På en torsdag: Slå no PAOK
Skrevet av Pozzo   
torsdag 20. september 2018 16:33

Slå no PAOK, superlaget Chelsea - da e itje noken som e’ lika go!


MED DENNE respektløse omskrivingen av Olav Stedjes klassiker «Stao no pao» ønsker vi Chelsea tilbake i det nest beste lag, nemlig Europa League. (Jeg regner med å være den første noensinne til å skrive den setningen.)

Det er noen år siden sist, og selv om vi den gangen snubla inn i turneringa som et forvirra rådyr på motorveien, endte det godt. Benitez levde opp til kallenavnet sitt og leverte troféet på et fat.

Les tidligere utgaver av På en torsdag her.

DENNE GANGEN er det ikke Rafa Benitez, men Maurizio Sarri som leder oss ut i Europaligaen. Benitez vant Europaligaen for oss, slik han har vunnet flere troféer tidligere. Sarri, på sin side, har ikke vunnet noe som helst.

Likevel finnes det neppe én Chelsea-fan på denne siden av Melkeveien som ville byttet de to. Kanskje mest fordi den tidligere Liverpool-manageren var nettopp det, en Liverpool-manager som snakket ned Chelsea-fansen.

SAMTIDIG HAR SARRI har gjort Chelsea til et av de mest pentspillende lagene i Premier League, med fem seire av fem mulige. Selv tror han vi virkelig blir gode først om noen måneder. Det er med andre ord svært god stemning i Chelsea. Partallshøststemning faktisk, og det pleier å være bra.

Det skader uansett ikke å starte relativt mykt i Europa. Trekningen kan ikke sies å ha vært noe annet enn fordelaktig, med mindre du lider av sterk fremmedfrykt. For det var ikke akkurat household names som ble trukket, og de færreste kan vel skryte på seg å ha stor kjennskap til våre konkurrenter i Gruppe L. Dette er en gruppe Chelsea bør vinne lett.

BATE BORISOV eller Borisov Automobil, Traktor, og Elektronikk er et hviterussisk samvirkelag på speed. I alle fall antar jeg det, og videre antar jeg de har en rik eier i hviterussisk målestokk, da de har vunnet ligaen de siste fjorten årene. De har også deltatt i Champions League ved flere anledninger.

MOL VIDI FC, tidligere kjent som Videoton etter et samarbeid med et elektronikkselskap, er i følge sin norske Wikipedia-side trent av Henning Berg. Det sier vel det meste om norsk interesse for klubben, da blidfisen fra Eidsvoll for lengst har byttet beite til Stabæk. Videoton spilte i 1985 finale i UEFA Cupen, men måtte se seg slått av Real Madrid. Det er ikke alle forunt å slå Los Blancos i finaler.

SIST UT er da kveldens motstander PAOK, hvis forbindelser til elektronikkselskaper har unnsluppet meg. Å påpeke at det er gresk for meg vill vært både unødig og fantasiløst.

PAOK tar oss uansett imot på Toumba Stadium, og det kommer det til å koke. Evt. brenne ned da blussforbruket er relativt høyt.

Rotasjon er alltid et tema, men spesielt når motstanderen heter PAOK.

NOEN TROR DET BLIR totalrotasjon, der stallens backupspillere sammen med noen unggutter skal være godt nok til å senke grekerne.

Spørsmålet er om det vil påvirke samspillet for mye til at den sindige italieneren ved roret faktisk tør. Jo mer rotasjon, jo større risiko. Vi som har fulgt Chelsea lenge vet at managere oftere er konservative enn eksperimentelle, men så er ikke alle managere som Maurizio.

Farene med rotasjon er åpenbare: Man kan spille dårligere og tape.

Det betyr ikke at det motsatte ikke skjer. Spillere som kommer inn bør ha mer energi og større motivasjon for å imponere enn førsteelleveren. Samtidig vil spilletid hjelpe til med å holde dem motiverte, og samspillet vil komme jo mer tid de får sammen.

EUROPALIGAEN GIR OGSÅ en fantastisk mulighet for å utvikle og integrere unge spillere. Andreas Christensen, Ethan Ampadu, og Callum Hudson-Odoi er alle noen vi Chelseafans ønsker en solid fremtid på laget.

Så langt denne sesongen har deres muligheter vært begrensede. Hudson-Odoi var kanskje beste spiller i oppkjøringen, i god konkurranse med Ampadu, og Christensen har allerede vist at han kan prestere på toppnivå.

ET ASPEKT SOM KANSKJE er enda viktigere er muligheten til å hvile førstelagsspillere. Flere i den vanlige startelleveren spilte mye i sommerens VM, og sesongen er lang for samtlige.

I dagens Chelsea virker det som om flere posisjoner innehas av Sarris soleklare favoritter. Keeper, forsvarsrekke, og midtbane virker satt. Eden Hazard er bankers. På høyreving roterer Pedro og Willian til stort hell. Frem til Cardiff-kampen virket Alvaro Morata som førstevalget på topp. Sarri uttalte at han valgte spiss etter antatte kampbilder. Olivier Giroud passet Cardiff, og Morata passet PAOK.

VI FÅR HÅPE han treffer like bra med valget til PAOK-kampen, som valget av Giroud til Cardiff-kampen.

Skulle vi da ligge under 1-0 etter 60 min med et totalrotert lag er det ikke verre enn å sette på Eden Hazard. Om man så bytter ut to spillere bør Hazard være nok til å snu kampen til en tremålsseier i den formen han er i nå. Ypperste verdensklasse!

- Pozzo

 
Billetter Billetter

Neste kamper

lø. 20 okt. kl. 13.30
Manchester United (h) (PL)


to. 25 okt. kl. 21.00
FC BATE Borisov (h) (EL)


Siste Resultat

lø. 29 sep. kl. 18.30
Liverpool (h) -

Videonyheter

Annonse