Solid seier på Boxing Day

Brighton forsvarte seg godt i første omgang, men måtte gi tapt for Contes menn etterhvert. 

Chelsea - Brighton 2-0

Christensen syk 

Andreas Christensen var ikke i laget eller på benken da startoppstillingen ble sluppet en time før kampen. Chelsea gikk ut offentlig minutter senere om at dansken var ute med sykdom. 

Antonio Rüdiger kom inn for han og dannet midtstoppertreeren sammen med Gary Cahill og Cesar Azpilicueta. 

Willian og Pedro var tilbake på benken, med Hazard og Morata som de to nøkkelspillerne offensivt. 

Frustererende første omgang 

Det var en frustrerende omgang for hjemmelaget, som presset Brighton bra, men gjestene hadde ni mann bak ballen og forsvarte seg godt. 

Chelseas første skikkelige mulighet kom like før vi passerte 20 minutter på klokken. Rüdiger headet ned et innlegg fra Fabregas i bakken. Den ballen endte opp i føttene på Bakayoko, som viste samme skuddfot som han har vist en del ganger før denne sesongen. Svak avslutning. 

Fabregas brukte silkefoten sin da han spilte gjennom Moses som kom løpende fra kanten og skjærte inn sentralt inne i boksen. Skuddet til vingbacken var ikke like bra som løpet og Ryan, Brightons sisteskanse, reddet enkelt. 

I stedet for å sette opp noen andre prøvde Fabregas seg selv rett før pause. Et greit skudd, men igjen hadde Ryan relativt god kontroll. 

Azpilicueta til Morata for sjette gang 

Alvaro Morata fikset det viktige første målet. Det begynte å bli litt bekymringer blandt Chelsea-fansen om en ny frustrerende 0-0-kamp. Cesar Azpilicueta la inn i boksen fra utenfor 16-meteren og Morata headet på klassisk vis inn det første målet. Sjette gang denne sesongen der Azpilicueta har målgivende og Morata scorer. Meget fin kjemi mellom de to spanjolene. 

Det ga Chelsea litt mer inspirasjon. Bakayoko fant Hazard, som prøvde et skudd langs bakken, men gikk utenfor. 

Morata ble felt utenfor boksen og Chelsea fikk frispark. Det ble tatt av Alonso som gjorde et meget bra forsøk, men Ryan hadde en god kamp mellom stengene. 

En ball Ryan ikke klarte stoppe, var Fabregas sin corner, som Alonso møtte på første stolpe med hodet og stusset den videre i lengste. 

Sparing av spillere mot slutten

De siste 20 minuttene startet Antonio Conte og hvile nøkkelspillerne. Eden Hazard, Alvaro Morata og N'Golo Kante ble erstattet. Willian, Batshuayi og Drinkwater kom inn. 

De klarte kontrollere ut 2-0 og Chelsea tok en fin seier på Boxing Day. 

 

0
0
0
s2sdefault

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving - Fotballreiser

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.