På en torsdag: Farvel til tittelforsvaret?
Skrevet av Eastcote   
torsdag 19. oktober 2017 10:51

 

Det er bare å gi opp nytt Premier League-gull først som sist. Skal man tro ekspertene.

OKTOBER ER SNART I FERD med å nærme seg slutten. Oktober, altså. Og allerede virker det som at Chelsea like greit bare kan gi opp håpet om å vinne ligaen for andre sesong på rad.

Etter at åtte serierunder er spilt – og med kun 30 runder igjen – topper scoringsmaskinen Manchester City med 22 poeng, foran mourinhoske Manchester United med 20 poeng og Wembley-engstelige Tottenham med 17. Chelsea, med sine jojo-prestasjoner frem til nå, befinner seg langt, langt bak. Helt nede på en femteplass, utenfor den Champions League-kvalifiserende topp fire.

Det stinker krise, med bare 13 poeng og bare 30 kamper igjen, gjør det ikke?

I KJØLVANNET AV den skuffende kampen mot Crystal Palace har flere fotballeksperter, eller hva de nå er, messet om at Chelsea allerede har mislyktes med sitt tittelforsvar.

Det er selvsagt altfor tidlig å kunne konkludere med noe som helst allerede nå. I oktober.

Samtidig: De er jo inne på noe. Og har dessuten mengder av statistikk bak seg. Og statistikk skal man naturligvis ikke ignorere. Men kom igjen, da – å avskrive noen fra tittelkampen etter åtte kamper er like tullete som å bestemt slå fast at Crystal Palace allerede har rykket ned. Noe de på lørdag beviste at de på ingen måte har.

STEVE McMANAMAN HAR etter Palace-kampen uttalt på TV-kanalen BT Sport at han ikke tror Chelsea lenger har noen sjanse. Allerede etter overgangsvinduet tenkte den tidligere Liverpool- og Real Madrid-vingen at Chelsea ikke kom til å vinne på nytt denne sesongen. Han trekker frem det som kanskje er de mest åpenbare argumentene: Chelsea har tapt tre kamper allerede denne sesongen. I forrige sesong ble det tilsammen fem tap i ligaen. Og Chelsea har langt flere kamper – og reiser – inneværende sesong på grunn av europacupdeltagelsen.

BT Sport-kollega Chris Sutton, som hadde en kort karriere i Chelsea ved årtusenskiftet, stemmer i. Han tror heller ikke at Chelsea lenger har noen sjanse i Premier League denne sesongen. Både i et intervju med Goal.com og i sin egen Daily Mail-spalte peker han på overgangsvinduet og at Chelsea ikke styrket seg slik de burde.

Gladgutten Joey Barton har også luftet sine meninger. I et radioprogram på Talksport har han slått fast at Chelsea er ute av tittelkampen, at de ikke vil være på høyt nok nivå for å gå helt til topps, og at de nå må fokusere på Champions League og å kjempe mot Liverpool og Arsenal om en plass blant de fire beste i ligaen.

Chelsea-legende Ray Wilkins går vel ikke like bastant til verks, men nøyer seg med å konstatere at tittelhåpet forsvinner raskt, og at Chelsea vil slite med å ta igjen det ledende laget. Han peker samtidig på at det manglet energi og glød i Chelsea-laget som tapte mot Palace i helgen – og at City scorer bøttevis av mål, uansett hvem de møter. I tillegg, ifølge Sky Sports, synes han at Chelseas stall er blitt svakere etter at Nemanja Matic og Diego Costa har forlatt London.

«FAIL TO PREPARE, PREPARE TO FAIL,» skriver Daily Mail-journalist Adam Crafton. Han mener Chelsea ikke var klare da sesongen startet, noe de nå må betale prisen for. Han er også blant de som synes at Chelsea allerede ser ut til å være ute av tittelkampen, og underbygger, som så mange andre, med det som for oss er nedslående lesning:

Chelsea har tapt tre av sine første åtte Premier League-kamper. Ikke noe lag har vunnet ligaen med en slik sesongstart siden Manchester United i 1967.

Crafton bruker også spalteplass på å fremheve at Manchester-klubbene gjorde unna sine viktigste avtaler tidlig i sommerens overgangsvindu, mens Antonio Conte så sent som 25. august virket utilfreds med spillermaterialet sitt, og varslet at det vil være umulig – «impossible» – å tenke at han bare kan bruke 11 eller 13 spillere.

Også ESPN trekker frem statistiske elementer i sin bekymringsmelding for Chelsea. De mener at dersom nyere historie har noe for seg, så er Chelseas tittelforsvar allerede over. I tillegg til ovennevnte statistiske poeng signert Crafton, klinker ESPN også til med følgende: Intet lag har tatt færre enn 14 poeng på de første åtte kampene og likevel vunnet ligaen. Og: Chelsea er nå i en posisjon der de er nødt til å slå Premier League-rekorder for å ha noen sjanse.

HELT PÅ BÆRTUR ER IKKE EKSPERTENE, skal sant sies. Det er blitt stor avstand til ligatoppen. Det er nå flere kamper og mer reising, som tærer på spillerne. Sommerens overgangsvindu var dessuten ikke veldig vellykket. Og det butter imot på skadefronten, med tre tilfeller av hamstringskader bare de siste ukene.

Men, det finnes kilder til optimisme, for de som foretrekker å se positivt på ting fremfor det motsatte:

Nederlaget mot Crystal Palace var det andre tapet på rad i ligaen. Forrige gang Contes Chelsea tapte to ligakamper på rad var i september i fjor. Deretter fulgte en rekke med 13 seire, en tangering av rekorden for antallet seire på rad i Premier League.

DET KAN CHELSEA KLARE IGJEN. Rekorden kan endatil slås. Det spørs om det faktisk ikke er helt avgjørende, for at klubben overhodet skal ha noen sjanse denne sesongen og for å slå tilbake mot alle forståsegpåernes pessimisme.

Heldigvis er Eden Hazard stadig nærmere toppslag. Alvaro Morata var tilbake mot Roma i går. Og når N’Golo Kanté, Victor Moses og Danny Drinkwater etter hvert kommer tilbake fra sine skader, og Chelsea-stallen friskmeldes helt, kan det bli ordentlig gøy igjen.

PS. De 13 neste ligakampene for Chelsea er hjemme mot Watford, borte mot Bournemouth, hjemme mot Manchester United, borte mot West Bromwich, borte mot Liverpool, hjemme mot Swansea, hjemme mot Newcastle, borte mot West Ham, borte mot Huddersfield, hjemme mot Southampton, borte mot Everton, hjemme mot Brighton og hjemme mot Stoke. Det er altså slett ikke utenkelig at Conte og hans menn tangerer Premier League-rekorden atter en gang.

- Eastcote

 

 

 

 
Billetter Billetter

Neste kamper

lø. 20 okt. kl. 13.30
Manchester United (h) (PL)


to. 25 okt. kl. 21.00
FC BATE Borisov (h) (EL)


Siste Resultat

lø. 29 sep. kl. 18.30
Liverpool (h) -

Videonyheter

Annonse