Chelsea la press på Tottenham
Skrevet av Simon Hobberstad   
tirsdag 25. april 2017 19:40

Chelsea med viktig seier i målrik kamp på Stamford Bridge.

Foto: chelseafc.comFoto: chelseafc.com

Lagnyheter

Eden Hazard og Diego Costa var på plass tilbake i lagoppstillingen etter de ble benket i FA-cup oppgjøret mot Tottenham på lørdag. 

Pedro måtte starte kampen på benken, mens Cesc Fabrégas var å se i laget igjen. Gary Cahill var også tilbake fra sykdom og fikk hjelp av David Luiz og Cesar Azpilicueta i backrekken. 

Første omgang 

Eden Hazard sparket i gang det viktige oppgjøret på Stamford Bridge. 

Chelsea gikk ut offensivt, mens Southampton lå bak ballen med de aller fleste spillerne. Det var likevel gjestene som sto for de to første farlighetene. 

En ball kom inn i feltet og da verken David Luiz eller Gary Cahill klarte bestemme hvem som skulle ta ballen, plukket Gabbiadini den opp, men Courtois var nære nok til å komme ut i tide. 

Dusan Tadic la inn på bakre til Stephens i neste angrep, som var helt ledig. Men han klarte ikke å få til et bra nok skudd og Thibaut Courtois fanget den lett. 

Cesc Fabrégas brukte ikke lang tid før han viste hvorfor han var på plass i lagoppstilingen. Han sendte en nydelig ball gjennom til Diego Costa, som la den ut igjen til Eden Hazard. Belgieren finner lengste hjørnet og plasserer den så langt til side som bare mulig. Herlig scoring av hjemmelaget og ledelsen var et faktum allerede etter snaute fem minutter. Hazard's 15. scoring i Premier League denne sesongen. 

Chelsea-supporterne responderte med og hylle manageren "Antonio, Antonio, Antonio..." runget rundt brua. 

Nemanja Matic fikk klar beskjed fra fansen om å lade kanonen da han mottok ballen, selv om han fortsatt var en del meter fra gunstig avstand. 

Southampton mistet ballen på midtbanen og Fabrégas kom seg på den. Sendte ballen gjennom til Costa, som igjen la den over til Eden Hazard. Han kom alene med Fraser Forster, men fikk ballen på leggen og blåste den langt over mål. Meget stor mulighet, men sjelden svak avslutning fra stjernen.

Gjestene fikk sitt første hjørnespark for kampen og det utnyttet de. Inn via et par spillere, før den går til en helt ledig Gabbiadini på bakre. Han skyter inn foran mål, der står Oriol Romeu og setter foten fram. Utlikning for Claude Puel's menn. Litt tilfeldigheter, men igjen klarer ikke Chelsea plukke opp mannen på bakerste stolpe. 

Southampton tok mer og mer over. De røde og hvite var farlig frampå flere ganger, mens Chelsea slet litt mer med å skape de store mulighetene. 

De fikk dog en i det N'Golo Kanté driblet seg elegant forbi tre Southampton-forsvarere, før han la hardt inn foran mål. Ingen kom på den. Samme man fikk sitt tiende gule i etterkant for en forseelse på Ward-Prowse. 

En ny Chelsea-corner ble slått inn over alle mann. Der står Kanté og venter. Han sender den inn på bakerste, der er Marcos Alonso og header den inn igjen i farlig område. Gary Cahill stanger de blå inn i ledelse igjen. 

Andre omgang

Ingen endringer fra verken Antonio Conte eller Claude Puel i pausen og samme lag entret matten for andre omgangen på Stamford Bridge. 

Så satt det tredje for The Blues! Fabrégas med en kort corner til Eden Hazard, han gir den tilbake igjen til Fabregas som legger perfekt inn på pannebrasken til Diego Costa. Spissen er meget sterk i duellen med Ryan Bertrand og holder den tidligere Chelsea-spilleren unna. Nok en scoring skapt av maestroen på midtbanen Cesc Fabrégas.

Det var Diego Costas ligascoring nummer 18 for sesongen. To til før den Brasil-fødte spanjolen når 20. 

Oriol Romeu, den tidligere Chelsea-spilleren, med en stygg takling på Cesc Fabrégas, som ble belønnet med et gult kort av dommer Lee Mason.

Southampton kastet innpå Nathan Redmon. Sofiane Boufal måtte vike. Like etter bytte var Saints nære på igjen. Gabbiadini nok en gang sluppet fri på bakre, men skuddet er for dårlig.

Anotnio Conte rasende på sidelinjen, forståelig nok. Gabbiadini kom seg fri på bakre flere ganger i løpet av kampen.

Cesc Fabrégas begynte nok å bli sliten og ble erstattet av Pedro i det 75. minuttet. Vanvittig bra kamp av spanjolen på midtbanen. 

Kanté kom seg til en 1-mot-1 situasjon mot Fraser Forster, men sisteskansen gjorde seg stor og reddet det gode forsøket fra franskamennen. 

John Terry erstattet Victor Moses. Terry's første opptreden siden det ble annonsert at stopperen gir seg i Chelsea etter sesongen. Enorm jubel fra Chelsea-fansen i det legenden løp innpå banen etter noen oppmuntrende ord fra Antonio Conte. Fint øyeblikk.

Like før vi passerte 90 minutter satt Chelseas fjerde og siste scoring. Diego Costa til Eden Hzard til Pedro til Diego Costa - i mål. Nydelig spill. 

Southampton var ikke helt ferdige. Et innlegg gikk til Ryan Bertrand ble headet over Thibaut Courtois og i mål. To tidlgiere Chelsea-menn med scoringene for Saints. Som mot Spurs: 4-2!

 
Billetter Billetter

Neste kamper

sø. 22 april kl. 16.00
Southampton (h) (FAC)
Viasat 4


lø. 28 april kl. 18.30
Swansea City (b) (PL)
TV 2 Sport Premium


Siste Resultat

lø. 14 april kl. 13.30
Southampton (b) 2-3

Videonyheter

Premier League

Pos      Spilt  Poeng  
1.  Manchester City  33  87  
2.  Manchester United  34  74  
3.  Liverpool  34  70  
4.  Tottenham Hotspur  34  68  
5.  CHELSEA  33  60  
6.  Arsenal  33  54  
7.  Burnley  33  52  
8.  Leicester City  33  43  
9.  Everton  34  42  
10.  Newcastle United  33  41  
11.  Bournemouth  35  38  
12.  Watford  34  37  
13.  Brighton and Hove Albion  34  36  
14.  West Ham United  33  35  
15.  Huddersfield Town  34  35  
16.  Crystal Palace  34  34  
17.  Swansea City  33  33  
18.  Southampton  33  28  
19.  Stoke City  34  28  
20.  West Bromwich Albion  34  24  

Facebook

Annonse