Målløst mellom Chelsea og Arsenal
Skrevet av Kristian Siljuholtet   
onsdag 10. januar 2018 21:03

For andre gang denne sesongen endte det 0-0 mellom Chelsea og Arsenal på Stamford Bridge.

Foto: Chelsea FC.Foto: Chelsea FC.

Chelsea - Arsenal 0-0

Chelsea med toppet lag

Onsdag kveld var det duket for den første av to semifinaler i Carabao Cup mellom Chelsea og Arsenal. Chelsea stilte med toppet lag i en 3-5-2 formasjon. Danny Drinkwater, Cesc Fabregas, Eden Hazard og Alvaro Morata spilte alle fra start. Arsenal på sin side stilte noe svekket, med Alexis Sanchez på benken. De siste oppgjørene mellom lagene har endt uavgjort. Lagene møttes bare for en uke siden i en ellevill fotballkamp som endte 2-2. Likevel har ikke Arsenal slått Chelsea på Stamford Bridge siden oktober 2011.

Første omgang

Oppgjøret fikk en rolig start under flomlysene på Stamford Bridge. De første 20 minuttene var jevnspilt uten de store farlighetene til noen av lagene.

Lacazette fikk kampens første mulighet da han lurte Chelseas forsvarsrekke, men skuddet til franskmannen gikk skyhøyt over mål. Minutter senere var Victor Moses frempå fra sin høyre side, men skuddet gikk rett på Ospina.

Samme Moses prøvde seg på ny etter 27 minutt. Nigerianeren får to forsøk, og skyter mellom mange bein i stolpen.

I det 32. minuttet fikk Chelsea frispark i god posisjon. Fabregas velger å ta det kort og sentrer til Kanté som skyter ballen høyt over. Arsenal fikk et par hjørnespark like etter men uten å skape de store mulighetene.

Rett før pause var Fabregas farlig frempå etter et innlegg fra Azpilicueta. Den spanske midtbanespilleren headet midt på keeper og dermed stod det 0-0 til pause.

Andre omgang

Chelsea tok umiddelbart kommandoen etter hvilen og gikk rett i strupen på Arsenal. Etter et par hjørnespark fikk Chelsea flere muligheter. Først ved Kanté som fikk et godt treff med venstrefoten. Skuddet hadde god retning men ble blokkert av Christensen. Dansken var nær ved å gjøre det godt igjen da han headet over like etterpå.

Chelsea fortsatte presset og Morata var nære ved å gi Chelsea-ledelsen ved flere anledninger. Etter 50 minutter ble spanjolen truffet av en corner, men uheldgivis trillet ballen utenfor istedet for i mål. Like etter forsøkte han seg på et langskudd, men Ospina hadde god kontroll.

I det 65. minutt var Moses fralig frempå, men skuddet ble blokkert. Skuddet ville antakeligvis gått inn hvis ikke. På den påfølgende corneren fikk Christensen mulighet på ny men headingen går utenfor.

Etter noen minutter uten de store farlighetene satte Chelsea inn en sluttspurt. Fabregas fikk forsøkte å legge inn, og forsøket traff yttersiden av stolpen. Kampen endte dermed 0-0.

Et middels utgangspunkt

Arsenal klarte det de kom for og kunne reise fornøyde hjem igjen med et godt utgangspunkt før returrkampen. Chelsea er nok skuffet etter å ha sløst med sjansene nok en gang mot London-rivalen. Lagene skal møtes til dyst på nytt igjen til den andre semifinalen 24. januar. Dermed har Chelsea fortsatt gode muligheter for å gå videre. Allerede om tre dager skal Chelsea skal ut i dyst mot Leicester i Premier League.

 
Billetter Billetter

Neste kamper

lø. 20 okt. kl. 13.30
Manchester United (h) (PL)


to. 25 okt. kl. 21.00
FC BATE Borisov (h) (EL)


Siste Resultat

lø. 29 sep. kl. 18.30
Liverpool (h) -

Videonyheter

Facebook

Annonse