På en torsdag: Fra helvete til himmelen på 30 dager
Skrevet av Eirik Havdahl   
torsdag 14. september 2017 10:50

 

12. august tapte Chelsea 3–2 hjemme for Burnley, og alt var katastrofe. 12. september vant Chelsea 6–0 over Qarabag, og alt er bare fantastisk. Hvor gode er egentlig Chelsea nå?

SANNSYNLIGVIS ER LAGET bedre enn forrige sesong, men…

Ja, det er et men.

De andre topplagene har også blitt betydelig bedre.

Les tidligere På en torsdag her.

På søndag skal Chelsea møte et av dem hjemme, og det er Arsenal. Etter begge de to lagenes sesongåpning, er det lett å tenke at dette vil bli lett match for Chelsea.

Å TENKE SLIK tror jeg vil være feil.

Det er ikke lettere forvirrede aserbajdsjanere som befinner seg på den andre banehalvdelen på søndag. Nei, det er Petr Čech, Mesut Özil, Olivier Giroud og Alexis Sánchez, og det er et skikkelig tøft lokaloppgjør mellom to store London-rivaler.

«Vi hviler i morgen. Så må vi forberede neste kamp, en tøff kamp mot Arsenal,» sa Antonio Conte rett etter Qarabag-kampen. Når han sier det slik, da vet vi at det blir tøft på søndag, men da vet vi også at Chelsea vil være godt forberedt.

DET ER LETT å la seg rive med når ikke akkurat de spillerne som en kan tenke seg på Chelsea, blir kjøpt, eller at de spillerne som en gjerne vil ha på laget, blir solgt. Det er lett å la seg rive med når det kommersielle mediebildet vektlegger et fotballresultat – eller et spillerkjøp, spillersalg, manglende spillerkjøp, manglende spillersalg – som om det var en månelanding.

Øyeblikkets tyranni, kalles det.

ETTER TAPET mot Burnley, var vi alle nede i den dypeste bølgedal.

Helt unødvendig, viste det seg å være.

Etter de neste kampene og den overbevisende seieren over Qarabag på tirsdag, er det nå lett å ta av.

Det tror jeg vil være like dumt.

Chelsea–Arsenal på søndag vil være en fotballkamp med en nerve, en spenning og en atmosfære som vil være magisk. Større enn det å være på Stamford Bridge på søndag, kan nesten ikke livet bli for oss blå fotballelskere (eller nerder, kall oss gjerne det).

Sannsynligvis vil det å ha plass på Matthew Harding Lower på søndag, være litt som å oppleve en månelanding.

FULHAM ROAD tidlig søndag vil være så fullt av folkeliv, forventninger, redsel, frykt, spenning, glede, spillerdiskusjoner, laguttaksdiskusjoner, saklighet, usaklighet, hot dogs, burgere, løk og øl at værhanen på taket av East Stand vil snurre uansett om det er vind eller ikke.

Kampen vil innebære store prestasjoner med og uten ball, i en intensitet som om livet står på spill, og på tribunene vil det synges i takt med spillet som om fansen har fått utdelt regien på forhånd.

Og hver gang Davide Zappacosta får ballen vil ca. 40.000 mennesker rope:

Shooooooooooot!

CHELSEA-SPILLERNE har fått stor tro på seg selv etter de siste kampene. Arsenal-spillerne vil være mer i tvil om egne evner etter litt ujevne prestasjoner. Det er imidlertid ikke spilt mange kamper enda i denne sesongen, og et tidlig Arsenal-mål kan snu dette bilde fullstendig på hodet.

Selvtillit er ikke noe du har, det er noe du får.

FEST BLIR DET UANSETT på søndag på praktfulle Stamford Bridge. Chelsea–Arsenal – bare smak på de ordene, og gled deg enten du sitter hjemme i stua, ser den på puben, eller er så heldig å være tilstede på Stamford Bridge.

Jeg tror det avgjørende «loddet på vekten» på søndag blir Antonio Conte.

Conte ser ut til å ha bygget et nytt topplag i Chelsea. Laget kan derfor nå svært langt både i Premier League og i Champions League. Konsentrasjonen, fokuset, intensiteten, humøret og samholdet blant Chelsea-spillerne nærmest lyser opp Stamford Bridge for tiden.

Og humøret er ikke noe som Arsène Wenger, Arsenal-spillerne og Arsenal-fansen er særlig kjent for.

Men i en enkelt fotballkamp kan alt skje.

Og jeg har tatt feil før, også om humør.

Himmel, så spennende det blir.

Kos deg, og ha ei riktig god helg.

- Eirik

www.eirikhavdahl.com

 

 
Billetter Billetter

Neste kamper

sø. 23 sep. kl. 14.30
West Ham United (b) (PL)


ti. 25 sep. kl. 20.45
Liverpool (b) (LC)


Siste Resultat

lø. 15 sep. kl. 16.00
Cardiff City (h) 4-1

Videonyheter

Annonse