På en torsdag: Endelig i gang igjen!
Skrevet av Pozzo   
torsdag 16. august 2018 11:30

 

Der hvor Manchester City viste oss hvor nivået ligger, ga Huddersfield oss en sniktitt på hva vi kan vente oss når Sarris filosofi får fotfeste.


ENDELIG ER VERDENS deiligste fotballiga i gang igjen! VM har hjulpet å dempe de verste abstinensene, men det er ingenting som kan måle seg med sirkuset på balløya.

De første kampene kan ikke komme tett nok, og euforien gjør seg gjeldende. Det sitrer i kroppen bare å sjekke lagoppstillingene. Spenning rundt nye spillere, ny trener, og hvordan sesongen kommer til å arte seg.

Les tidligere utgaver av På en torsdag her.

IKKE ALLE Chelsea-fans har følt det slik. Sommeren var typisk Chelsea, og det tok lang tid før både trener og nye spillere var på plass. Noen sier gapet mellom klubb og fans aldri har vært større, men det er tydelig at gapet mellom fangrupperinger er større.

Som vanlig har styret fått gjennomgå av de mer negative grupperingene i sosiale medier. Mye av kritikken gikk på at bekreftelsen av Sarri tok for lang tid, og en kort preseason ble videre amputert. At Sarri i praksis gikk glipp av noen dager med fysiske økter, med for det meste akademi- og reservespillere, ble tillagt lite vekt. Sarri var på plass før de fleste stjernene.

Kvaliteten på forsterkningene klubben hentet, ga den mest negative fansen en utfordring, men klagingen kunne fokuseres på styrets treghet, og den begrensede tiden nysigneringen fikk med laget.

UAVHENGIG AV ALL svartmaling og skuffende tabelltips klarte Chelsea å stable elleve spillere på banen til å sparke i gang den nye sesongen.

Der hvor Manchester City viste oss hvor nivået ligger, ga Huddersfield oss en sniktitt på hva vi kan vente oss når Sarris filosofi får fotfeste. Tålmodighet er ikke et typisk kjennetegn på verken Chelseas styre eller fans, og selv om vi alle vet at det er essensielt for at Sarri skal lykkes kjenner vi alle historien.

«HVA ER DET du driver med?!» kunne man høre en av Bohemens mer erfarne utbryte i det en pasning med risiko ble spilt mellom Huddersfields angripere tilbake til Luiz, som uanfektet flyttet ballen videre.

Det Barkley drev med, eller forsøkte på, var et typisk eksempel på Sarriball, og akkurat som for spillerne, vil det ta tid før forståelsen virkelig er der hos fansen. Kick and run-tiden er over for alvor. Av de som forstår Sarris filosofi best, finner man hans tidligere elev, og Chelseas nye juvel, Jorginho.

AT HAN SER UT TIL å ha gode lederevner er svært gledelig. Spillerne rundt ham trenger all hjelp de kan få til å plassere seg riktig i et nytt system.

Dette nye systemet krever effektive og pasningssikre spillere, og hvor heldige vi er som slipper å se en viss belgier mellom målstengene får vi nok aldri svar på. Hans uprofesjonalitet gjorde ikke hans i utgangspunktet lave popularitet noen tjenester, men å skulle sett han forsøke seg på Sarriball hadde nok heller ikke vært noen suksessoppskrift. Han hadde utrolig lite bein til å være så lang.

DER ER FORHÅPNINGENE store for vår nye basker. Så langt ser det bra ut, og potensialet er enormt, selv om han har blitt kalt et panikkjøp. Han vil få syv, forhåpentligvis gode, år til å overbevise oss. I alle fall er det kontraktstiden Kepa har skrevet under på.

Sammen med Jorginho og Arizzabalaga skal vi få lov til å stifte bekjentskap med den tapende VM-finalisten Mateo Kovacic. I utgangspunktet kun på et års lån, som virker merkelig med tanke på at han vil konkurrere med Barkley og Loftus-Cheek, og tilsynelatende uten kjøpsopsjon. Vi skal vel ikke utvikle spillere for Real Madrid?

HANS FARVEL til Real Madrid på Twitter ga oss uansett et inntrykk av at dette var endelig, og at hans tid på Francos lag er over. Det får vi håpe, for sammen med Jorginho og Kanté har han potensiale til å være del av Premier Leagues vasseste midtbanetreer. Alvaro Morata var raskt ute med å kommentere nyervervelsen, med å si at unge Mateo hadde skapt flere av målene hans i Real Madrid.

Måtte de gjenfinne magien! Vi har ikke blitt bortskjemt med nettkjenninger fra vår nye nr. 29, og Stoke har rykket ned. Mange spørsmålstegn følger Morata i år.

EDEN HAZARD blir også spennende å følge denne sesongen. Han klarte riktignok en dribling mindre enn Paul Pogba og utlånsspiller Kenedy, som toppet statistikken i Premier Leagues første runde. Der de behøvde nærmere nitti, klarte Hazard det på et snaut kvarter. Ikke rart han ser blid ut for tida. Vi får håpe han er så blid at han drodler noen smiletegn ved siden av signaturen på en ny kontrakt.

På lørdag venter Arsenal, som i likhet med Chelsea har en ny mann på sidelinjen. Unai Emery, mest kjent for sin suksess med Sevilla, før et raskt opphold i PSG, er første nye Arsenal-trener på 22 år.

DE STARTET LIGASESONGEN mot monsterfavoritt Manchesters City og ble som ventet feid av banen. Håpet er at den følelsen fortsatt sitter i, og at de blir spilt av banen av de blå. Man kan si mye om Emerys forgjenger, men det er ikke til å skyve under en stol at han hadde et kraftig overtak på Antonio Conte.

Nå er det blanke ark for begge lag.

DE FLESTE EKSPERTENE (bortsett fra det svært kunnskapsrike Blue Day-panelet) har tippet London-rivalene utenfor topp fire. I følge dem er dette kampen om femteplassen. Det er begredelig å høre på etter alle suksessen Roman har brakt med seg. Er det virkelig så dårlig stilt?

Kanskje er det det så tidlig i sesongen, kanskje er det prisen for å forsøke å endre spillestil så til gangs. Uansett er det aldri et kjedelig øyeblikk som Chelsea-fan, i hvert fall nå som Conte er borte.

Eller hva sier du, Willian?

- Pozzo

 
Billetter Billetter

Neste kamper

ti. 25 sep. kl. 20.45
Liverpool (b) (LC)


lø. 29 sep. kl. 18.30
Liverpool (h) (PL)


Siste Resultat

lø. 15 sep. kl. 16.00
Cardiff City (h) 4-1

Videonyheter

Annonse