På en torsdag: Gi oss tilbake to rene spisser

 

Chelsea vant semifinalen i FA-cupen på søndag, og er klare for cupfinalen. Det var imidlertid ingen god kamp fra Chelsea. I forhold til de to siste flotte kampene i ligaen, ble denne kampen (selv med seier) en slags «to skritt frem og ett tilbake».

MED CESC FABREGAS PÅ PLASS på midtbanen og en angrepstrio på tre (med Olivier Giroud som spiss) på søndag, fikk Chelsea tilbake problemene igjen fra i vinter.

Riktignok fungerer Giroud bedre som spiss enn Alvaro Morata, men problemene med manglende kreativitet i angrepsspillet kom tilbake igjen. Med en dessverre noe for treg Fabregas på midtbanen, ble laget også lett presset over i et noe usikkert forsvarsspill gjennom store deler av kampen.

Les tidligere utgaver av På en torsdag her.

Hadde det ikke vært for at det var Southampton som var motstander i semifinalen, kunne dette lett ha gått galt igjen.

MOT BURNLEY brukte Chelsea samtidig både Giroud og Morata som spisser. En rask og teknisk god Pedro lå litt bak dem. Dette var en meget vellykket formasjonsvariant mot Burnley. Det at begge de to fysisk store spissene med sin enorme arbeidskapasitet la et press på Burnley-forsvaret når de skulle spille seg ut, fungerte svært godt.

Burnley måtte slå langt, og dermed ble det enkelt og forutsigbart for Chelsea-forsvaret.

I ANGREPSSPILLET ble Pedro i denne rollen bak spissene et uromoment som gjorde Chelsea lite forutsigbare, og de to spisstypene fikk også utfolde seg sammen på en måte de (og motstander) ikke er vant til.

Olivier Giroud scorer jo også med sine føtter, mens Alvaro Morata som kjent helst må bruke hodet.

En utfordring for Conte med bruk av en slik formasjon med to de to spissene Giroud og Morata på banen samtidig, er jo da hvilken rolle Eden Hazard skal ha.

PÅ SØNDAG danset han seg gjennom Southampton-forsvaret.

Helt utrolig var det å se ham svinge fra side til side med ball, med en mann i ryggen, slik en ballettdanser gjør det. Southampton-spillerne som prøvde å følge ham ble fort svimle av dette. Chelsea–Southampton på søndag ble dermed først og fremst en slags Eden Hazard i en ny oppsetning av Svanesjøen.

Det å bruke Eden Hazard når laget spiller med to spisser som Giroud og Morata, kan bli et dilemma for Antonio Conte.

Og det må han derfor finne en løsning på.

KANSKJE KAN LØSNINGEN ligge i å bruke Eden Hazard i den samme rollen som Pedro hadde mot Burnley. For det vil neppe være mulig å bruke både Pedro og Hazard samtidig når laget spiller med de to spissene Giroud og Morata.

På lørdag møter Chelsea Swansea borte, og laget har enda teoretisk sjanse til å kvalifisere seg til Champions League. Tottenham har «fucked it up before» som de sier i England, men Chelsea må vinne alle sine resterende kamper skal de ha et håp om å bli blant de fire beste.

I slutten av mai venter samtidig Manchester United i FA-cupfinalen.

DERMED MÅ LAGET finne en spilleformasjon som sitter mye bedre enn det vi så mot Southampton i semifinalen. Bruken av de to spissene Giroud og Morata samtidig er derfor stadig mere aktuelt, og det bør prøves på nytt mot Swansea.

DET ER DEILIG vår for tiden.

Solen skinner, det blir grønt og Chelsea vinner heldigvis kamper igjen.

Det er en fryd å se Eden Hazard, Pedro og Willian på slike flotte vårlige grønne gressbaner. Willian sliter imidlertid litt med formen for tiden, men han kommer nok mye bedre frem når vi nærmer oss mai.

DESSVERRE FOR ALLE fotballelskere ser det ut til å bli en «Liverpool-vår», og det gjør at selve fotballen får lite oppmerksomhet fremover. For alle kommentatorer og eksperter (og dem er det blitt mange av etterhvert) vil det nå dreie seg kun om egenprofilering i så mange medier som mulig gjennom den store Liverpool-oppmerksomheten som oppstår i det svært markedsorienterte mediebildet.

Alle som vil tjene på oppmerksomheten til «merkevaren» Liverpool vil nå komme frem i medielyset (også de som ikke normalt er så interessert i fotball), og personlig profilering og merkevarebygging skal gjøres mest mulig på svært kort tid.

TROSS ALT må vi vel imidlertid tenke at det er den voldsomme interessen for Liverpool her i Norge som betaler for overføringen av engelsk fotball på TV hos oss.

Uten den hadde vi neppe fått se mange Chelsea-kamper på TV.

Kan kanskje det virke som en mager trøst når «flomlyset» på Liverpool i mediene nå starter, men vi må innse realitetene.

For Chelsea gjelder det nå å vinne resten av ligakampene samt forberede seg på en FA-cupfinale de ikke er favoritter til. Og da tror jeg tiden er inne for «å kjøre godt inn» spilleformasjonen med de to rene spisstypene.

MOT SWANSEA vinner Chelsea 3–0. To mål scores av Alvaro Morata med henholdsvis venstre og høyre fot, og Olivier Giroud scorer det siste målet på en heading.

Også taper Tottenham igjen i helga.

Da kan dette bli en flott blå vår allikevel...

Og det med å bruke to gode spisser i toppform samtidig.

Lykke til mot Swansea, og riktig god helg!

- Eirik

www.eirikhavdahl.com

0
0
0
s2sdefault

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving - Fotballreiser

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.