 16.00
Huddersfield (b) (PL)


Siste Resultat

lø. 19 mai kl. 18.15
Manchester United (h) 1-0

Videonyheter

Premier League

Pos      Spilt  Poeng  
1.  Manchester City  38  100  
2.  Manchester United  38  81  
3.  Tottenham Hotspur  38  77  
4.  Liverpool  38  75  
5.  CHELSEA  38  70  
6.  Arsenal  38  63  
7.  Burnley  38  54  
8.  Everton  38  49  
9.  Leicester City  38  47  
10.  Newcastle United  38  44  
11.  Crystal Palace  38  44  
12.  Bournemouth  38  44  
13.  West Ham United  38  42  
14.  Watford  38  41  
15.  Brighton and Hove Albion  38  40  
16.  Huddersfield Town  38  37  
17.  Southampton  38  36  
18.  Swansea City  38  33  
19.  Stoke City  38  33  
20.  West Bromwich Albion  38  31  

Facebook

Annonse